Impactul comunităților în educație. Speaker la conferința M.O.R.E Networking

Acum două săptămâni, am avut onorea să fiu invitată ca speaker la conferința anuală M.O.R.E Networking, focusată pe puterea comunităților. Pe 21 martie, ne-am strâns la Hotel Caro, în jur de 100 de oameni dornici să construiască comunități, să schimbe vieți prin acțiunile lor și să afle unii de alții. Temele din paneluri au fost cu și despre oameni care luptă pentru colaborare versus competiție, care aduc valoare și schimbă viața celor din comunitate, care conduc prin viziune și motivează prin puterea exemplului.

Mai concret, agenda a cuprins două paneluri: despre Impactul comunităților în educație și despre Puterea comunității în afaceri. Pe lângă partea de informare, foarte utile au fost sesiunile active de business networking. A fost un fel de speed dating cu potențiali parteneri de afaceri. Foarte bună ideea, mi-am notat-o să o experiementez și eu în comunitățile mele.

Mai mult, ca antreprenor am aflat despre metode noi pentru afaceri, strategii de dezvoltare, parteneri importanți și oportunități de promovare. Am plecat de la conferință cu bucuria că există oameni deschiși, care cred în comunițăți. Am plecat cu un teanc de cărți de vizită din care 80% cu potențial de colaborare atât pe partea de blog, cât și pe partea de agenție. Am plecat cu certitudinea că sunt pe drumul cel bun și că nu sunt singură.

Încă avem puterea să ne unim și cel mai des o facem pentru copii

M-a emoționat proiectul proiectul Dăruiește Viață – Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, susținut financiar de peste 1.400 de companii și peste 100.000 de donatori persoane fizice. Acolo am simțit că încă suntem umani și ne putem uni pentru cauze ample.

Am admirat entuziasmul cu care Alina Cîrjă a vorbit despre școala pe care a fondat-o, și anume Școala Româno-Finlandeză. Scopul Alinei este să reformeze stilul de predare tradițional. Și pare că are determinarea necesară. Desigur că și oamenii cu care lucrează sunt din același film, iar copiii se dezvoltă frumos. Mi-am imaginat cât de bine le-ar fi fetelor mele într-o astfel de școală și a doua zi am analizat puțin planul financiar. Greu de dus, dar nu imposibil. Rămâne în picioare visul.

De la Business to Business și Business to Consumer la Human to Human

De la George Agafiței, formator și mentor în cadrul Romanian Business Leaders, am auzit de un concept care m-a uns pe suflet. Mai nou business-urile deschise la minte nu se mai axează pe modelul B2B sau B2C, ci H2H (human to human). Poate este de specificat că George are peste 20 de ani experiență în susținerea dezvoltării potențialului oamenilor și are o educație formală în psihologie și asministrarea afacerilor. Îmi place că, în sfârșit, începem să înțelegem că omul nu este o mașinărie și că putem face mult mai multe lucruri dacă înlocuim competiția cu colaborarea.

Ne-am izolat destul, este vremea să fim din nou în comuniune

Eu am vorbit despre comunitatea pe care o construiesc de 6 ani, Digital Parents Talks, de unde am pornit, unde am ajuns, care au fost obstacolele și greșelile, care au fost lecțiile pe care le-am învățat și cum am regândit drumul, strategia și obiectivele. Dacă până la un moment dat, câțiva ani, am făcut lucrurile pur instinctiv și, Slavă Domnului, s-au legat, de aproape doi ani, am început să mă documentez, să citesc foarte mult, să învăț despre comunități, să mă întâlnesc cu oameni care mă consiliază și care au construit, la rândul lor, comunități. Am alături de mine oameni de la care învăț câte ceva nou și util în fiecare moment. Și pentru asta sunt foarte recunoscătoare.

Din toamna anului trecut, m-am implicat în construirea unei comunități geografice pentru a transforma un cartier într-o comunitate. Este fantastic cum, chiar dacă locuim unii lângă alții, nu știm de fapt ce facem fiecare și nu conștientizăm că am putea fi compatibili și că am putea contrui multe împreună. Dar despre acest proiect o să vă povestesc într-o serie de articole dedicate. Vă zic doar atât: mă animă să adun oamenii împreună pentru un scop comun.

Visul meu este să rămân într-o comunitate până când începe singură să funcționeze. Apoi să mă mut să construiesc o alta, pe altă nișă, să îi dau viață și aripi. Și așa să conectez cât mai mulți oameni, care să integreze și să acționeze din #PutereaLuiÎmpreună. Iar ca scop pe termen lung, am să conectez rând pe rând toate aceste comunități. Să se facă un bulgăre mare de umanitate, cooperare și învățare și acesta să fie cadoul meu pentru lumea în care trăim. Pentru că, așa cum spunea Seth Godin, we don’t need more stuff, we need more humanity.

Mulțumesc, Roxana Domnica, pentru invitație și încredere.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. Participarea la conferinta anuala MORE a fost o experienta interesanta, placuta, utila, pe care as repeta-o cu placere. Mi-a facut placere sa fac cunostinta cu atatea persoane interesante, inclusiv cu tine 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.