1.090.000 de lei au fost investiti de Organizatia Salvati Copiii pentru dotarea a 15 maternitati din tara cu echipamente medicale performante pentru copiii nascuti prematur

 Mai prin toamna, in cadrul unui eveniment pentru mame bloggerite, aflam de la o maternitate privata ca fondurile pe care ar trebui sa le suporte parintii pentru ingrijirea unui copil nascut prematur, pot ajunge si la 3 000 de euro pe zi. De aceea, prematurii sunt cel mai adesea, transferati la maternitatile de stat. Ieri, am aflat cu mare bucurie si emotie, ca Organizatia Salvati Copiii si-a atins obiectivul si va dota 15 maternitati si sectii de nou-nascuti din Bucuresti si din tara si va dezvolta, de asemenea, programe de suport socio-medical pentru 2024 de femei insarcinate, tinere mamici si copiii acestora.

Stiam de obiectivul Organizatiei, stiam de nevoile maternitatilor de aparatura medicalca performanta, stiam ca numarul copiilor nascuti prematur este in crestere. Tu stiai ca la noi in tara, o medie de 1 900 de copii, mai mici de un an, mor anual? Adica, 1 copil la 5 ore, majoritatea din ei nascuti prematur.

Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de  9,4 la 1000 de copii nascuti vii in 2011, cauza principala fiind nasterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

salvati copiii

Organizatia Salvati Copiii a strans suma de 1.090.000 de lei pentru a dota 15 maternitati din tara cu echipamente performante. Banii au fost adunati in urma derularii campaniei de strangere de fonduri “Bun venit pe lume”, in perioada octombrie – decembrie 2012, cand 42 de angajati si 846 de voluntari din Craiova, Petrila, Targu Mures, Timisoara, Suceava, Vaslui, Mangalia, Pitesti, Piatra Neamt, Brasov, Iasi, Bucuresti si Ploiesti s-au implicat activ pentru cauza reducerii mortalitatii infantile din Romania.

Performanta Organizatiei Salvati Copiii a fost anuntata ieri, in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta la Maternitatea Polizu din Bucuresti. Actiunea de astazi este o certitudine a faptului ca impreuna putem schimba statistici dureroase, dar reale. Suntem recunoscatori tuturor persoanelor fizice si companiilor care ne-au sustinut in strangerea de fonduri si au crezut puternic in cauza Salvati Copiii. Echipa noastra este pregatita sa continue, prin campania 2%, sa colecteze sumele necesare pentru a face urmatorul pas, si anume achizitionarea de mese de reanimare pentru alte 12 maternitati din sudul tarii, echipamente necesare pentru interventia imediata la nasterea copiilor premature precum si pregatirea medicilor neonatologi pentru interventia imediat dupa nastere in cazul prematurilor, prin organizarea unui Centru de instruire condus de dna dr. Stoicescu, in cadrul Maternitatii Polizu, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Gabriela Alexandrescu

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prezent la eveniment, a apreciat eforturile Organizatiei Salvati Copiii pentru reducerea mortalitatii infantile din Romania. In perioada urmatoare cele doua institutii vor incheia un parteneriat pentru interventia in comunitati si dezvoltarea unor module de pregatire pentru specialisti.

Eugen Nicolaescu

Maternitatea Cantacuzino din Bucuresti, sectiile de nou-nascuti a spitalelor judetene din Adjud si Piatra Neamt au primit anul trecut incubatoarele si alte echipamente medicale din partea Organizatiei Salvati Copiii. In perioada imediat urmatoare, vor fi livrate echipamente si catre maternitatie din Pitesti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Petrosani, Iasi, Targu Mures, Suceava, Timisoara, Vaslui si Bucuresti (Polizu si Cantacuzino). Cu ajutorul echipamentelor donate de organizatie, aproximativ 327 de nou-nascuti vor fi salvati si 380 de nasteri vor avea loc in conditii normale anual, conform estimarilor Salvati Copiii.

Andi Moisescu

Campania “Bun venit pe lume” face parte dintr-un program complex – „Fiecare copil conteaza”. Acest program, cuprins in campania mondiala Every One, derulata de Save the Children International initiat de Salvati Copiii Romania si sustinut de GSK (GlaxoSmithKline Romania) si de Dettol – Reckitt Benckiser Romania – isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani, in perioada 2010 – 2015.

Amalia Nastase

Cei care doresc sa sustina in continuare demersul Salvati Copiii de a reduce mortalitatea infantila in Romania, o pot face redirectionand 2% din impozitul pe venit, completand formularul ce poate fi descarcat de la adresa: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006#Campania%202%.html.

Daca nu sunteti convinsi ca acesta este un mod uman de a da o sansa la viata unui copil, in loc de incheiere, va las cu poza asta:

redirectioneaza.jpg

 Text: Ana Nicolescu

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.