10 tips&tricks pentru garderoba capsulă când lucrăm de acasă. Recomandări de la Gabi Urdă, consultant de imagine

garderoba când lucrăm de acasă

De când am rămas însărcinată cu Măriuca, din 2010 adică, am lucrat de acasă. A fost o trecere bruscă de la o viață activă într-o redacție, cu evenimente și conferințe, lansări și workshop-uri, tocuri și rochii, la pantaloni elastici și bluze de trening. Am început să scriu pe blog la masa din bucătărie și îmi prindeam părul în vârful capului cu un creion. Abia după aproape 2 ani am mers din nou la un eveniment public și m-am simțit atât de palidă și de nelalocul meu, încât am plecat după un sfert de oră.

Încet încet, mi-am format o rutină în funcție de programul Măriucăi și când am rămas însărcinată cu Julie, am început să lucrez din hub-uri sau de la Seneca Anticafe. De trei ani, am un birou al meu într-o clădire de birouri, pe care l-am amenajat așa cum îmi este pe plac, cu tapet frunzos, cu lumânări cu ghimbir și sare de mare, cu flori de bumbac și un tablou mare cu animalul meu de putere.

Ce m-a ajutat în anii de lucru de acasă m-a ajutat și în pandemie și am regăsit toate detaliile puse cap la cap în workshop-ul lui Gabi Urdă, consilier de imagine și personal shopper, despre Cum ne îmbrăcăm când lucrăm de acasă.

Tips&tricks ca să intri în starea de lucru când ai biroul acasă

  1. În primul rând aranjează-ți un loc al tău pe care să-l numești birou și care să aibă amprenta și energia ta: o lumânare parfumată, laptopul tău, agenda, pixul preferat, poate o plantă, o veioză chic sau avangardistă.
  2. Îmbracă-te de lucru, nu de somn sau de lenevit prin casă. Hainele ne schimbă starea de spirit.
  3. Scrie-ți la începutul zilei o listă cu ce ai de făcut pe plan profesional și personal, apoi prioritizează fiecare punct de pe aceste două liste, separat.
  4. Stabilește cât lucrezi zilnic și încearcă să nu depășești acel program. Delimitează timpul de lucru de timpul cu familia, adică timpul productiv, de cel valoros.
  5. Respectă-te, iubește-te și oferă-ți pauze de masă și de relaxare. Nu mânca în fața laptopului.
  6. Pune pe biroul tău un pahar generos și o sticlă cu apă să le ai mereu la-ndemână. Excesul de cafea și de alte băuturi energizante nu te ajută. Gabi sugerează să ne energizăm cu haine care ne ridică starea de spirit: o cămașă de mătase, o eșarfă unicat, o pereche de cercei statement. Dar ajungem și acolo.
  7. Dă-ți cu parfum chiar dacă lucrezi de acasă. O faci pentru tine, nu pentru alții. Eu prefer în perioada asta uleiurile din setul Emotional de la dOttera, în special Motivate. În sezonul rece, mă animă Melancolia cu note de mentă, ghimbir, lămâine, mosc și dafin. Love it!
  8. Dă-te cu ruj. Pe lângă că o să te simți și mai feminină, nu o să mai fii așa de tentată să ronțăi întruna tot felul de snack-uri.
  9. Întâlnește-te cu colegii sau clienții cât mai des pe platforme video, cu camerele pornite. Contactul vizual nu ne lasă să ne ducem în depresie și să ne alienăm.

garderoba când lucrăm de acasă

Tips&tricks despre ținuta când lucrezi de acasă

  1. Pantofii ridică, și ei, starea de spirit, așa că dacă ai unii pantofi pe care i-ai considerat prea prețioși sau pretențioși să mergi cu ei pe afară, de exemplu pantofi sau balerini de catifea, acum e momentul să-i scoți din cutie și să-i porți la biroul de acasă.
  2. Nu uita de accesorii. Cerceii statement atrag privirile asupra feței. Inelele, brățările, eșarfele, toate ne dau o anumită stare. Eu când port inelul cu piatră de opal mă simt mai creativă. Chiar am un ritual cu inelele atunci când scriu la cărți.
  3. Creează ținute! Gabi spune că avem, cu toții, haine, dar puțini, ținute. Pam pam. Stilul recomandat este unul smart casual, adică îngrijit și prezentabil. Acest tip de garderobă este un stimul pentru creier și îi spune că acum ești în postura profesională, de lucru.

garderoba când lucrăm de acasă

Garderoba capsulă pentru work from home

Iată ce propune Gabi să avem ca piese noi, curate, călcate pe care să le îmbrăcăm atunci când lucrăm de acasă:

  1. O pereche de pantaloni de bumbac sau jens lejer
  2. O pereche de pantaloni largi, de in, fluizi
  3. Un cardigan sau un tricotaj lejer
  4. Tricotaje subțiri în culori vii pe care să le îmbrăcăm în funcție de starea de spirit
  5. Tricou nou, colanți, kimonouri
  6. Eșarfă, bijuterii pe care să le avem la vedere, să le alegem repede
  7. Balerini, pantofi
  8. Fustă lejeră cu buzunare sau din tricot elastic, ori o fustă petrecută, în funcție de conformația corpului. Mie mi se potrivesc fustele petrecute.
  9. O rochie lejeră din in sau petrecută (se găsesc la Verline, Komoda, Muna etc)
  10. Cămași de satin/mătase sau cămăși oversized

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

 

Cam așa stau lucrurile când lucrăm de acasă. Sunt curioasă dacă voi ați mai adăuga ceva la tips&tricks. Dacă aveți nevoie de Gabi ca și consultant vestimentar sau personal shopper, o găsiți aici, unde are și programe individuale de coaching vestimentar, dar și cursuri. Dacă vreți să citiți mai multe despre cum m-a ajutat ea să am un stil vestimentar aliniat cu cine am fost eu în diferite etape ale vieții, vă invit să citiți aici cum am fost la shopping personalizat, aici am făcut shopping la mine în șifonier și aici când am împlinit 40 de ani.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Pexels.com

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.