Cu ce își ocupă timpul liber copiii în vacanța de vară?

huawei

Că bine-i zice vacanța mare, mai ales că anul ăsta noi, părinții, chiar i-am simțit dimensiunile din martie până acum, cu posibilitate de prelungire. Deci planul calendaristic este dat peste cap, la fel ca mine, care nu mai știu cum și ce să mă mai joc cu fetele și nici ele nu mai vor să se mai joace cu mine, ce bine, noroc că am venit la munte și aici pot să zburde prin curte cât vor.

Dar ce credeți? De cum se trezesc sunt cu ochii-n telefon pe Likee și le suspectez de FOMO, așa cum am aflat eu la unele cursuri că-i zice fricii de a nu rata ceva, fear of missing out. Primul lucru când se trezește, Măriuca joacă un joc de îndemânare cu un cub și unul cu o fetiță cu patine cu rotile. Apoi face un dans, două-trei pe Likee și se uită la un episod din nu știu ce serial de pe Disney. Julie vorbește cu verișoara ei pe WhatsApp, se uită și ea la film, că doar ce face omul face și maimuța, adică sindromul fratelui mai mic, câteva dansuri pe Likee, dar pe care nu le postează că nu au voie (de la mine), dar le salvează în memoria telefonului.

Facem poze instagramabile de la micul dejun

Asta îmi dă mie timp să verific mailurile, să dau câteva telefoane și să mă apuc de micul dejun pe care nu-l vor pe terasă că cică sunt albine, îl vor în casă la televizor. Exclus, le-am zis, e prea frumos azi afară. Am fiert niște ouă și pentru că au ieșit așa cleioase, cum ne plac nouă și au culoarea asta de la găinile crescute libere prin grădinile înverzite, n-aveam cum să ratăm o poză instagramabilă.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

După masă, s-au trântit în hamac, au șușotit ceva să nu le aud, și-au arătat secrete pe telefoane și le-am stricat taina că voiam să citesc și eu în hamacul dungat. Așa că au început să joace cu paletele și Măriuca mi-a mărturisit că-i place să joace tenis că e ca Daria Comăneci și m-am întrebat când începe odată școala și cum se amestecă informațiile din martie până acum.

huawei y6p
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Râdem, ne jucăm și ne prostim în fiecare zi

Apoi și-au făcut de lucru în trambulină pe care, Doamne ferește să o folosească vreodată regulamentar sau pentru ce a fost ea proiectată. De obicei sar amândouă deodată sau chiar câte 3-4 când mai avem musafiri, dar azi au încins un Popa Prostu cu trișat cu tot, cu râs și plâns. Când s-a lăsat cu ceartă, că mi-era lene să le conțin emoțiile, le aveam pe ale mele care mă cocoșau, m-am făcut polițist, le-am confiscat cățile de joc și le-am dat jos din trambulină.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p
huawei y6p
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei p30pro

Firește că au râs de mine, că așa fac ele când mă enervez și cred că trebuie să-mi realiniez ceva în interior ca să am din nou credibilitate și autoritate. Oricum ele cred despre mine și despre taăl lor că suntem adulți doar când plătim facturi, deci clar avem de devenit adulți.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Cu părul în vânt, mai ceva ca Punzi (Rapunzel, pentru necunoscători)

Când suntem la București, Măriuca, #copilurban, este înnebunită după mirosul de gaze de eșapament, inspiră adânc și închide ochii, iar când ajunge la munte face alergie la iarba proaspăt cosită și la polen, de strănută întruna, o mănâncă cerul gurii și o ustură ochii.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Dar asta nu o împiedică să se alerge cu sora ei în jurul căpițelor, cu pletele în vânt, în timp ce Julie mă anunță că aici miroase a balegă.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Miroase mai bine în măr, doar că n-are șanse să se urce că-i la fel de mic ca ea și soră-sa o trage la un shooting sub prun.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Hai stați și voi fără să vă mișcați că ieșiți în ceață.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Măru, vino să ne facă poză pe scenă!

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Apoi au făcut skandenberg, unde Măriuca a trișat, dar m-a rugat să șterg dovada, apoi s-au făcut exploratori, deși se uitau la un perete alb la doi metri în fața lor, dar nu se vede-n poză dacă faci cum îți zic eu, dădu cea mare indicații de regizor că oricum are pretenția că e scriitoare și scenograf în devenire, iar eu cine sunt să-i spulber visul?

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Și nu avea cum să lipsească din repertoriul de activități gimnastica. Julie face cursuri de aerobic, mai bine zis făcea înainte de pandemie, organizat, de 3 ori pe săptămână, cu pregătire separată să participe la competiții. E pasionată și discuțiile noastre sunt cam așa:

– Julie, te-am rugat să te descalți când intri în casă!

– Bine, atunci merg în mâini!

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Acum face gimnastică pe cont propriu oriunde am fi și zilnic merge în mâini, merge în pod ca un cărăbuș, se uită la filme stând în cap și eu o suspectez că simte nevoia să-și alinieze yin-ul cu yang-ul, așa am auzit eu când făceam niște cursuri de yoga.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

După gimnastica pe terasă, n-am mai putut să țin pasul cu ele și m-am apucat de mailurile mele, tot ce știu e că mi-au zis să nu intru în camera lor că-mi pregătesc o surpriză. Au trecut două ore de când au zis că sunt gata și încă n-am curaj să intru.

Un telefon plin de energie ca Măriuca și Julie

Pozele astea minunate sunt făcute cu Huawei Y6p, pe care l-am primit să-l testăm și să surprindem activitățile noastre de vacanță. Huawei Y6p dispune de o cameră triplă care include o cameră principală de 13 MP, o cameră cu unghi larg de 5 MP și o cameră pentru profunzime de 2 MP. Aceste trei camere oferă o calitate deosebită a fotografiilor, după cum puteți vedea în shooting-ul făcut cu fetele.

Este un telefon la fel de plin de energie ca Măriuca și ca Julie, și costă sub 800 de lei. Da, Huawei Y6p este la fel de plin de energie ca fetele. La propriu. O singură încărcare Huawei Y6p suportă până la 32 de ore de redare video și 20 de ore de navigare pe internet 4G. Și, pe lângă bateria puternică, Huawei Seria Y suportă tehnologia AI Power Saving care poate detecta aplicațiile de fundal care consumă cea mai multă baterie, oprind automat programele cu un consum anormal de energie.

Vă povestesc în următorul articol despre ce aplicații folosesc fetele pe telefoanele Huawei Y5p și Huawei Y6p ca să învețe totuși ceva în vacanța asta.

Între timp a început să plouă și nici nu mă chinui să le țin pe fete în casă, mai ales că ploaia este terapeutică.

huawei
Fotografie fără filtru, needitată, Huawei Y6p

Text: Ana Nicolescu

 

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.