Știri
Leave a comment

Agnes Keszeg semneaza noul concept visual al Festivalului Brazilor de Craciun

Festivalul Brazilor de Craciun, ajuns la a 12-a editie consecutiva, se prezinta in acest an intr-o grafica noua, care poarta semnatura talentatei Agnes Keszeg.

Cunoscut designer de papusi si ilustrator pentru diverse publicatii si edituri, Agnes   s-a facut remarcata prin autenticitatea creatiilor sale, rezultat al unei munci artistice intense, cizelata in timp prin combinatii inedite de tehnici si stiluri.

„Ne-am dorit pentru acest an un visual care sa surprinda intr-un mod cat mai uman si creativ esenta acestui festival, aceea de a reuni oameni inimosi care pot si vor sa ofere copiilor darul de a scrie si a citi. Agnes a ilustrat acest lucru prin atentia deosebita fata de detalii, prin dozarea perfecta  a fiecarei linii sau tuse de culoare. Veti observa ca dincolo de stralucirea bijuteriilor care imbraca brazii, predomina tonuri de gri si negru. Tocmai pentru a surprinde tristetea acestor copiii privati de educatie, care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor”, a declarat  Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri in vederea facilitarii accesului la educatie al copiilor din medii sociale vulnerabile. In total, in primele 11 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras 2.484.000 euro. Toti acesti bani au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru 16.200 de copii din comunitatile sarace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania.

“De la inceput stiam ca in desen vreau sa apara atat copiii, cat si brazii decorati cu stil. Am dorit sa surprind si eleganta evenimentului, dar si scopul lui. Vroiam sa fie copiii personajele principale, iar brazii elemente de decor, de fapt mijlocul artistic prin care ii putem ajuta”, a declarat Agnes Keszeg.

Editia de anul acesta isi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.500 de copii deja cuprinsi in programele de Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa.

Brazii care vor fi licitati in seara de gala a Festivalului Brazilor de Craciun vor fi expusi pe 27 noiembrie, ora 10.30, la Hotel Radisson Blu, ocazie cu care Organizatia Salvati Copiii va sustine si o conferinta de presa.

Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de Salvati Copiii Romania, care are ca centru de interes o licitatie speciala de brazi de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani. Devenit una dintre atractiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Craciun sprijina proiectele derulate de Salvati Copiii Romania.

Comitetul de Organizare al Festivalului Brazilor de Craciun din acest an are in componenta sa pe Amalia Nastase (Manager eventures), Andreea Raicu, Andi Moisescu (Realizator TV), Corina Barladeanu (Manager 2activePR), Liviu Sfrija, Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman).

 

Comunicat de presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree