Aleargă și Împădurește românește la Crosul Pădurii 2016! Ajută la plantarea și îngrijirea a peste 20.000 de puieți.

21 martie a fost ziua în care în toată lumea a sărbătorit Ziua Internațională a Pădurii. Bucureștenii au ocazia să se alăture milioanelor de oameni din lumea întreagă ce ajută și se implică în conservarea și dezvoltarea de noi păduri, prin înscrierea la cel mai mare eveniment caritabil pentru mediu din România.

Crosul Pădurii 2016, susținut de Kaufland România, este un eveniment al cărui obiectiv final este plantarea și îngrijirea a minim 20.000 de puieți. Întreaga sumă strânsă din taxele de participare se va transforma în puieți plantați de Pădurea Copiilor pe terenuri agricole degradate din sudul țării. Mai sunt câteva zile până la încheierea înscrierilor online.

Crosul Pădurii2016 își așteaptă concurenții la start în weekendul 16 – 17 aprilie, cu 4 probe: copii, 5, 10 sau 15 kilometri.  Sâmbătă, 16 aprilie este ziua dedicată curselor de alergare de 500 și 1000 de metri, iar micii participanți se vor putea distra educativ și la atelierele creative pregătite pentru ei. Duminică este ziua adulților, cei care au ales să împădurească prin alergare!

8c1a2ed9-2400-4ae3-b03e-254b2959c2e4

În spiritul „Românul este acum frate cu codrul” organizatorii evenimentului îi invită pe participanți să alerge și să împădurească alegând o costumație sportivă mai atipică și… tradițional românească: opinci, brâu, ie. Tricoul oficial al evenimentului poartă și el motive de pe iile tradiționale românești.

Crosul Pădurii este un eveniment marca Pădurea copiilor, demarat în anul 2009, așa că iată-ne ajunși acum la cea de a 8-a ediție. Astăzi este o zi foarte aproape de noi și cauza noastră, este Ziua Internațională a Pădurilor. Așa că vrem să vă invităm să o sărbătoriți cu un gest minunat: înscriindu-vă la Crosul Pădurii, veți alege să alergați și să vă distrați alături de prietenii voștri, și, totodată, să ajutați împăduririle. Vă așteptăm cu multe surprize frumoase la start și… în ținută tradițională!” spune Teodora Pălărie, coordonator Pădurea Copiilor.

”Aleg să împăduresc!”,motto-ul sub care se desfășoară competiția Crosul Pădurii, este o campanie de informare și provocare la acțiune privind schimbările climatice. Pădurea Copiilor este un program de împădurire, plantare și îngrijire de păduri, demarat în 2007 sub îndemnul ”Adoptă un copac!”. Prin acest proiect, Muntenia s-a îmbogățit cu 38 de hectare de păduri, 8 hectare fiind deja în stadiul de masiv. În Pădurea Copiilor s-au implicat peste 9000 de voluntari și 4000 de alergători ce ajută de 7 ani la strângerea de fonduri pentru împăduriri.

Comunicat de presă

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.