Am încercat Frixion de la Pilot, cariocile care se șterg de pe canapea

De când mă știu, casa pentru mine este un loc sfânt, un loc în care am nevoie să îmi creez armonia și echilibrul prin ordine și curățenie, prin lumină naturală și uleiuri esențiale de patchouli, prin flori proaspete și muzică zen. Este o provocare să o mențin așa atâta timp cât am doi copii mici și mult timp după ce am devenit mamă, am simțit că armonia s-a transformat în haos. Am fost nevoită să mă flexibilizez și să prioritizez odihna, siguranța și joaca. Însă una dintre limitele mele peste care nu am toleranță să trec este desenatul pe pereți. Sigur că le ofer alte variante copiilor (role de hârtie, role autocolante cu zâne, tablă cu cretă sau markere), însă tentația unor pânze de desenat până la tavan este mare pentru copii. Fiecare părinte o știe.

Ca să elimin din riscuri, am evitat cât am putut să le cumpăr fetelor carioci. Sau dacă au primit, le-am folosit în vacanță, la munte, unde desenam pe pajiște, iar lambriurile casei se lemn nu erau la fel de apetisante ca pereții de la bloc. Cu toate precauțiile mele, să nu vă imaginați că la noi acasă canapeaua este clean. Are urme de marker și de carioci. Așa că m-am bucurat când am primit propunerea de a încerca noile carioci Frixion de la Pilot, ale căror urme se pot șterge de pe foaie fără să rupă foaia și de pe canapea. Prima oară, înainte să le las pe fete să coloreze, am încercat eu să văd dacă într-adevăr se șterg de pe canapea. Nu am avut curaj și nici nu am lăsat să se usuce urma albastră, că am și șters-o.

Măriuca și Julie, în schimb, au desenat în voie, uimite că le las cu cariocile pe canapea și nu le spun să deseneze pe masa din bucătărie. Pentru vârsta lor, mi se pare că e un mod util de a le învăța că greșelile se pot corecta. Iată cum au desenat fetele.

maru

sters

canapea

sters canapea

julie

Și testul cu ștersul de pe canapea:

Dacă vrei să câștigi și tu carioci minune pentru copilul tău, dar și pentru toți colegii de clasă, trebuie doar să lași un comentariu aici.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.