Am inotat pentru ca toti copiii nascuti prematur sa devina oameni mari, unu si unu

Anul trecut admiram initiativa de a aduna multi oameni cu suflet frumos sa inoate si sa stranga fonduri pentru diferite cauze umanitare. Eram insarcinata in 8 luni si ma visam inotand la Swimathon. Nu am facut-o, riscul de nastere prematura era prea mare. Insa anul acesta, intr-o sambata, pe la pranz, alaturi de Bogdana Dobre, Ana Maria Mitrus si Silviu Alecu, cu sustinerea puternica din tribune a actritei Tili Niculae, a Dianei Gamulescu, a sotilor si copiilor nostri, am inotat pe Lia Manoliu pentru Asociatia Unu si Unu. In 50 de minute am inotat 44 de bazine, desi noi estimasem doar 25. Me so proud 🙂

Ne-am pregatit intens pentru inot timp de o luna si, cu toate astea, inainte sa ajungem la bazin, am avut emotii ca la BAC, am fost foarte agitata si nimeni nu-mi intra in voie. M-am mai relaxat cand am vazut piscina olimpica, soarele, pe fetele din echipa, pe Tili mereu vesela, cand am vazut ca nu toti inoata ca profesionistii si mi-am zis ca e important sa vad ziua de 12 iulie ca pe o incununare a eforturilor noastre de a strange bani pentru Asociatie, sa fie fun si sa ma bucur de ce imi ofera clipa. Mi-am zis ca poate, de fapt, cu siguranta, nu vom fi pe primul loc la inot, dar am fost pe primul loc la strangere de fonduri, ca am atins targetul (7 000 lei) in primele 4 zile de foundraising (si aici Tili s-a remarcat), ca l-am si depasit si ca in noaptea dinaintea inotului, Bogdana licita pe Facebook 3 ii de la De altadata, prin bunavointa Biancai Iuga, ca inca mai avem pe pagina de Facebook, Bazar Unu si Unu, bunuri si servicii pentru care puteti licita pana pe 15 august. Sau puteti dona direct, aici.

Inotul in sine a fost eliberator si extenuant, mai ales cand, de emotie, simteam ca nu am aer suficient si ca apa este multa si grea, iar bazinul nu se mai termina. Nici nu se compara cu inotul in bazin semiolimpic inchis. Insa cea mai mare putere si incredere mi-a dat-o Bogdan care m-a sustinut, m-a incurajat, mi-a facut peste 100 de poze, imi facea semne ca am inotat ok, dupa fiecare tura de bazin. L-am vazut mandru de mine, iar eu am fost si mai mandra de el. Mariuca topaia si striga Haide Mamica Urbana ca vreau si eu in apa! Ema, sora mea, mi-a zis ca arat ca o inotatoare profesionista, ceea ce m-a flatat si m-a facut sa rad, risipindu-mi astfel din emotii. Ei au fost familia mea si m-au facut sa ma simt iubita si apreciata si iarasi iubita si mai mult. Va multumesc din suflet, va iubesc si stiti ca ceea ce simt pentru voi e dincolo de cuvinte.

In timp ce inotam ma gandeam, sugrumandu-mi-se astfel si mai mult aerul, la micutii luptatori nascuti prematur la mamele lor care se roaga neincetat sa plece cu copiii acasa, la norocul pe care il avem noi, cei cu copii sanatosi, la cat de recunoscatori este bine sa fim, caci nimic nu ni se cuvine, la Mariuca mea frumoasa care ma umple de fericire, la Iulia care ramasese acasa cu bona, la dragostea pe care ele mi-o dau in fiecare secunda si astfel imi simt inima plina de bucurie, de implinire, de mandrie si pot, si eu, la randul meu, sa le ofer iubire… multa iubire…, la cum, datorita lor, ma culc in fiecare seara zambind, la Bogdan care ma sustine cand am cea mai multa nevoie. Si ajungeam asa la capatul bazinului unde erau Tili si Diana si ne incurajau, ne faceacu poze si simteam ca pot sa inot pana a doua zi cu astfel de iubire sincer si frumos impartasita.

10469472_722071274506903_7888939507858570211_n

Si timp de o luna, am simtit ca familia mea este extinsa, ca m-am ales cu 4-5 surori de suflet si ca impreuna putem sa facem Pamantul sa se invarta. Va multumim tuturor celor care ati donat bani, bunuri, servicii sau vochere pentru Bazar, Sinziana Iaru, Carmen Dumitru (Acvatic Bebe Club), Mona Ciurezu (Bebe doarme).  Va multumim tuturor celor care ati cumparat, tuturor celor care ne-ati sustinut cu articole pe blogurile personale: GenaLaura, Luminita , Miruna. Va multumim tuturor celor care ne-ati share-uit articolele, postarile, cauza. Va multumim tuturor celor care ne-ati ascultat vorbind interminabil despre inot si bani si va multumim Diana si Corina ca ne-ati dat sansa sa fim mai bune, mai umane si sa simtim ca facem ceva util pentru cei care au nevoie de ajutor, hranindu-ne astfel sufletul.

Banii pe care i-ati donat , Asociatia Unu si Unu ii va repartiza pentru proiectul Fire de dragoste. Cu deosebita recunostinta si respect, ma inclin in fata tuturor celor care aleg sa ajute, sa iubeasca si prin asta, sa se simta absolutely fabulous.

10518691_710469235685304_3848071490559947599_n

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

  1. […] vara, am amanat plecarea la munte cu vreo luna ca sa pot inota la Swimathon. Asa cum va spuneam si atunci, am ales sa sustin, alaturi de Tili Niculae, Bogdana Dobre si Ana […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.