Eu ca mamă
comments 2

Am o casuta mica asa… si asa…

Intr-o dimineata insorita de octombrie, am parcat masina in spate la Universitate, am luat fetita blonda cu ochii albastri de mana si am pornit-o spre Cinema Pro. Acolo urma sa inceapa in 30 de minute spectacolul Am o casuta mica, a celor de la Trupa Zurli. In drumul nostru am intrat prin curtea palatului Sutu sa admiram targul de handmade. Neinteresant pentru Mariuca, am trecut rapid sa ajungem mai repede la fetita Zurli, pe care o stia de la TVR.

De cum ne-am bifat la Ioana pe lista, mica blonda a dat cu ochii de clovnul multicolor si binevoitor, care nu i-a placut deloc. Clovnii, in general, o sperie. Ocupa aceeasi pozitie ca si vrajitoarele si piratii in clasamentul ei. Ar fi vrut sa plecam in momentul ala direct acasa, insa, eu ca mama responsabila, atenta la alimentatia ei, am zis hai sa cumparam niste Popcorn cu vitamina E si un fresh de portocale acidulat si ambalat la pahar de carton cu pai in mot. Fetita ochioasa a acceptat pe loc, cu conditia sa o iau in brate si sa fugim de clovn daca se apropie de noi sau sa-l batem si sa-i smulgem peruca. Nu a fost cazul de violenta, am insfacat popcornul si Fanta si ne-am indreptat spre sala. Eu eram incarcata ca pomul de Craciun: popcornul intr-o mana, mai sus spre cot, geaca Mariucai si a mea, in cealalta mana paharul de carton, geanta de 3 kg, iar de piciorul meu drept statea agatata Mariuca de frica sa nu vina clovnul dupa ea. Pana am scos invitatia cu locurile si cu randul si pana am urcat si coborat de 3 ori scarile, trecand pe langa ele, m-au trecut toate transpiratiile.

Finally, ne-am asezat pe scaune si am asteptat ca specatcolul sa inceapa. Si am asteptat… si a trecut de fix cand trebuia sa inceapa, a trecut de si 10, a trecut de si 20. Mariuca se tot frichinea pe langa scaun, pe sub scaun, pe trepte, mai rontaia o flocirica, ma tragea cu putere din Fanta rece si acidulata, numai pe scaun nu statea. Normal, pentru un copil de 2 ani si jumatate. Anormal mi s-a parut sa vii cu intarziere la un spectacol care se anunta ca incepe la fix. Pentru cine nu stie, dar si pentru organizatori, ora trecuta pe afis este ora de incepere a spectacolului, nu ora de venire a spectatorilor.

Si, in sfarsit, luminile s-au stins, lumea a inceput sa aplaude, dj-ul a prins glas, fetita Zurli, tanti prezentatoarea, Clopotel si Zdranganel au venit cu cantec, joc si voie buna, intr-o explozie de culoare, pe scena. Recunosc, m-au prins si pe mine valul cantecelor, energia lor molipsitoare, veselia, jocurile si m-am lasat dusa inapoi in timp cand ma uitam in fiecare duminica la Abracadabra. Asa ca am cantat, am dansat, am chemat muzica cu joc de maini, Mariuca a ras mult de/cu mine, apoi iar am cantat. Cel mai mult ne-a placut, la amandoua, cantecul Am o casuta mica, pe care il cantam si il jucam si acum.

Au fost cantece care imi amintesc de copilarie, care vad ca sunt primite cu bucurie si entuziasm si de generatiile tehnologizate: Daca vesel se traieste, Un elefant se legana, dar si creatii artistice si educative ale trupei Zurli. Toti copiii participau la spectacol, interactiunea cu sala este unul dintre atuurile trupei. Copiii se simt implicati, participa si ei, se bucura ca pot face acest lucru. Parintii, la fel. Toti sunt complice in a aduce si a mentine voia buna cu un scop nobil, acela de a o alunga pe Vrajitoare. Toti o iubesc pe Zana Buna care protejeaza sala de Tura Vura, toti danseaza cu Fetita Zurli.

Mi-a placut spectacolul, il recomand. M-a incarcat cu energie, culoare, voie buna si m-a ajutat sa vad mai usor lumea prin ochii Mariucai.

Pentru cine nu a fost la premiera, specatolul se joaca si pe 17 noiembrie, tot la Cinema Pro, tot de la ora 11.00. Mare atentie! 11.00. Costul unui bilet este de 40 lei. Fotografii de la spectacol puteti vedea aici.

Text: Ana Nicolescu

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Concurs fulger: Castiga o invitatie dubla la spectacolul “Am o casuta mica”, din 17 noiembrie | Mamica Urbana

  2. Pingback: AM O CĂSUŢĂ MICĂ « Zurli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree