Am vopsit rapid și în toate direcțiile cu Chalk Paint, o vopsea non toxică și kid-friendly (P)

chalk paint_mamica Urbana

Am cumpărat anul trecut două scaune simple pe care ne gândeam să le băițuim și să le lăcuim, apoi să le folosim prin curte, la nevoie și le-am așezat în bucătărie, cu picioarele-n sus, pe un aragaz vechi înfoliat cu care aveam tot un plan rezonabil, dar pe care l-am tot amânat. Am plecat în Grecia și am lăsat așa scaunele, ne-am întors după câteva săptămâni, dar ne-am ocupat de bolta de glicină, de buxuși, de locul de joacă, am pus pietre grecești ca orament și scaunele au rămas tot acolo și cât am fost plecați o lună și jumătate la munte. Ne-am întors și am lăsat grădina și casa pregătită pentru iarnă, scaunele tot cu picioarele-n sus, nelăcuite, pe aragazul înfoliat și am mai venit în câte un weekend la casa de la cute să culegem nucile.

Anul ăsta, după ce am stat o lună acasă la începutul pandemiei, ne-am hotărât să ne mutăm la casa de la curte și am făcut aici Paștele și ziua mea și scaunele tot acolo erau, doar gândurile mele erau altele și sufletul meu se întreba de ce nu facem ce ne bucură atunci când avem și libertate, și sănătate, și vreme bună? De ce e nevoie de o criză globală ca să ne dăm seama cât de norocoși suntem că avem lucruri mărunte care să ne bucure ziua și că putem să-i învățăm atât de multe pe copii făcând activități simple, nimic complicat, planificat matematic în arhitectura parenting-ului și a homeschooling-ului. Așa că atunci când m-au întrebat cei de la Annie Sloan dacă vreau să testez vopselurile lor, am zâmbit și mi-am zis că a venit vremea scaunelor.

chalk paint_mamica Urbana

Am hotărât să le pictăm diferit cu Chalk Paint de la Annie Sloan

Acum sigur vă dați seama că din moment ce erau două scaune, fetele și-au adjudecat câte unul și cum le plac culori diferite, nu mi-am pus nicio clipă speranța că scaunele vor arăta la fel. Și până la urmă, nici nu-mi doream asta. Mi-am pus intenția în pandemia asta să o las mai moale cu perfecțiunea și să mă bucur mai mult împreună cu copiii mei, să fiu mai atentă la ce le face pe Măriuca și pe Julie fericite și să mă bucur de entuziasmul lor mai mult decât o uniformizare cromatică pentru două scaune.

Două lucruri mi-au plăcut din prima la produsele Annie Sloan

 • Că sunt ecologice, nu sunt volatile, nu conțin plumb și nu au miros, iar formula Chalk Paint pe care urma să o testăm e chiar vegană, adică produsul este colorat cu pigmenți organici și nu conține nimic de proveniență animală
 • nu este nevoie de șlefuire sau grunduire și că putem să aplicăm vopseaua direct.

Ah, și ar mai fi un lucru, de fapt: că are aspect mat și catifelat, exact ca o cretă lichidă. Când am început să pictăm scaunele, am observat că are și mai multe beneficii, dar ajungem imediat și acolo, mai întâi să vă spun cum am ales din cele 44 de culori. Păi n-a fost mare filosofie pentru că Măriucăi îi place movul, așa că a ales culoarea Rodmell, iar Juliei îi place albastrul și a ales Old Violet, care este un gri bleu neutru și care îmi place așa de mult că mă gândesc să-l folosesc ca să pictez bufetul vechi când o să mărim bucătăria.

Două cutii de vopsea Chalk Paint, una de lac, două pensule și un desfăcător

Bun, am spus ce culori ne-am ales și am primit în pachet câte o cutie de vopsea de 120 ml pentru fiecare dintre cele două scaune, o cutie de lac de 750 ml, două pensule despre care tatăl fetelor a zis uimit că sunt de foarte bună calitate, voiam să-mi iau și eu d-astea și un desfăcător de cutii de vopsea care m-a bucurat pe mine foarte mult pentru că la mine lucrurile trebuie să fie foarte practice, rapide, utile și să nu ocupe mult loc.

chalk paint_mamica Urbana

Așa că într-o dimineață, sătule să le zic nu, nici azi că plouă, fetele s-au trezit vesele că e soare și că le-am promis că în prima dimineață cu soare o să vopsim scaunele. Nici nu s-a mai pus problema de mic dejun, entuziasmul le-a umplut stomacul și ne-am apucat serios, de fapt ele s-au apucat că pe mine nici nu m-au lăsat să desfac cutiile. Am apucat doar să bag nasul să-mi confirm că într-adevăr nu au miros și m-au desemnat fotograf.

chalk paint_mamica Urbana

chalk paint_mamica Urbana

Cu Chalk Paint putem să dăm în orice direcție vrem

Câteva seri la rând ne-am uitat pe Youtube la video-uri cu Annie Sloan care explica tehnica și fetele au zis că e simplu, mami, nu apăsăm pe pensulă și dăm în orice direcție vrem. Și au făcut întocmai, deși eu aș fi dat mai ordonat pe linia fibrei, aș fi întins bine vopseaua, dar mi-am amintit că mi-am promis să mă bucur de lucrurile mărunte și să nu mai fiu așa încordată.

chalk paint_mamica Urbana

chalk paint_mamica Urbana

chalk paint_mamica Urbana

Știam că nu o să aibă răbdare să vopsească tot scaunul cap coadă, așa că le-am lăsat până s-au plictisit și s-au dus la leagăn și abia apoi mi-am luat și eu porția de zen și m-am lăsat purtată ca un copil mic de bucuria de a picta. Uitasem cât de liniștitor este.

chalk paint_mamica Urbana

Ce am observat la vopseaua Chalk Paint:

 • Poți să o folosești direct din cutie, fără să fie nevoie de o preparare prealabilă și are o consistență fluidă, care acoperă generos lemnul. Nu e nevoie de o cantitate mare.
 • e atât de simplu de aplicat încât și copiii se descurcă și rezultatul este unul bun
 • se usucă foarte repede, adică după ce am vopsit partea de sus și picioarele, am întors scaunul ca să vopsesc și interiorul și am putut să pun pe un suport partea pe care o vopsisem.
 • Chiar pe bune, nu are miros, nu te înțeapă nasul, nu te ustură ochii.
 • După ce a stat în soare cam o oră și jumătate, începuse să se îngroașe pentru că se evapora apa din ea, așa că am adăugat câteva picături de apă pentru stratul al doilea.
 • Se ia de pe mâini cu apă și săpun, nu e nevoie de diluant.
 • Pensulele sunt wow, nu curg perii, nu lasă urme, iau o cantitate suficientă pentru acoperire și sunt suficient de flexibile cât să ajungă bine și în colțurile interioare.
 • La a doua mână se acoperă și mai uniform.
 • Lacul nu este lacul clasic super lucios ca la mobilele din anii 80, ci unul discret, elegant, catifelat, tot spre mat. Mi-a plăcut de el, așa, ca un amant misterios 😊.
 • Aspectul final este unul ca de cretă, așa cum îi zice și numele, și mie-mi vine să scriu cu cretă pe ele. Cred că și fetelor!

chalk paint_mamica Urbana

Odată ce-ai vopsit cu Chalk Paint vrei mai mult, și mai mult

În timp ce vopseam, mi-am făcut planuri cum să arate bufetul vechi, cum să vopsim și mobila din camera fetelor, la bloc, poate chiar și pe cea de la bucătărie că ne-am cam săturat de demodatul wenge, dar asta ar însemna să vopsim toată mobila din casă. Pe urmă m-am uitat pe site și la vopsea pentru pereți și am continuat să visez în timp ce mișcam pensula de-a lungul fibrei că unele obiceiuri mor greu, apoi am oftat și am lăsat scaunele la uscat, am luat fetele și am plecat la piscină la verișoara lor.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

 1. Ce frumos arata scaunele! Sper ca atunci cand ne intoarcem sa terminam si noi partea decorativa din apartament. Stii cumva daca si vopseaua de perete este fara miros?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.