Aplicația MagicHELP, ajutor pentru părinții copiilor cu boli grave

aplicația magicHELP

Când erau fetele mici, puneam umărul la campanii pentru copiii bolnavi de cancer. Cel mai mult ajutam cu viralizarea cazului și stăteam de vorbă cu părinții. Nu reușeam să strâng de fiecare dată fonduri cum o făceau alte colege de-ale mele din blogosferă, dar aveam sufletul împăcat că îi primeam pe acei părinți în inima mea și că îi ascultam. Uneori aveau nevoie doar de cineva care să-i asculte fără să-i judece, fără să le vorbească uitându-se la ei cu milă, ci cu încredere și putere, alteori plângeau și le cuprindeam plânsul sau asta credeam că fac.

Încercam să mă ancorez ca să fiu aliniată pentru ei, nu ca să fiu într-o energie joasă, nu aveau nevoie ca eu să mă sprijin pe ei, ci invers. Cu niciunii nu mă cunoșteam, dar cred că am rămas suflete pereche. Unii și-au pierdut copiii, alții nu. Când un copil este diagnosticat cu o afecțiune severă, viața întregii familii se schimbă radical. Izolarea de ceilalți, distanțarea, teama de a fi stigmatizați, rușinea, sunt situații cu care se confruntă părinții copiilor cu boli grave. Din acel moment, părinții practic își dedică tot timpul îngrijirii copiilor. Însă, alături de ei sunt mulți oameni care vor să ajute și să îi susțină.

 

Aplicația MagicHELP aduce împreună familiile copiilor bolnavi și partenerii care pot să ofere gratuit uun produs ori serviciu

Ce vreau să vă zic azi dacă nu ați aflat încă, este că există deja un loc în care oamenii care pot să ofere ajutor se pot întâlni cu familiile copiilor cu afecțiuni grave. Trebuie doar să încurajăm părinții să apeleze la el, ca să-și îmbunătățească calitatea vieții. Aplicația MagicHELP a fost lansată în 2019 la Cluj-Napoca exact cu acest scop –  să aducă categoriile de oameni care au nevoie unii de alții, împreună: familiile copiilor bolnavi și partenerii care pot oferi gratuit un produs ori serviciu.

Clujul este un centru în care vin copii cu afecțiuni grave din toată țară deci nevoia părinților de ajutor este mare. De aceea, în cadrul aplicației, părinții pot accesa gratuit ajutor din partea Magic Partenerilor în diverse forme, sănătate, mâncare, cazare, timp liber, sport, servicii tehnice și consultanță, transport, educație și altele.

 

Aplicația MagicHELP pentru părinții supereori

Atunci cand ai un copil grav bolnav, întreaga ta viață se rotește în jurul nevoilor acestuia: drumuri nesfârșite la tratament sau terapie, alimentatie costisitoare, terapii, educație adecvată. Am văzut de prea multe ori la Magic cum părinții copiilor grav bolnavi se transforma in umbre impovarate de griji. Noi credem ca sunt supereroi și vrem să îi aducem în lumină pentru ca toată lumea sa le cunoască curajul și puterea.

Sperăm ca nouă campanie Super Părinți sa ajungă la toți părinții care își îngrijesc cu dragoste și răbdare infinite copiii bolnavi și să îi convingem ca este în regula sa primească ajutor.

Noi nu putem sa ducem aceasta misiune în locul lor, însă putem face tot ce ne sta în putere sa le facem viața un pic mai ușoară.”  – Coordonator comunicare Asociația Magic

Mai multe informații despre campanie si despre MagicHELP – Rețeaua Solidarității puteți afla mai multe aici.  Campania Campania Asociației Magic dezvoltată pro-bono de către agenția Heraldist&Wondermarks.

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.