Uncategorized
Leave a comment

Aproape 18.000 de euro s-au strans din donatii si sponsorizari in urma evenimentului „Alergam pentru copii”

In weekendul care tocmai a trecut, am simtit ca am facut ceva util pentru copiii mai putin norocosi, pentru aceia care se nasc cu afectiuni grave si nu supravietuiesc din cauza lipsei de aparatura medicala din maternitati sau din lipsa de educare si informare a mamelor.

Concret, am fost sa alerg pentru copii, in cadrul evenimentului cu acelasi nume, oragnizat de Ro Club Maraton, cu sprijinul Smart Atletic, Baneasa Shopping City si Salvati Copiii. Actiunea a avut loc la Baneasa Shopping City, iar fondurile stranse sunt donate in beneficiul programului de reducere a mortalitatii infantile ‘Fiecare copil conteaza’, derulat de catre Salvati Copiii.

 

Aproximativ 18.000 de Euro s-au strans din donatii si sponsorizari in urma evenimentului desfasurat sambata, 26 mai si duminica, 27 mai la Baneasa Shopping City. Desi actiunea s-a incheiat, donatiile raman deschise pe site-ul  www.42pentruosansa.ro/24h.

 

In premiera absoluta pentru Romania, ultramaratonistul Gabriel Solomon, membru al Ro Club Maraton, a alergat pe banda 219,23 de kilometri timp de 24 de ore, clasandu-se astfel pe locul 8 in topul celor mai bune rezultate din lume la curse similare. Actiunea s-a desfasurat in scopuri caritabile, in beneficiul programului de reducere a mortalitatii infantile ‚Fiecare copil conteaza’, derulat de organizatia Salvati Copiii Romania.

 

 

“Ma bucur foarte mult ca prin aceasta cursa am reusit sa depasesc asteptarile, deoarece am alergat 219,23 km, clasandu-ma, astfel, pe locul 8 in topul celor mai bune rezultate inregistrate in lume la curse similare. Si pentru mine a fost o provocare, dar mi-am dorit ca prin aceasta actiune sa trag un semnal de alarma in ceea ce priveste mortalitatea infantila din Romania. Consider ca fiecare dintre noi ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta si sa se implice mai mult. Aceasta cursa reprezinta aportul meu intr-o campanie caritabila care sper sa dea o sansa in plus nou-nascutilor din Romania.” , a declarat Gabriel Solomon.

 

Alaturi de proba sustinuta de Gabriel Solomon, in cadrul evenimentului “Alergam pentru copii” s-au mai desfasurat alte doua probe:

  • Relay, in cadrul careia 12 sportivi amatori au organizat o stafeta astfel incat sa alerge cumulat cele 24 de ore. Acestia au fost: Stefan Oprina, Victor Vlad, Bogdan Agache, Florin Szomyu, Mihai Orleanu, Cirpian Balanescu, Alex Diaconu, Florin Precup, Serban Chiurlea, Andrei Gligor, Razvan Staicu, Marian Chiriac.
  • King of Speed, proba de alergare de 15 minute deschisa participantilor care au dorit sa contribuie la cauza Salvati Copii. La aceasta proba si-au aratat sustinerea mai multe vedete, printre care Daciana Sarbu, Andi Moisescu, Amalia Nastase, Dana Razboiu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Steven van Groningen, Valeria Racila, Mircea Badea si Carmen Bruma.

 

 „Am raspuns provocarii de a alerga la proba King of Speed deoarece programul de reducere a mortalitatii infantile Fiecare copil conteaza  ni se adreseaza tuturor. In Romania mor anual 2000 de nou-nascuti. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin programe de educare si informare a mamelor si viitoarelor mame din zonele si comunitatile sarace, dar si prin dotarea maternitatilor cu echipament medical performant. Toate aceste activitati sunt sustinute de catre organizatia Salvati Copiii, iar noi avem datoria de a ne implica si de a contribui fiecare prin donatii sau voluntariat., a declarat Amalia Nastase, Ambasadorul proiectului “Fiecare copil conteaza”.

 

 

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata de 9.8 la 1000 de copii nascuti vii, in 2010 (conform Institutului National de Statistica). Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania  isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a numarului de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de cinci ani, in perioada 2010 – 2015. Avand acum aceste date, faptul ca am incercat sa-mi informez cititorii si sa atrag cat mai multi participanti la eveniment (am reusit sa o conving doar pe sora mea sa vina), ca am alergat pe banda 15 minute si ca am donat 50 de lei mie se pare util, dar insuficient.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree