Ateliere jucause si responsabile pentru copii. De la Kinder Alegria.

Kinder Alegria si Crescendo Zentrum va invita sambata, 15 decembrie 2012, intre orele 10-12 la al doilea atelier din cadrul programului de comunicare KinderCreativ, „Harta nu e totuna cu teritoriul”, iar intre orele 16-18 la atelierul de bricolaj „Ladita cu unelte”.  Duminica, 16 decembrie 2012, de la ora 11, va invitam la un program inedit de nutritie si gatit pentru copii, care face parte din programul KinderMiniChef , „Povestea Cerealelor”. Toate aceste evenimente se vor desfasura la sediul din Str. Stanislav Cihoschi nr. 12, zona Piata Romana.

 La atelierul de comunicare, Harta nu e totuna cu teritoriul, vom face impreuna exercitii de ascultare activa, pentru dezvoltarea aptitudinilor de a asculta un mesaj, de a da si obtine feedback; pe baza unor chestionare copiii vor constientiza modurile in care comunica, percep realitatea, si mai ales modul propriu de invatare: vizual, auditiv, kinestezic; daca este vizual, copilul va gasi mai usor sa citeasca si sa invete cuvinte si numere vizualizandu-le, construindu-si imagini in cap; daca este auditiv, copilul va invata cel mai bine spunand/repetand cuvintele sau ascultand cum suna; daca copilul este kinestezic, va invata sa scrie, sa citeasca sau sa socoteasca practicandu-le de multe ori, jucand rolul de profesor etc.

Pret atelier: 45 Lei

 La atelierul de bricolaj, Ladita cu unelte, copiii vor descoperi placerea si satisfactia de a crea din diverse obiecte fara expresie sau utilitate lucruri unice facute de mana lor, de a invata sa insurubeze, slefuiasca, decupeze, monteze diverse materiale, dezvoltandu-si astfel abilitatile practice, cu ajutorul sculelor Bosch-Dremel si avand alaturi de ei traineri experimentati si pasionati de bricolaj; pozele de la ultimul atelier le gasiti aici.

Pret atelier: 45 Lei; include toate materialele de lucru, uneltele Bosch-Dremel

 La atelierul de nutritie si gatit, KinderMiniChef, vom asculta povestea cerealelor  si apoi vom realiza impreuna o reteta vegana –globulete din trufe, din ingrediente bio, din care la final ne vom delecta impreuna iar ceea ce ne ramane vom duce acasa. Cursul a fost conceput de medicul nutritionist Dr.Serban Damian, specialist in medicina de familie si acupunctura, absolvent al Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti. Specializarea in domeniul nutritionist a realizat-o din pasiune si convingere in cadrul unui program international organizat de catre Comitetul Olimpic International, dedicat medicilor, si condus de catre specialisti in nutritie din cele mai mari universitati ale lumii, fiind singurul medic din Romania care a urmat acest program.

Pret atelier: 60 Lei; include toate materialele multimedia, ingredientele bio, suportul de curs.

Oferta promotionala: daca veniti la KinderMiniChef cu un prieten/prietena, frate/sora, veti beneficia de o reducere de 50%, (asadar pentru 2 copii pretul va fi in final de 90 de lei)

Inscrierile se vor face in limita locurilor disponibile, in ordinea confirmarii pe adresa de e-mailoffice@kinderalegria.ro sau crescendozentrum@gmail.com sau telefonic: 0721.424.882 (Ela Mitut), 0721.268.009 (Mirela Dragnea)

 Calendarul activitatilor in luna decembrie 2012:

24.11.2012

Am invatat sa gravam: pe sticla, ceramica, lumanari; am combinat si lipit diverse materiale, inclusiv macaroane, cu pistolul de lipit de la Bosch-Dremel folosind tuburi de silicon; unele lucruri facute de mainile dibace ale micilor artisti, au  luat ca amintire; detalii, poze pe pagina noastra de Facebook.

 8.12.2012

Modulul I: am aflat ce stil de reprezentare a realitatii (harta fiecaruia) are fiecare (vizual, auditiv, kinestezic) pentru a ne imbunatati comunicarea si relatiile cu cei din jur, am facut un joc de memorie, cand si cum sa dam si sa obtinem un feedback.

 9.12.2012

Am invatat sa decupam, slefuim, taiem, insurubam cu minisurubelnitele electrice Bosch si sa asamblam piesele; la final ne-a iesit o minibiblioteca pentru masinute, papusi, reviste etc; printre picaturi am infrumusetat globulete, am facut o papusica din lingura de lemn  cu ajutorul pirogravurii si am gravat pahare.

 15.12.2012

Modulul al II-lea: invatam sa ascultam, cand si cum sa intrerupem o conversatie, cand si cum sa dam si sa obtinem un feedback, care e stilul predominant de reprezentare a realitatii (vizual, auditiv, kinestezic)

Ne pregatim pentru Sarbatori: impodobim pahare cu gust de sarbatoare, confectionam si infrumusetam globuri, obiecte decorative din lemn si realizam coronite pentru suportul lumanarilor, pe care in prealabil le gravam cu diverse figuri sau mesaje.

 16.12.2012

Invatam ce sunt cerealele, o mica istorie a lor, care e diferenta intre cerealele integrale si cele rafinate, ce beneficii ne aduc cele integrale daca le consumam regulat, ce riscuri apar cand ne bazam prea mult pe dulciurile rafinate, toate acestea prin intermediul unui personaj simpatic si convingator.

Pentru mai multe detalii organizatorice vizitati pagina de Facebook sau site-ul.

  Comunicat de presa

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.