Ateliere speciale de vacanță cu 95% practică

V-am povestit aici câteva idei de tabere și oameni frumoși, cu mintea deschisă și cu sufletul bun cu care să avem încredere să ne lăsăm copiii de la câteva zile la două săptămâni în cadrul vacanței de vară.

Pe lângă aceste tabere, am găsit și cursuri utile, în caz că nu putem/vrem să trimitem copiii departe de casă. Pe Lucia Radu-Simota am întâlnit-o anul trecut și am făcut ochii mari de mirare când mi-a spus că merge prin grădinițe și le explică celor mici noțiuni de fizică. Împreună cu Dan, soțul ei, au pus bazele conceptului Learning HUB.

Care este conceptul Learning HUB?

Lucia Radu-Simota: Prin Learning HUB ne propunem să readucem bucuria în procesul învățării încurajând copiii să pună întrebări, să descopere singuri fenomene și să construiască obiecte, idei, jocuri, afaceri. În plus, aducem cursuri relevate pe termen lung pentru viața lor și întotdeauna explicăm toate de ce-urile.

Cine sunt trainerii de la Learning HUB?

Lucia Radu-Simota: Lucia, mamă antreprenoare, pasionată de educație și învățare autonomă, veșnic curioasă și creatoare de frumos digital, și Dan, fizician și programator dintotdeauna, pasionat de a împărtăși cu cei mici din tainele universului și ale calculatorului.

DSC_1756

Ce ați pregătit pentru vara aceasta?

Lucia Radu-Simota: Vara aceasta am pregătit ateliere speciale de vacanță cu 95% sau chiar 100% practică, restul fiind teorie. Avem 3 tipuri de ateliere: atelierul de experimente – fizică distractivă (9 si 30 august) pentru copii 6-12 ani, atelierul de jucării pentru părinți si copii (4-10 ani) pe 17 august, și atelierul de decorațiuni în care invit mamele pe 11 august să construiescă decorațiuni pentru camera copiilor; deși a fost inițial gândit pentru gravide în etapa de nesting, primim cu drag și mame cu copii pasionați de decorațiuni.

Ce vă inspiră în alegerea temelor?

Lucia Radu-Simota: În primul rând am plecat de la nevoile copiilor – de a înțelege lumea și legătura teoriei cu practica, de a se pregăti în meserii relevante pentru viitor, de a utiliza cu folos tehnologia și de a își construi propriul viitor.

În al doilea rând completăm exemplificările plecând de la pasiunile lor dar și de la nevoile emoționale, de conectare și consolidare a imaginii de sine.

De la ce vârstă pot veni copiii la aceste cursuri?

Lucia Radu-Simota: În funcție de curs/atelier, de la 4 – 6 sau 7 ani.

Cum și ce învață copiii diferit față de noțiunile de la școală?

Lucia Radu-Simota: În primul rând explicăm mereu necesitatea unei noțiuni, cu exemple reale raportate la viața lor.

În al doilea rând construim obiecte și idei, în funcție de pasiunile și talentele pe care le au.

Ce ne diferențiază față de școală sunt trainerii pasionați și cu experiență în educație nonformală, raportul teorie-experiment – cu maxim 40% teorie la cursuri, chiar mai puțin la atelierele de vară, învățare aplicată – nu învață programare teoretică, ci scriu un cod adevărat.

Știu că mergeți cu unele cursuri și prin grădinițe. Cum explicați noțiunile de fizică unor copii de 4-5 ani?

Lucia Radu-Simota: Prin experimente și demonstrații, cu pornire de la noțiunea lor legat de respectivul fenomen. Sigur că le e greu să pronunțe propulsie sau portanță, însă înțeleg cum decolează o rachetă sau cum plutește o parașută.

IMG-20160602-WA0003 (1)

Când, unde și cum se desfășoară cursurile de vară?

Lucia Radu-Simota: 9, 11, 17, 30 august, în functie de atelier, cel de decorațiuni e planificat pentru dimineață 10-11.30, celelalte pentru dupa amiaza 18:30 – 20. Locația este în București, central, și este anunțată participanților înainte de eveniment. Nu folosim o locație fixă întrucât ne dorim să scoatem copiii din conceptul de școala ca spațiu, către spații neconvenționale, în aer liber sau în interior, în funcție de activitate și vreme.

Cât costă și unde vă găsesc cei interesați?

Lucia Radu-Simota: Atelierele de vară costă 60 lei atelierul de 1h jumătate sau 100 lei pentru 2 ateliere sau 2 copii. Ne găsesc pe site  www.learninghub.ro și facebook https://www.facebook.com/learninghub.ro/

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.