Atelierele imaginației sau de ce imaginația ar fi mai puțin adevărată decât realitatea

 

Măriuca e mare fan povești. Le creează cu bucurie. Mai nou, face și rime. De multe ori, îi spunem că ne putem imagina orice, dar să nu confundăm imaginația cu realitatea. Odată ne-a întrebat de ce imaginația e mai puțin adevărată? Că doar vine din mintea mea adevărată, mami. Apoi i-am dat dreptate și m-am gândit că de multe ori, noi, adulții, credem că imaginația este ceva străin nouă, din afara corpului, sufletului și energiei noastre, ceva mincinos și care trebuie controlat. Mai exact în ce etapă a devenirii noastre ca adulți am început să ne negăm imaginarul?

La cea de-a VII-a ediție Digital Parents Talks, copiii bloggerilor au desenat povești cu ajutorul Livianei Tane, profa de storytelling, cum îi spunem noi la Școala de Blogging pentru Părinți. Fiecare copil și-a creat povestea și apoi a desenat-o. Fiecare desen va fi încărcat pe site-ul Imagination Studios în cadrul campaniei Cartoon Network, Atelierele Imaginației.

Iepuri timeless cu baghete sub formă de inimă și morcovi magici

Redau aici povestea Măriucăi fără să o nuanțez în vreun fel. Este exact așa cum mi-a spus-o ea după atelier. Au fost odată ca niciodată niște iepuri care erau în fiecare anotimp. Aveau cu ei morcovi magici care nu se terminau niciodată oricât ar fi mâncat din ei. Și niște baghete magice sub formă de inimă și aripi care îi făceau pe iepuri să zboare și să țopăie în aer. De ziua mamei, a tatălui și a copilașului cel mic, iepurii au adus cadouri: o rochiță de prințesă și un tort de ciocolată, carne, cartofi prăjiți, hamburger și prăjiturele.

Sigur că nu am putut să mă abțin și i-am analizat compunerea din punct de vedere psihologic, emoțional, creativ și expresiv, de parcă ar fi dat examen la Facultatea de Jurnalism, iar eu la Facultatea pentru Părinți Buni. Apoi m-am relaxat și am adăugat iepurii în caietul ei în care îi scriu poveștile. Poate s-or aduna într-o carte la un moment dat. Cine știe? Sau poate doar va zâmbi cu capul aplecat spre umăr și cu lacrimi de emoție când îl va găsi după 20 de ani.

Poate câștiga una dintre cele trei tablete grafice și alte premii

Desenul este încărcat pe site și intră în cursa pentru una dintre cele trei tablete grafice și alte premii Cartoon Network. Ca parte a Atelierelor Imaginației Cartoon Network, portal online unde cei mici pot învăţa cum se realizează desenele animate preferate, concursul îi încurajează pe copii să dea frâu liber imaginației și să creeze propriile personaje, scenarii sau chiar propriile animații. Concursul se desfăşoară până pe 2 iulie 2017. Pentru mai multe detalii, puteți vizita website-ul http://imaginationstudios.cartoonnetwork.ro/.

Mie mi s-a făcut poftă de povești desenate, așa că îmi las copilul interior să își satisfacă această dorință.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Andreea Mira

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.