Aventuri din vârtejul nebun al copilăriei

Miercurea trecută, de dimineață, plecam cu soarele în păr, dar cu o urmă de tristețe în suflet pentru că aveam să lipsesc de la serbarea lui Julie de 1 iunie, la creșă. Aflasem mult prea târziu de serbare, când deja împreună cu 8 mame minunate care scriu pe bloguri frumoase, organizasem câteva workshop-uri și ateliere pentru evenimentul de 1 iunie, pus la cale de Itsy Bitsy.

Parcul IOR se întindea luminos și primitor la primele ore ale dimineții. Am poposit vreme de câteva secunde să admir curcubeul făcut de apa jucată de fântâna arteziană. Tare m-aș fi așezat pe iarbă să mă încarc cu energie de la Mama Pământ și de la Tatăl Soare. Nu era însă timp. Am grăbit pasul spre foișor. În amfiteatrul din fața lui, Ioana (Prințesa urbană), Raluca (Raluca Loteanu – Suflet de mamică), Lucia (Mămica Autentică), Florina (Badea Florina), Gabriela (Familie Împlinită), Ioana (Pisica pe sârmă), Iuliana (Iuliana Roca – Scrieri felurite) și Oltea (Oltea Tudose) pregăteau cu grijă cadourile de la sponsori pentru cei care urmau să vină.

13339489_10157024007595192_450097085619694396_n

În scrut timp, părinți cu copii mici au început să apară. Mulți se așezau la mesele de Lego din foișor, alții erau atrași de baloanele de săpun și de desenele de pe băncile amfiteatrului, alâii degustau din bunătățile aduse de Mama Pan, alții din cele de la Danonino. Copiii erau prea mici ca părinții să îi lase să se joace singuri. Așa că se învârteau după ei, printre noi, în jurul foișorului, printre bănci, pe scări. Prima a vorbit Oltea despre cum să transformăm dragostea din nevoie în putere, despre conectare, despre alăptare și despre cuplu. La Gabriela, care a vorbit despre somnul bebelușilor, m-am surprins cum am pus pauză vârtejului de oameni și m-am conectat imediat cu ce povestea ea despre cum copiii mici se liniștesc atunci când pun capul pe pieptul mamei și îi aud bătăile inimii. Mi s-au umezit ochii amintindu-mi de Măriuca mică și de Julie când mă vaiet în fiecare seară că vrea să adoarmă la mine pe burtă, cu capul pe pieptul meu.

Am rămas cu amintirea senzației obrazului de copil de 2 ani pe pieptul meu, timp în care vedeam cum vine și pleacă lume. Am oferit câteva premii la tombolă, apoi Florina a început să vorbească despre Points of you, un porces de autocunoaștere. Este esențial să ne cunoaștem. De aici pornește totul. Și, de cele mai multe ori, femeile pronesc în acest proces după ce devin mame. Maternitatea este un trigger excelent pentru introspecție, meditație, dezvoltare personală.

Soarele părea din ce în ce mai aproape, la fel ca și oamenii din amfiteatru. Mă simțeam prinsă la mijloc într-un vârtej de informații, cadouri, copii, părinți, culori, jocuri și zâmbete. O auzeam pe Lucia cum povestește despre provocările pe care le are o mamă antreprenoare și mă regăseam pe deplin. Unul dintre cele mai grele lucruri mi se pare că este să lucrezi de acasă cu copiii lângă tine.

13342146_1133517560041266_1664212083_n

La finalul întâlnirii noastre, Ioana, Prințesa urbană, a vorbit extrem de sincer despre cum să avem grijă de noi ca femei, cum să renunțăm la relațiile toxice, cui să cerem ajutor și să nu cădem în capcana perfecționismului. La eveniment, Ioana a adus 150 de exemplare proaspete, abia ieșite de la tipar, cu noua ei carte, Te iubesc orice-ai face, care s-au epuizat în jumătate de oră.

13313947_10207799530480874_208744417_o

După ce am împărțit cadourile de la sponsori celor prezenți și celor norocoși, am ieșit din foișorul care aveam impresia că încă se mișcă asemenea unui carusel nebun, învârtit de forfota mamelor, a bunicilor, a taților și a copiilor care sărbătoreau cu efervescență 1 iunie cu Itsy Bitsy. Am ieșit fizic din foișor și am simțit o nevoie acută să mă întind pe iarbă, să mă târăsc ca un melc, să mă încarc cu energie, să mă echilibrez visual, auditiv, energetic, psihic și moral. Până acum nu m-am mai implicat în organizarea evenimentelor în spații publice. A fost o experiență nouă pentru mine. O experiență colorată, care m-a făcut să simt că încă trăiesc.

13342001_10153636786397043_309260696_n

Le mulțumesc sponsorilor care ne-au oferi cadouri pentru cei prezenți: Carrefour RomaniaLego RomaniaOrganix roDanonino RomaniaVarta Romania, Touch , PampersMame de povesteZaza BoutiquePam PamLittle Bandit. La eveniment, momentele frumoase au fost surprinse și de fotograful Baby Steps.

De 1 iunie, Itsy Bitsy FM a transformat Ziua Copilului în Ziua Copilului cu Părinții, în cel mai mare eveniment de joacă părinți-copii, în care s-au jucat peste 30.000 de participanți! Persoanele publice implicate și-au anunțat pe scenă susținerea pentru campania 1 Iunie Zi Liberă, pentru mai mult timp de calitate în familie, și i-au îndemnat pe toți cei prezenți să poarte acest gând în suflet.

De dimineață până seara, pe aleile din tot parcul Alexandru Ioan Cuza, au avut loc peste 100 de activități distractive pentru toată familia, cele mai iubite jocuri ale copilăriei de ieri și de azi, multe concursuri și premii, expoziții, muzică și dans. Cu adevărat, a fost cea mai mare sărbătoare a copiilor împreună cu părinții, cu peste 10 ore de distracție în familie!

Iată aici cum ne-am distrat!

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. Felicitari pentru eveniment si pentru ca ati rezistat la caldura! Sunt sigura ca cei mici s-au simtit bine. 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.