“Băi, față de maimuță, asta e mama MEA”

Sunt momente în viața mea ca mama care mi se pun ca o oglindă în față. Spre finalul lui martie am participat cu mare bucurie și recunoștință la filmarea unui videoclip de promovare a noului serial Garda Felină, care se va lansa la Disney Junior pe 18 aprilie. Am oscilat între a merge la filmare doar cu Măriuca sau și cu Julie. Știam că le place la amândouă să danseze, însă Julie mi se părea cam micuță. M-am hotărât să le iau totuși pe amândouă ca să aibă parte de o experiență profesională și jucăușă.

Am ajuns la platourile de filmare după somnul lor de prânz și după ce și-au scos toate hainele din rucsac, împreună cu o doamnă răbdătoare, am ales ce vor purta ele în videoclip. Julie își verifica întruna ținuta în oglindă, iar Măriuca trăgea cu ochiul la filmare, gata în orice clipă să sară în mijlocul decorului.

În zadar am rugat-o pe Măriuca să respecte indicațiile regizorale (care oricum erau super permisive). Ea dansa în felul ei, țopăia pe tot platoul, făcea ca leul, făcea piruete și un soi de șpagat în aer, cu capul în jos. E inventat de ea :). Julie respecta indicațiile coregrafei și se lua după ea, copiind mișcările. Din când în când venea la mine să o ajut la piruete. În acel moment, Măriuca devenea mai zgomotoasă, mai agitată, se încrunta și încerca să îmi atragă atenția. Îmi spunea că dansez numai cu Julie. Lucru pe care îl negam, desigur, dar care s-a confirmat seara, acasă, când am văzut filmările Tăticului Urban. Și am simțit o tristețe și o nedreptate față de Măriuca. Iar oglinda asta e greu de dus. Ea arată realitatea, dar hiperbolizează trăirile.

2H8B4168

2H8B4197

2H8B4175

2H8B4206

În momentele în care o țineam și pe Măriuca să facă piruete, Julie începea să plângă și să spună că eu sunt mama ei. Măriuca o alinta, spunându-i: Băi, față de maimuță, asta e mama MEA. A mea a fost prima și pe urmă te-ai găsit să vii și tu.

2H8B4155

2H8B4215

2H8B4209

Ei bine, aici mie îmi este destul de dificil să gestionez situația. Însă cadrele, copiii, muzica le-au distras atenția de la obiectul posedat și a reînceput dansul. Melodia este extrem de antrenantă și jucăușă așa că fetele au dansat fiecare în felul ei, aparent ignorându-se.

Conflictul dintre surori s-a consumat pe drumul de întoarcere, în mașină și acasă, unde s-a lăsat cu replici grele, cu scuipat, cu împins și ciupeli. Dacă o întrebi pe Măriuca de ce scuipă, o să răspundă invariabil: Ca să pun capcane pentru vrăjitoare. Iar vrăjitoarea, de multe ori, în viziunea Măriucăi, este chiar sora ei.

2H8B4149

Însă, din seara aceea, fetele se lipesc cu nasul de televizor (spre disperarea mea) și se uită în fiecare zi să se vadă când apar pe Disney Junior. Până atunci le povestesc ce vreau să împărtășesc și cu voi, faptul că Seria animată “Garda Felină” continuă povestea epică a lungmetrajului realizat de Disney, ”Regele Leu” urmărind aventurile lui Kion, al doilea pui al lui Simba și Nala, care este însoțit de un grup de prieteni, după ce aceștia își unesc forțele pentru a proteja Regatul Luminii. În loc să aleagă un grup format doar din lei pentru a servi alături de el, Kion lasă deoparte tradiția și își cheamă câțiva prieteni despre care el consideră că întruchipează cel mai bine calitățile eroice ale Gărzii Feline. Ca lider al Gărzii Feline, Kion este cel mai feroce. El are puterea Răcnetului prin care poate invoca toți marii lideri din trecut să strige alături de el când trebuie să controleze o situație. Deși este încrezător în abilitățile lui de conducere, Kion este foarte corect când vine vorba de cum și când să utilizeze această putere și nu dorește să facă abuz de ea.

THE LION GUARD - "The Lion Guard: Return of the Roar" - The epic storytelling of Disney's "The Lion King" continues with "The Lion Guard: Return of the Roar," a primetime television movie event premiering SUNDAY, NOVEMBER 22 (7:00 p.m., ET/PT) on Disney Channel. (Disney Junior) TIIFU, KIARA, NALA, SIMBA, RAFIKI

Nu vreți să știți cum face Măriuca răcnetul leului, mai ales în mașină, în cea mai mare aglomerație, și nu se oprește până nu ajugem acasă, ea veselă, eu sleită de răbdare. Nu uitați, noul serial „Garda felina” se lansează la Disney Junior pe 18 aprilie la 19:30.

f34986f1-93a1-43e4-82a5-836283eaacbb

Până atunci vă las cu making of-ul de la filmarea clipului.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. Cred că răcnetul de leu al Măriucăi răsună cam la fel cu de jaguar al Alexiei mele, care a îngrozit (cred) nu doar vecinii când îl aud la orice oră, dar la fel de tare îi sperie și pe cei de pe stradă când o aud. Nu știu dacă la filmări ai auzit-o pe a mea cum făcea ca jaguarul și se târa în patru labe…
    Cred că ți se rupe sufletul când domnișoarele tale se bat pentru tine 🙁

    1. Jaguar, leu, tot pe-acolo. Nu am auzit-o la filmări, eram cu ochii pe Julie să nu cadă pe scări și pe Măriuca să nu intre în platou când se filma :)).

      Și da, mi se rupe sufletul când se bat pe iubirea mea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.