It’s beginning to look a lot like Christmas și eu mă transform în ajutor de Moș Crăciun

Mi-am propus ca anul ăsta să cumpăr din timp cadourile de Crăciun, să aleg cu intenție și să ofer cu energie, nu doar să bifez o tradiție. M-am hotărât ca făcându-le altora cadouri să-mi fac mie cadou starea de bine, de împlinire și de prezență. Adică să mă umplu eu când dau. Așa că mi-am luat agenda cu coperți albastre, am deschis elasticul, am scos pixul din etui și am scris pe ultima foaie, primul nume. Nu m-am repezit să trec în dreptul lui un cadou util, comod și la-ndemână. Am respirat și mi-am pus întrebarea ce i-ar aduce bucurie?

Apoi am scris al doilea nume, am zâmbit complice, am scris cadoul, am șters, apoi mi-am luat inima-n dinți și am zis fie ce-o fi, asta-i iau. La al treilea nume am avut un blocaj. Ce să-i oferi unei persoane care are de toate? M-am ridicat de pe scaun, am respirat și mai profund. Nimic. Am închis ochii și m-am dus înapoi în timp la ziua în care ne-am întâlnit prima oară. Mănușile ei, da, asta e! Asta am văzut prima oară la ea, asta ne-a legat într-o conversație pe viață.

 

Și așa am făcut o listă cu 15 nume și 15 emoții sau momente

În weekendul care vine o să colind târgurile de Crăciun, mai ales pe cele cu produse autohtone, cu antreprenori care pun pe primul loc calitatea, siguranța și cred că se poate face business de calitate și în România. Vizitez târgurile cu artiști români, căci, ah, am uitat să vă spun, pe listă sunt și eu, dar și pe cele de parenting, dacă aș putea să le numesc așa.

Duminică, pe 24 noiembrie, merg la Iarmaroc Zen, un târg pentru părinți și copii, organizat de The Village Hub pentru a cincea oară la Nod Makerspace.

Sper ca atât cât vor sta felele la ateliere, eu să am răgaz să le cumpăr ce am trecut pe listă. Măriuca sigur o să vrea să meargă să-i se împletească multe codițe, deci câștig de aici vreo 20 de minute, iar Julie o să fie curioasă de atelierul de educație financiară. I-a povestit Măriuca despre el acum un an și i-am promis că o duc și pe ea. Dacă ar fi în același timp, misiunea mea de ajutor de Moș Crăciun e îndeplinită. Poate mai rămân câteva minute și la ateliere sau la locurile de joacă dinăuntru sau de afară, iar eu apuc să-mi fac un machiaj rapid, mai ales tenul meu începe să-și schimbe textura odată cu vârsta, iar fața să-și modifice puțin forma. Așa că mi-ar prinde bine sugestii personalizate și actualizate de make-up.

O să ziceți, bine bine, dar împreună nu faceți nimic? Unde e conectarea?

Îmi propun să mâncăm împreună și să ne uităm la sugestii de decor pentru camera lor. Mai mult ca sigur o să testăm boardgame-uri și jucării ecologice, o să vorbim cu Gina Tătaru de la Little Bandit și cu Gabi Rădulici de la Loca – Guiltyfree Cakes & Pastry (ce bine sună asta cu guiltyfree), clar o să ne uităm la haine și o să probăm ceva de încălțat.

Dar ca să nu mă rezum doar la categoria de vârstă 6-8 ani, iată ce au pregătit organizatorii și expozanții pentru toți copiii și părinții care vin la Iarmaroc Zen

Categoria 0-2 ani

 • Evaluare kinetică, haine și jucării pentru bebeluși: Green Vibe Medical (evaluare kinetică gratuită), FlavBebe (jucării și mobilier Montessori, NumNum – bebeart.ro (diversificare); Bebeorganic.ro (hăinuțe), Manouk, Pedilactis (consultanță baby wearing), Mom O’Clock (jucării), Boribon, VulpToys, Avarca -Claudia M.
 • Tunsori gratuite pentru bebeluși: Salon Londra 17
 • Ateliere diverse și spații de joacă organizate de: Evertoys, Alphas Kindergarten, BookTree, Fabulafia, Handmade4them, Pictează 3D.

Categoria 2-10 ani

 • Ateliere distractive de educație financiară organizate de Școala de Bani – BCR.
 • Haine cu reduceri de sezon, chic și comode, sezoniere. Materiale prietenoase cu pielea, din lână, bumbac organic și alte minunății croite și cusute cu pasiune, oferite de: Little Bandit.ro; Cajuki; Meg Wi Baby; The Black Sheep; Naturici; Woolver; Gălbenuș; mokoFUN; Bebeorganic; Croshette; Karamooch; Miss H; Lilutesa; Roviel; Handmade4them; Mottom, Avarca – Claudia M.
 • Încălțăminte sezonieră: Avarca; Cajuki, Naturici, Little Bandit.ro, Mottom.
 • Cărți și cărticele, boardgames: BookTree; Editura Frontiera; Fabulafia; Boribon, Anca Blaga.
 • Lumea Jucăriilor și Imaginației: jucării diverse, elemente de decor pentru camera copilului, organizarea spațiului: VulpToys, Evertoys, Mottom, Boribon, Jucărie la cutie, Mico Store, Manouk – Handmade for You.
 • Ateliere diverse și spații de joacă: Evertoys, Alphas Kindergarten, BookTree, Fabulafia, Mom O’Clock, Handmade4them, Pictează 3D.
 • Tunsori gratuite pentru copii și împletituri fetițe: Salon Londra 17.

Părinți și Bunici

 • Haine, accesorii si cosmetice: BooLina; The Black Sheep, Cajuki Shop, Galbenus, Avarca – Claudia M, Croshette, Anastasia’s Illustrations, Mokko Atelier, CDiem, BlueLily.
 • Încălțăminte si accesorii sezoniere din piele: Avarca – Claudia M.
 • Agende personalizate și papetărie: Colorful Mind;  Anastasia’s Illustrations.
 • Healthy Food & Drinks: Zumm – Miere; Tartelicious; Mixology – Coffee & Drinks ; Merinde Street Food; Loca – Guiltfree Cakes & Pastry; Thermomix România – București; MamaPan – Brutăria cu maia.
 • Make-up pentru mămici si bunici – AM makeup – make up gratuit pentru mămici.

Cumpărăturile se pot face atât cash, cât și cu cardul, de la majoritatea expozanților. Intrarea la eveniment se va achita doar cash (10 lei/ adult. copii au intrare liberă). Programul va fi între 10:00 și 19:00. Mai multe detalii și noutăți găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului unde puteți afla mai multe despre fiecare expozant, dar și alte informații precum discounturi și tipurile de produse pe care le veți găsi.

În următorul articol vă spun ce am trecut pe lista Moșului pentru mine, poate vă inspiră 😊.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.