Ce asigurare sa aleg pentru copii mei? Aventura labirintului

Pe Mariuca am crestinat-o la 6 saptamani, in mai 2011. Atunci ne-am pus, eu si tatal ei, serios problema ca ar fi indicat sa ii facem copilului nostru un cont in care sa punem lunar sau trimestrial sau cum om avea, bani pentru ca ea sa ii aiba cand va fi majora sa faca ce va crede ea ca e util cu ei: fie sa-si cumpere o casa, fie sa mearga la studii, fie sa investeasca in propria afacere, fie sa-i cheltuiasca pe calatorii initiatice, fie pe nimicuri. Aveam banii stransi de la botezul ei.

Am inceput sa intrebam in stanga si in dreapta ce ne facem cu suma respectiva. Nu erau nici multi, nici putini bani, in jur de 1 000 si ceva de euro si ne-am gandit ca ar putea fi un bun inceput pentru un cont de economii. Timp de trei – patru luni, am mers la vreo trei banci, ne-am intalnit cu diferit agenti care ne prezentau planuri peste planuri din care eu nu intelegam nimic. Nu vedeam poezia din cifre si ma pierdeam imediat ce deschideau Excel-ul. Bogdan calcula el, fie pe telefon, fie in minte uitandu-se in sus, inchizand un ochi si scarpinandu-se la ceafa si dadea verdictul: “nu la astia”. Apoi pierdeam alt timp pentru alte intalniri plicitsitoare si nu stiam cum sa mai scapam de apelurile exasperante si extrem de insistente din partea agentilor. Pana ne-am sucit, pana ne-am mai invartit, am cheltuit banii. De fapt i-am investit in reabilitarea casei si gradinii de la munte. Pe de o parte, mi se rupe sufletul ca nu i-am pus Mariucai banii intr-un cont si ca ea nu a avut de ales. Pe de alta parte, ma consolez cu gandul ca ii place la nebunie la munte si casa ii va ramane ei si Iuliei, pana la urma.

IMG_20140813_120959

IMG_20150426_124553

De Vladimir am aflat atunci cand Mariuca avea 1 an si 3 luni si stateam impreuna, linistite pe terasa renovata de la munte. Baiatul de 4 ani era internat la Clinica de Pediatrie a Spitalului Universitar din Bonn, Sectia Hemato-Oncologie si avea nevoie urgenta de un transplant de celule stem pentru a-i salva viata. M-a impresionat povestea spusa de tatal lui si am vrut sa-I ajut cu ce am putut. Asa ca am scris despre ei pe blog si le-am spus oamenilor ca familia lui Vladimir are nevoie de fonduri pentru acoperirea costurilor pentru cautarea unui donator compatibil in registrele internationale, recoltarea celulelor stem de la donator, operatia de transplant, investigatii si tratament pregatitor si ulterior transplantului. Dupa cateva luni, copilul a murit. Iar mie mi s-au zguduit toate credintele si mi-am dat seama ca suntem extrem de fragili in fata destinului.

Aceasta intamplare nefericita m-a facut sa vreau pentru Mariuca o asigurare de sanatate. Am inceput din nou sa caut si am pornit o campanie pe blog cu ofertele firmelor de asigurari. M-am pierdut insa in calcule, in detalii, in dorinte, aspiratii, frici si neincredere si am reusit sa cheltuim si banii de la turta.

De anul trecut, din septembrie, Mariuca merge la o gradinita de stat, unde lucrurile stau in mare parte bine, insa mentalitatea si rigorile societatii nu ii lasa pe copii sa se dezvolte in directia in care au ei talent, abilitati, nu le descopera la ce sunt ei buni, ci merg sub efectul de turma, uniformizandu-se, plafonandu-se si ucigandu-le unicitatea. Iar din septembrie, Iulia va merge la cresa. Lucru care ma pune in situatia de a cauta o asigurare de studii si ma face sa imi doresc ca fetele mele sa studieze, la un moment dat, la gimnaziu sau liceu, intr-un loc in care sa se puna accent pe respect, iubire, empatie, compasiune, aptitudini, valori, unde informatia este obtinuta chiar de copii prin din experienta si interactiune, nu este dictata timp de 45 de minute in continuu, unde elevii invata si in aer liber, unde profesorii au metode mult mai inteligente sa-si stimuleze discipolii sa coopereze, altele decat amenintarea, pedepsirea sau mituirea lor. Mi-e groaza sa incep iar sa ma intalnesc cu agenti de asigurari, ma simt ca intr-un labirint: multe optiuni, multe necunoscute, mult timp alocat cercetarii.

Zilele trecute, am aflat ca este mult mai usor sa apelez la un consultant pentru a nu ma pierde prin labirintul tuturor ofertelor de asigurari de sanatate, de exemplu. Acest consultant este un specialist al pietei si are cunostinte temeinice despre toate ofertele asiguratorilor, stie bine avantajele si dezavantajele tututor, produselor si este in masura sa ofere un sfat competent si obiectiv.  In plus, contrar ideilor preconcepute, o polita prin broker nu este mai scumpa. Astfel, eu pot spune o singura data ce beneficii urmaresc si cati bani pot sa investesc, iar broker-ul de asigurari vine cu solutia optima, dupa ce a analizat toate ofertele asiguratorilor. Stein Bestasig este un astfel de broker de asigurari, care are rolul de a selecta pentru cei interesati varianta optima dintre toate ofertele existente pe piata.

Pana te convingi ca broker-ul este o varianta castigatoare, te invit, incepand de azi sa gasesti drumul corect prin labirint si poti castiga un SmartWatch Samsung Galaxy Gear 2 Neo! Jocul este disponibil aici.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.