Ce facem iarna în oraș când ninge dacă nu suntem la munte pe pârtie (P)

Când a început din nou să ningă, fetele m-au întrebat dacă facem iarăși bradul. Le-am spus că nu și le-am trimis la școală. Le-am urmărit de la balon cum tropăiau prin zăpada încă albă și pufoasă. Sunt sigură că au ajuns cu mănușile ude la școală și câteva mașini au avut portbagajul curățat. În ziua aia le-am luat imediat după ce s-au terminat orele și ne-am dus în parc. Le-am urmărit bucuria și mi-am zis că am de învățat de la ele cum să mă exprim din nou liber. Au făcut îngeri pe zăpadă, un om de zăpadă, s-au bătut cu bulgări și s-au alergat până le-au înghețat colanții de bumbac și șosetele subțiri de oraș.

– Acum încălzesc repede supa, le-am zis eu în timp ce ele își scoteau zăpada din cizme pe gresia din hol.

– Nu, nu vrem supă, s-a răzvrătit Julie cu obrajii tari și roșii.

– Dar ce vreți?

– Ciocolată caldă, spuse Măriuca în timp ce mima că are o cană în mână și o miroase cu ochii închiși.

M-am uitat la ceas. Într-adevăr nu era încă ora prânzului, așa că am scos laptele, cacaoa, mierea și m-am apucat.

– Nu din asta! Spuse Julie cu părul electrizat de la căciulă?

– Da’ de care?

– D-aia de care ai tu, la plic.

 -P-aia o bem doar când nu avem din asta de casă sau când suntem plecați și e o ocazie de urgență, specială.

– Păi ce, acum nu e o ocazie specială? spuse negociatoarea casei, Măriuca.

– Ce ocazie?

– A nins.

Adevărul este că am simțit lipsa zăpezii anul ăsta, a săniuței, a derdelușurilor și aș fi fost tentată să mergem la munte să învățăm să schiem acolo unde a fost Măriuca în tabără astă vară, la Azuga Fun Park, la tuping, cum zice ea. I-am zis că nu putem să ajungem că părinții ei sunt antreprenori și lucrează alternativ și în weekend-uri. Dar ne-am permis să visăm câteva minute așa că am deschis pagina de Facebook în timp ce ele s-au așezat lângă mine cu mustăți de ciocolată.

– Uite, aici, da, hai și noi, te rog mami, te rog, te rog!

– Ce-ai face dacă am fi aici, Măru?

– M-aș da cu colacul ăla, mai știi?

– Da, normal. La cât am râs.

– Mami, se trezi Julie, vreau și eu să învăț să schiez.

– Și eu, mamă.

– Și de ce nu mergem?

– Că lucrăm, că ne trebuie costum de schi, schiuri, trebuie să plătim cazarea acolo, drumul. O căruță de bani pentru două zile. Și facem și mult până acolo.

– Hai, mai, te rugăm, avem noi bani la Îmblânzitor.

– Poate la anu’.

– Ia uite, Măru, se urcă tot cu banda aia!, îi spuse Julie soră-sii.

– Uite, mami, asta e sigla de la ciocolata caldă, ce-i aici?

– E cortul Ciocco Latte.

– Și au ciocolată multă acolo?

– După ce te dai pe pârtie și îngheți, te încălzești cu o ciocolată caldă.

– Păi eu aș sta numai la cort, zise Julie. Uite, au și fotolii din astea ca la mare.

– Ba nu, sări Măriuca, eu vreau să mă și dau pe pârtie.

– O să fie și concert Andra Gogan.

– Când, mami, când?

– Pe 29 februarie.

– Mergem, te rugăm mami! Se uitau la mine 4 ochi albaștri.

– Julie, repede, puppy eyes, o îndemnă Măriuca.

Am început să râd la clipirile lor dese din gene și le-am zis că mai vedem. Le-am întrebat apoi dacă mai vor o tură în parc și în 3 minute rupeau ușa. Partea frumoasă a antreprenoriatului este că poți să-ți iei o jumătate de zi liberă să crești bucuria copiilor tăi și să faci cu ei ce crezi că este benefic. Pentru mine este important ca ele să facă un sport (nu de performanță), să stea cât mai mult în aer liber și să se joace pur și simplu, să se hidrateze și să mănânce zilnic fructe, legume și proteină. Dacă astea sunt respectate, au voie, ocazional și alte mâncăruri la care poftesc, popcorn, chips-uri, ciocolată, dar nu zilnic. Când ne-am întors a doua oară din parc, ne-am pus încă o pereche de șosetele pe calorifer și am mâncat supă în timp ce obrajii ni se dezmorțeau. Fetele au adormit buștean la prânz și eu am rămas să vizez la pârtia de schi, la zăpada albă care face ca lumina să fie mai intensă, la aerul de munte și la distracția cu prietenii de când eram tineri. Și eu blondă.

Pentru voi, cei care ajungeți la Azuga weekendul acesta, la Zona Fun Park sunt activități antrenante care se termină cu altele amuzante la cortul Dr. Oetker, de la 10.00 la 16.00. Puteți să serviți Ciocco Latte, să faceți poze la cornerul instagramabil și să participați la concursul cu premii de la Dr. Oetker.

Poate vă întrebați ce conține acest produs și de ce am ales să le dau fetelor și să scriu despre el. Ei bine, mi s-a părut suficient de curat încât să le ofer câte o cană de ciocolată caldă pe săptămână. Conține așa: 80% ciocolată pudră cu conținut redus de grăsime, zahăr (21,7 gr per plic), amidon de porumb, sare (0,30 gr) și aromă. Grăsimi: 6,1 gr per plic, proteine: 6,5 gr.

Acum din nou la joacă. Așa arată ieșirile noastre în parc.

 

Voi ce faceți când ninge și după ce veniți de la săniuș sau de la schi?

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.