Cine este mamica urbana?

Mămica urbană este orice femeie care a născut și care vede această schimbare de stătut că pe o provocare către un nou stil de viață. Este femeia conștientă că toate schimbările din viață ei au un scop și anume acela de a o împlini, de a-i îmbogăți trăirile, de a fructifica în fiecare zi bucuria de a (se) dărui, de a evolua, de a crește spiritual.

Mămica urbană este femeia care trece prin stări fizice și psihice noi, destul de greu de gestionat, pe care le vede și nu fuge de ele. Le îmbrățișează, le onorează ca pe etape care o ajută în maturizarea emoțională. Ea face loc noutății în viață ei.

 

Mămica urbană este femeia care își face loc în viața ei, este femeia care grijă de sănătatea ei, de aspectul ei, de familia ei.

Mămica urbană este informată cu privire la cele mai noi metode de creștere a copilului, merge la cursuri de parenting și la terapie de cuplu. Este femeia care îl lasă pe tată să se apropie de copil și nu îl trimite pe canapea la televizor sub pretextul că el nu știe/ nu are răbdare/ e prea obosit să schimbe un scutec, să pregătească biberonul cu lapte, să-i spună rugăciunea de seară copilului.

 

Mămica urbană este femeia care nu îi spune copilului că e rușine să plângă sau să greșească.

Mămica urbană sunt eu, mama Mariucăi, o fetiță cu ochii albaștri și mari cât umbrelă, un copil pe care l-am așteptat 5 ani și care a venit pe lume în aprilie 2011. Și mama Iuliei, tot o blondă cu ochii albaștri, care a venit pe lume imediat ce am chemat-o. În august 2013.

Mămica urbană ești tu, mamă copilului tău, cea care citește acest blog pentru a afla de la specialiștii pediatri, de la medicii de familie, dermatologi, stomatologi, psihologi… cele mai noi informații cu privire la creșterea și dezvoltarea celor mici, cu privire la dezvoltarea ta că mamă, că femeie, că soție. Mămica urbană ești tu, cea care îți remodelezi viață, adaptându-te la noul stătut.

Dar mai presus de toate, mămica urbană, asemenea oricărei mame de pe planetă, este om, nu este Superwoman.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

15 comentarii

 1. Felicitari pentru idee! Desi sunt multe site-uri pe aceasta tema, mai este loc mereu pt ceva nou, pentru ca avem nevoie de o informatie corecta si succinta. As dori cateva retete home-made pentru ten si par pt acest anotimp.

 2. Felicitari pentru idee! Desi sunt multe site-uri pe aceasta tema, mai este loc mereu pt ceva nou, pentru ca avem nevoie de o informatie corecta si succinta. As dori cateva retete home-made pentru ten si par pt acest anotimp.

 3. Buna Andreea, iti multumesc pentru aprecieri. Parca mi-ai citit gandurile. Exact la aceasta tema lucrez acum cu dr Ruxandra Constantina, care are specializare pe apifitoterapie. La sfarsitul saptamanii te vei delecta cu masti de ten si de par, marca Mamica urbana.

 4. Ma bucur ca am descoperit acest blog. Mi-ar placea sa cred ca si eu sunt o mamica urbana. Voi da linkul mai departe, prietenelor mele: una are deja o fetita si un baietel, alta va naste in mai.
  Bafta, Ana! O sa te citim!

 5. Eh, ma gandeam eu ca nu te rabda pe tine inimioara sa stai degeaba si cumva, anticipam aceasta noua abordare despre statutul care-ti vine cel mai bine: cel de mamica! Iti dai seama ca voi fi mereu prezenta, nu ? Te pup pe tine si pe Mariuca ta.

 6. Si vreau sa te anunt ca o sa mai spun si altor mamici urbane de acest blog super dragut,ca sa intregim comunitatea de mamaici , tatici si puiuti- cu totii URBANI.

 7. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi pentru fetita mea in varsta de 3 ani; desi sta acasa (nu am dat-o la gradinita inca , mi se pare ca este prea mica), tot timpul raceste, ii curge nasul, tuseste. Ce ar trebui sa ii dau, poate ceva din plante ? Poate ar trebui sa luam si noi, parintii, niste preparate pentru imunitate ? Va multumesc si multa sanatate tuturor puiutilor si mamicilor!

  1. Draga Aurora, iti multumesc ca citesti blogul Mamica urbana si de asemenea, iti multumesc pentru intrebare. Saptamana viitoare, cu ajutorul doamnei Dr. Ruxandra Constantina, voi posta un articol pentru cresterea imunitatii la copii si la adulti. Multa sanatate familiei tale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.