Știri
Leave a comment

Comtesse du Barry, gastronomie frantuzeasca fina

Le Manoir deschide in luna mai 2012 doua magazine noi Comtesse du Barry, in Bucuresti, intr-o locatie exclusiva din cartierul Primaverii, si in Cluj, in conditiile in care estimeaza o crestere a pietei de lux in perioada urmatoare. Dupa aceasta noua extindere, Comtesse du Barry  –  brand frantuzesc renumit de gastronomie fina –  va avea in Romania sase magazine la Bucuresti, Cluj, Timisoara si Constanta. Le Manoir, compania care detine master-franciza Comtesse du Barry la nivel local, a deschis primul magazin Comtesse du Barry din Romania in anul 2006.

 


Investitia totala in magazinul din Bucuresti este de aproximativ 200.000 euro, iar compania Le Manoir estimeaza vanzari de aproximativ 450.000 euro in primul an.

Investitia in primul magazin Comtesse du Barry din Cluj  este similara cu investitia din Bucuresti, ridicandu-se la aproximativ 200.000 euro. Magazinul din Cluj va fi in regim de semi-franciza, Le Manoir fiind asociat la aceasta franciza.

“Sase magazine Comtesse du Barry in sase ani este desigur o realizare importanta pentru Le Manoir. Dar cred ca inseamna mai mult decat un succes de afaceri, este un semn al maturizarii consumatorului roman de produse premium: din ce in ce mai multi romani cu bani aleg luxul autentic, care inseamna in primul rand calitate, produse autentice la pretul corect. Suntem mandri ca prin Le Manoir romanii au acum la dispozitie in magazinele Comtesse du Barry aceleasi produse care se gasesc la cele mai bune magazine de delicatese din lume, cum ar fi Grande Epicerie de Paris sau Dean & Deluca la New York.” spune Cristian Preotu, director asociat Le Manoir.

 

Magazinele Comtesse du Barry ofera produse haute de gamme elaborate dupa retete exclusive: foie gras, terine, jambon, branzeturi maturate frantuzesti, caviar, somon afumat, castane si fructe glasate, dulceturi sau praline de ciocolata. La Comtesse du Barry se gasesc bomboanele de ciocolata Maxim’s de Paris sau Michel Cluizel, mirodenii exotice si rafinate de la Terre Exotique. Brandurile de lux cel mai recent intrate pe piata romaneasca prin intermediul magazinelor Comtesse du Barry sunt uleiurile Chateau Estoublon, ceaiurile Kusmi Tea, precum si cel mai titrat porto din lume, Porto Grahams.

 

 

Pe langa aceste produse gourmet de cea mai buna calitate, clientii gasesc in magazinele Comtesse du Barry idei de cadouri de lux, champagne, bauturi tari (Calvados, Cognac, Armagnac) si o selectie foarte mare de vinuri din toate regiunile lumii, de la cele mai celebre case: Joseph Drouhin, Chapoutier (selectie de vinuri care au avut de cele mai multe ori punctajul maxim – 100 de puncte – in evaluarea lui Robert Parker), La Spinetta. De asemenea, magazinele ofera o selectie variata si ampla de vinuri de Bordeaux, de la castele celebre precum Petrus, Mouton Rothschild, Margaux.

 

 

 

Cele sase magazine Comtesse du Barry in Romania sunt:

 

  • Bucuresti
  • Boutique Ateneu – Str. Episcopiei Nr 2-4 (din 2006)
  • Boutique Baneasa – Baneasa Shopping City, Et.1 (din 2010)
  • Boutique Primaverii –Bd. Mircea Eliade Nr 3 (din 2012)

 

  • Constanta – Bd. Mamaia Nr 69 (din 2008) – in sistem de franciza
  • Timisoara – Str. Gheorghe Lazar Nr 3 (din 2011) – in sistem de franciza
  • Cluj Str. Emil Isac Nr 14 (din 2012) – in sistem de semifranciza

 

 

In magazinele Comtesse du Barry, Le Manoir va organiza in 2012 degustari si demonstratii la care vor participa proprietari de castele celebre sau chef renumiti.

 

 

DESPRE LE MANOIR

 

Compania Le Manoir a fost infiintata in 2004 cu scopul de a importa si de a prezenta in Romania cele mai bune vinuri si produse gastronomice premium: foie gras, trufe, caviar, somon afumat etc. Le Manoir a deschis primul magazin Comtesse du Barry in 2006, in Bucuresti, iar in timp a devenit lider de piata pe segmentul produselor gastronomice si al bauturilor de lux.

 

 

Le Manoir a deschis de asemenea, in Bucuresti, primul Caviar & Champagne Bar Comtesse du Barry (2011), La Boucherie Francaise (2011) prima macelarie de lux din Romania, in parteneriat cu celebrul macelar parizian Hugo Desnoyer.

 

In 2011 a organizat la Palatul Cesianu Racovita, Bucuresti, Salonul de Vinuri si Gastronomie Le Manoir 2011, Editia I si Prima licitatie de vinuri rare, in colaborare cu Casa de licitatie ARTMARK. La licitatie au fost vandute loturi exceptionale de vinuri in valoare de 147.500 euro. A doua editie a Licitatiei de Vinuri Rare a avut loc in aprilie 2012 si a pus in vanzare vinuri foarte rare, notate cu 100 de puncte de celebrul enolog Robert Parker.

 

 

DESPRE COMTESSE DU BARRY

 

Brandul Comtesse du Barry exista inca din 1908, cand sotii Joseph si Gabrielle Dubarry au hotarat sa produca impreuna „cel mai bun foie gras din lume”. Primul magazin de brand, care vindea exclusiv produse Comtesse du Barry a fost lansat in 1975 dupa ce o greva postala nationala a blocat livrarea produselor in toata Franta timp de 40 de zile. Astazi, dupa patru generatii, brandul Comtesse du Barry continua sa fie unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai gastronomiei fine frantuzesti.  Din 2006 Luc Bramel a fost numit Director General al Comtesse du Barry.

 

Comunicat de presa

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *