Comunitatea Digital Parents Talks aniversează 1 an de școală de blogging. Care sunt realizările bloggerilor?

parenting

De ceva timp sunt fascinată de mecanismul de funcționare al comunităților. Cum se formează, cum se mențin, cine iese, cine intră, cine coordonează, ce se întâmplă când cel care coordonează ia o pauză, ce este o comunitate? De 5 ani am tot adunat în jurul meu un grup de 450 de bloggeri părinți din întreaga țară. Unii chiar stabiliți în alte colțuri ale lumii.

Ne-am întâlnit, ne-am cunoscut, ne-am ajutat, am făcut evenimente și campanii împreună, iar de un an, împreună cu Lavinia Pavel am dat startul cursurilor de blogging Digital Parents Talks. Până acum am făcut totul instinctiv și lucrurile s-au legat frumos. Dar acum simt că este momentul să fac trecerea de la trib la comunitate sub îndrumarea unui consilier pe acest subiect.

Ne lipsește dorința de comuniune

Probabil că în adn-ul meu și de fapt cred că în adn-ul tuturor este nevoia de a fi în comuniune, de a oferi și de a primi, de a face schimb de idei, informații, emoții, trăiri, ajutor. Trib, sat, neam, familie… și-au pierdut din vibe-ul lor unificator.

Simt că ne lipsește dorința de coagulare. Ne individualizăm tot mai mult, ne înstrăinăm de familii, de prieteni, de cunoscuți și ne rupem de realitate preferând imaginea, de multe ori hiperbolizată și falsă, oferită de online, în special de social media. Ați observat că rar mai avem întâlniri cu prieteni când nu suntem tentați să ne uităm ce se mai întâmplă pe Facebook? Simt că începem să ne dezumanizăm și am o teamă pe care mi-e cam frică să o zic: într-o zi tehnologia și mașinăriile vor prelua controlul pentru că nu le vom mai putea folosi constructiv.

Voi aduna comunități în jurul oamenilor și brandurilor

Într-o seară mi-am scris pe lista mea de miracole că voi aduna din nou oamenii să se bucure împreună, să conviețuiască, să se iubească, să se aprecieze, să se uite ochi în ochi cu bucurie și recunoștință, să respire din nou aer curat, să ofere surprize și să primească dintr-un spațiu de acceptare și fără prejudecăți. Mi-am pus intenția ca în următorii ani să adun comunități în jurul diferitor subiecte, oameni, branduri. Așa că am vorbit cu Diana Ghindă de la Training Cafe. Cu ea voi face în această toamnă cursul Train the trainers și multă consiliere pe partea de comunități.

Pe Diana am invitat-o la cea de-a VIII-a ediție Digital Parents Talks alături de Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa urbană) și Evelina Necula (Kinderpedia) într-un debate despre branding personal și comunități în fața a peste 50 de bloggeri.

Ideile principale din panel le-a rezumat Diana:

Ceva-ul care ne aduce împreună

Invitatele noastre au vorbit despre încercările, reușitele, dar și nereușitele în drumul către o comunitate sau un brand personal. Înainte de a începe să moderez acest panel de care sunt tare mândră, m-am uitat la fiecare om din sală. M-am întrebat ce îi aduce aici. Unii scriu de 1 an pe blog, alții de 11. Unii fac SEO, alții abia acum încep. Unii au o comunitate, alții vor să o resursciteze după un an de amorțeală. Unii au copii mari, alții copii mici. Unii și-au externalizat partea de vânzări de publicitate pe blog, alții nu. Unii se cunosc personal, ații nu. Unii sunt din București, alți 6 sunt din țară. Toți sunt așa de frumoși. Și totuși, CE îi aduce împreună? Ce îi face să lipsească o sâmbătă de lângă familiile lor ca să fie în energia acestui grup?

Realizările bloggerilor de pe urma cursurilor Digital Parents Talks

M-am bucurat tare mult că numărul lor a crescut semnificativ față de anul trecut. Însă o bucurie și mai mare sunt realizările lor de pe urma acestor cursuri. Aproape toți au reușit să integreze și să pună în practică ceea ce au învățat aici. Iar exemplele pornesc de la faptul că și-au făcut logo și prezentări, până la campanii de conștientizare, nominalizări la Webstock, și la determinarea autorităților locale să ia măsuri pentru reamenajarea parcurilor. Dintr-o dată bloggerii au conștientizat că au putere, că pot determina schimbări, că au curaj și că au un sprijin în această comunitate. Nu pot să zic că a fost ușor să facem acest lucru, mai ales că drumul este presărat și cu obstacole. Dar pentru noi scopul este același cu motivația: să lăsăm o țară mai bună copiilor noștri. Și asta o putem facem în primul rând prin a fi informați, uniți și valoroși noi ca nișă de bloggeri părinți. Separat nu putem face mare lucru, dar împreună devenim o mașinărie în mișcare. Ajung să cred că suntem așa sus pentru că suntem împreună și ne susținem.

Am simțit că suntem o comunitate. Finally!

În timp ce Lavinia vorbea despre SEO în a doua parte a evenimentului, s-a întâmplat ceva de mi-a pus pansament peste toate rănile din acest an și mi-a arătat că there is no competion because nobody can be me. Am înțeles ce îi adună pe oameni în această comunitate și ce avem noi unic. 50 de oameni s-au mobilizat fără să lase în vreun moment o urmă de suspiciune și ne-au luat prin surprindere cu două torturi aniversare, cu tricouri personalizate și cu un borcan plin cu mesaje în care bloggerii din comunitate își arătau aprecierea și unii scriau exemple concrete de cum le-am schimbat nu doar percepția despre blogging, dar și cea despre viață, despre cum au început să aibă curaj și încredere în ei și despre ce reprezintă Digital Parents Talks în viața lor. Îmi aduc aminte ce scriam acum un an, la a III-a ediție Digital Parents Talks:

 • Dacă măcar un blog a crescut datorită Digital Parents Talks, my job is done here. El va propaga schimbarea în comunitatea lui și cititorii vor atinge alt nivel.
 • Dacă măcar un blogger a crescut el în ochii lui ca valoare, I am happy.
 • Dacă un singur blogger și-a găsit răspunsul la întrebarea: De ce scriu?Well, excuse me while I kiss the sky 🙂

Așa că îmi dau seama că misiunea cu care am plecat la drum în acest proiect (deși l-aș numi proces) s-a îndeplinit și de fapt este într-o continuă îndeplinire. Iar inima mea cântă de fericire.

Vă mulțumesc tuturor celor care susțineți și credeți în acest proiect: bloggeri, branduri, speakeri, traineri, facilitatori. Mulțumesc, Lavinia, că facem o echipă minunată! Partenerii celei de-a VIII-a ediții Digital Parents Talks au fost Disney Channel (care a organizat un atelier creativ pentru copii împreună cu Learning HUB inspirat de serialul O poveste încâlcită, care va avea premiera pe 2 octombrie – revin), Idea Bank, Kinderpedia, Aqua Carpatica și Bioderma.

Mulțumesc Pineberry pentru cămașa albă!

Fotografiile pline de emoții sunt realiate de Cristina Nichituș de la Photography Studio Kids&Family. Vedeți tot albumul aici.

Mulțumiri speciale DGASPC S6 care, de fiecare dată când este posibil, ne pune la dispoziție Conacul Golescu Grant pentru Digital Parents Talks.

Digital Parents Talks este un concept Parenting PR despre #PutereaLuiÎmpreună.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

6 comentarii

 1. In primul rând, felicitări. 🙂 și spor pe mai departe.

  In al doilea rând, de ce să le lăsăm copiilor noștri o viață mai bună? De ce? A avut vre-un părinte măcar o singură dimineață liniștită de când a început grădinița sau școala? Nu. Eu nu sunt de acord. Sunt împotrivă. Eu vreau să trăim împreună cu copiii noștri o viață mai bună. Da’, ce? Noi nu merităm? Nu noi am scris de atâtea ori că cea mai mare bucurie a copiilor este să-și vadă părinții fericiți?

  Abia aștept întâlnirea aniversară de peste 20 ani. Tati, mâine te duc la DPT. Stiu că-ți pace acolo.

  1. Păi tocmai asta e, ca să le lăsăm o țară mai bună, trebuie întâi să o facem mai bună pentru noi, pentru noi ca adulți și pentru noi ca părinți care creștem împreună cu copiii noștri :). Sigur că merităm să trăim o viața mai bună împreună cu copiii. Și apoi dacă noi nu suntem împliniți, mulțumiți nu avem cum să începem să schimbăm mentalități. Schimbarea începe cu noi. Și chiar nu e clișeu.

   Mulțumim pentru urări. Doamne ajută să se îndeplinească 🙂

 2. Ce frumos ai scris! Ce fericita sunt ca am fost acolo, ca am simtit, ca am trait si respirat doua zile printre voi.

 3. A fost un eveniment superb şi încă o dată vă mulţumesc pentru invitaţie! M-am simţit minunat alături de oameni minunaţi.
  La mulţi ani încă o dată şi să ne auzim cu bine!
  Pupici!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.