Uncategorized
comments 2

Conferintele TOTUL DESPRE MAME vin in orasul tau! Sambata, 28 martie 2015, la Brasov

Conferintele de parenting organizate de TOTUL DESPRE MAME sunt de acum accesibile parintilor din intreaga tara. “Conferintele TOTUL DESPRE MAME in orasul tau” este conceptul care va cuprinde evenimente locale la care sunt asteptati aproximativ 300 de parinti pentru fiecare editie. Seria evenimentelor va debuta cu Brasov (sambata, 28 martie 2015, la Hotel Kronwell), iar apoi va continua, pana la finele anului, cu Timisoara, Sibiu, Iasi si Constanta.

La Brasov, conferinta se va desfasura sub numele de „Parinti constienti, copii fericiti” si, pe parcursul celor trei module din program, a cate doua ore jumatate fiecare, isi propune sa le ofere celor prezenti instrumente teoretice si practice din sfera parentingului, pentru o viata constienta si implinita alaturi de copiii lor. Astfel, Monica Reu (trainer de comunicare nonviolenta) va sustine conferinta „Curajul de a creste copii cu empatie”, Diana Stanculeanu (psihoterapeut) le va expune parintilor tehnici despre „Cum sa incurajam autonomia copiilor”, iar Gáspár György (psiholog clinician) va prezenta “Mindfulness pentru parinti”. Biletele se pot achizitiona online, aici.

Empatia este un ingredient esential pentru orice relatie de calitate si, in mod cert, relatia dintre noi si copiii nostri este una dintre cele mai pretioase pe care ne este dat sa le traim. Atelierul <Curajul de a creste copii cu empatie> este dedicat parintilor care isi doresc sa integreze aceasta stare valoroasa in interactiunile de zi cu zi dintre ei si copiii lor, pentru ca acestia sa creasca fiinte iubitoare de viata, autonome, increzatoare in sine, pline de compasiune, a declarat Monica Reu.

Empatia poate sa apara natural in relatiile de familie, daca parintii sunt obisnuiti sa practice mindfulness. Parintii din Brasov vor fi introdusi in fascinanta lume a starii de mindfulness, numita si prezenta constienta, descoperind efectele benefice ale unei vieti traite in momentul prezent. De prea multe ori preocuparile cotidiene ne afecteaza abilitatea de conectare autentica la copiii nostri, ceea ce influenteaza calitatea relatiei parinte-copil. Aceasta de-conectare aduce multa frustrare si confuzie atat pentru copil, cat si pentru parinte. Aplicand tehnici de mindfulness, prin identificarea tiparelor noastre automate si explorarea atenta a ranilor interioare, noi ne putem vindeca cu adevarat si putem savura relatia parentala, tinand cont de nevoile personale si ale copilului, a adaugat Gáspár György.

Ani de zile, parinti si cadre didactice au crezut deopotriva ca traseul academic al unui copil este cel care garanteaza reusita acestuia la varste adulte. Experienta si studiile in domeniu au aratat ca dincolo de note si o anumita calitate a educatiei, abilitatea unui copil de a se <descurca> este aceea care face diferenta si explica cum, peste ani, copii eminenti, <premianti> de profesie, devin adulti departe de a avea o viata implinita, in timp ce alti copii, considerati <modesti> si-au construit o viata echilibrata, de succes, cu multiple beneficii personale si profesionale, a adaugat Diana Stanculeanu.

“Conferintele TOTUL DESPRE MAME in orasul tau” sunt rezultatul asteptarilor pe care le au parintii din Romania cu privire la conectarea lor cu tot ce este nou, eficient si benefic in sfera de parenting.

afis

Evenimentele TOTUL DESPRE MAME, desfasurate pana acum in Bucuresti, s-au bucurat de mult interes din partea parintilor. Atat conferintele nationale – sustinute de speakeri si autori de renume mondial, precum Michael Thompson, Alfie Kohn si Jack Newman – cat si evenimentele periodice cu cei mai indragiti specialisti de parenting din Romania (Serile TOTUL DESPRE MAME si Ateliere cu mamici) sunt o sursa valoroasa de informare si educare, un prilej de neratat pentru parintii preocupati de calitatea vietii si a relatiei pe care o dezvolta cu copiii lor.

 

Comunicat de presa

 

 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree