“Copiii invata sa ia decizii cand li se permite sa ia decizii, nu cand sunt obligati sa urmeze instructiuni.” Alfie Kohn

Psihologul american Alfie Kohn va sustine la Bucuresti doua conferinte, pe 16 noiembrie, la Hotel Intercontinental

Promotorul celor mai indraznete idei legate de cresterea copiilor si unul din cei mai controversati autori de parenting ai zilelor noaste, psihologul american Alfie Kohn, va sustine la Bucuresti doua conferinte, pe 16 noiembrie, la Hotel Intercontinental.

Evenimentul – organizat de TOTUL DESPRE MAME si Monica Reu, trainer de comunicare non-violenta – cuprinde doua teme de neratat pentru parintii si cadrele didactice care doresc sa construiasca o relatie autentica, dinamica si vie cu copiii: Unconditional parenting (importanta iubirii neconditionate in educarea copiilor) si Scolile pe care le merita copiii nostri (educatie progresista versus invatamant traditional).

Alfie Kohn pune sub semnul intrebarii eficienta si beneficiile unor practici si teorii adanc inradacinate in scoala si parenting, precum notele, abordarea morcov-bat, disciplina obtinuta prin impunerea autoritatii, competitiile intre copii, testele standardizate, temele pentru acasa. Criticile aduse de el acestor practici au schimbat perspectiva intregii lumi asupra educatiei si a motivatiilor reale folosite de copii in procesul de invatare“, a declarat Monica Reu, presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta.

Alfie Kohn este autorul a peste noua carti cu impact major in schimbarea mentalitatilor, publicatii recunoscute atat in SUA, cat si international.

Multi Media Est Publishing va tipari, cu ocazia Conferintelor organizate in Bucuresti, cea mai cunoscuta si premiata carte scrisa de psihologul Kohn: Unconditional parenting – Moving from Rewards and Punishment to Love and Reason – Golden Award NAPPA 2006 (National Parenting Publications Awards). Unconditional parenting este, in viziunea lui Kohn, acel stil de educatie  in care parintii nu se limiteaza la a pedepsi comportamentul gresit al copilului si la a recompensa buna purtare, ci se straduiesc sa ofere iubire neconditionata si sa le permita copiilor sa faca propriile alegeri, acestea fiind solutii benefice pe termen lung. De altfel, autorul insusi spune despre cartea sa ca nu este dedicata parintilor care vor sa fie sefi in relatia cu copiii lor.

carte in curs de aparitie

Alfie Kohn nu este genul de psiholog care va va sufla retete universal valabile care sa va ajute sa depasiti orice problema in trei pasi si nici nu va va vinde cele mai bune trucuri pentru a avea un copil model in doar trei zile! Altceva se va intampla la Conferintele Totul despre mame: vom intelege noi, parintii, ca disciplina tine in primul rand de calitatea relatiei pe care o avem cu copiii nostri si vom capata curajul sa renuntam la tehnicile toxice folosite de parintii sau educatorii nostri. Alfie Koh ne va confirma faptul ca iubirea neconditionata, sinceritatea si increderea pot inlocui amenintarile, pedepsele si recompensele folosite in educatia copiilor nostri”, a spus Despina Badescu, redactor-sef al totuldespremame.ro.

Conferintele lui Alfie Kohn sunt unele din cele mai asteptate si savuroase evenimente de parenting din lume. “Este o autentica bucurie pentru echipa noastra sa lanseze seria Conferintelor TOTUL DESPRE MAME cu un nume ca Alfie Kohn, care a avut curajul sa critice in profunzime felul in care ne educam copiii. Urmariti platforma noastra on line pentru a fi in permanenta conectati cu tot ce inseamna sa fii parinte, inlocuind astfel grijile cu informatiile“, a completat Despina Badescu.

Inscrierile timpurii la Conferintele lui Alfie Kohn se pot face accesand site-ul www.totuldespremame.ro/evenimente.

Comunicat de presa

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.