Cum aleg, cum ambalez și cum ofer cadourile de Crăciun

Cadourile de Crăciun sunt o poveste. Zic asta pentru că totul începe de la bucuria pe care vrei să i-o faci cuiva drag. E chiar în esența cuvândului a dărui o acțiune de la tine către altcineva. Nu e nimic pasiv în a dărui. Dacă suntem de acord cu toții, haideți să mergem mai departe. Cadourile sunt o poveste pentru că ceva mă leagă de omul căruia îi dăruiesc ceva. Îi dăruiesc ceva din mine, adică energia pe care o pun în alegerea cadoului și ceva din relația noastră, nu? Caut un cadou pe baza a ce știu despre omul respectiv. Ideal ar fi să caut ceva care îi aduce bucurie sau altă emoție, dar uneori alegem și cadouri funcționale când dispare puțin din magie. Încă puțin din sclipici se duce dacă întrebăm peroana dragă ce își dorește să primească și îi îndeplinim dorința.

Pentru mine conteză și modul îmi care ofer cadoul, cum îl împachetez, cum am o relație cu el înainte să-l ofer. Știu că sună ca din cărțile cu povești, dar oare nu ne-am depărtat puțin cam mult de a le arăta celor dragi cât de importanți sunt în viețile noastre? Știu că nu avem timp, dar o să vă întreb care ne sunt prioritățile? Care ne sunt valorile? Ce e important pentru noi de sărbători? Vrem doar să bifăm un cadou și să ne simțim împliniți în noi că am făcut asta? Este despre noi cadoul sau despre cel căruia i-l dăruim?

Cadourile pe care ni le facem spun multe despre noi

În ultimii ani, cel mai mult mi-a plăcut să ofer cărți. La început aveam aroganța de a mă crede mai isteață și dăruiam cărți cu mesaj, cărți de creștere spirituală sau de dezvoltare personală, ceva ce credeam eu că o va ajuta pe persoana dragă să evolueze. De fiecare când am oferit o carte și o luam personal dacă persoana nu o citea atunci. Lăsam chiar și un mesaj inspirațional pe prima pagină, și uneori ușor moralist. Am înțeles mai târziu că pentru anumite lecții trebuie să fii pregătit, să fii deschis să le primești și să le integrezi. Cei dragi au citit cărțile atunci când au putut să primească învățătura lor. De la un timp, fac cadou cărți de beletristică sau cărți magie, așa le zic eu cărților pentru copii cu iluzii optice sau cu diferite experimente. Mă ghidez intuitiv și uneori cărțile mă strigă, iar eu mă opresc și le cumpăr.

Cadourile alese online mă ajută să câștig timp

Pentru că nu am timp și mai ales acum, în perioada asta, drumurile se agomerează, prefer să câștig timp prin comenzi online. Anul ăsta i-am ales pe cei de la Books-Express pentru că au cărți din toate domeniile (ficțiune, business, medicină, dezvoltare personală, carieră, lifestyle, copii și adolescenți, IT, tehnologie, artă, arhitectură, design, științe), în mai multe limbi și dacă nu găsesc ce am nevoie, fetele de la Books îmi aduc orice carte din lume pentru profesia și pasiunile mele sau ale celor dragi mie.

Împachetăm cadouri pentru bucuria celor două minunte dinaintea deschiderii lor

Dacă ar fi să numesc o persoană care știe să ofere cadouri și să aducă sărbătoarea în suflet, aceea este sora mea. În fiecare an, ea împachetează fiecare cadou în hârtie veselă și scrie câte o dedicație pe fiecare. Mă emoționează grija ei, scrisul ei de mână pe care-l știu din clasa I-a, timpul pe care și-l ia doar pentru cele două minute în care cadourile nu sunt dezbrăcate de hainele lor festive. Fix aceeași emoție am avut-o când am primit comanda de la Books-Express pentru cadourile de Crăciun. Să vă zic.

Fetele de la Books mi-au dat o idee, așa ca o cafea cu frișcă și scorțișoară

Am comandat 3 cărți și în pachet am primit fiecare carte ambalată individual, plus o cartolină cu o dedicație care mi-a mers la suflet, câteva abțibilduri pe care nu o să apuc să le lipesc pe laptop sau pe telefon pentru că fetele o să mi le ia fără să mă întrebe dacă le dau voie, un semn de carte și un ceai de ghimbir cu lămâie.

Cum să vă zic, îmi venea să deschid cărțile, să-mi fac ceaiul, să miroasă în birou a iarnă și a file de carte, să mă tolănesc pe canapea și să mă pierd în alte lumi. Semnul de carte o să-l păstrez eu, nu-l fac cadou, pentru că mai nou, cărțile nu mai au semne. Sau cel puțin nu cărțile pe care le-am comandat eu în ultimul timp.

Fetele de la Books mi-au dat o idee, așa ca o cafea cu frișcă și scorțișoară. Să nu las cărțile singure în cadou, ci să le însoțesc de ceva care te instigă la citit. Ideea cu plicul de ceai e minunată, cred că o să mai adaug și o ceașcă inscripționată cu un mesaj de iarnă sau o pătură moale, ori o veioză cu bec Edison. Nu-mi rămâne decât să cânt It s beginning ti look a lot like Christmas.

Voi cum faceți cadourile de Crăciun?

Nu ce oferiți e neapărat relevant, ci cum alegeți, cu ce emoție, cum ambalați și energia cu care le înmânați. Asta face toată diferența și în sufletul celor dragi, dar și în sufletul celor care oferă.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.