Cum aleg produsele pentru copiii mei?

Știu că am scris multe articole care se bazează pe instinct, pe spiritualitate, pe conectara cu noi înșine, pe ce ne spune inima să facem. Cred însă că uneori este bine să alăturăm instinctului și informații bine documentate, cercetare și luarea unei decizii asumate. Când vine vorba despre sănătatea copiilor mei, aleg produse de calitate, testate și recomandate de persoane cu expertiză pe un anumit domeniu.

Cum tăticul urban este farmacist, mi-a înlesnit mult căutarea celor mai bune produse (din punctul nostru de vedere). La primul copil, ne-a fost oarecum teamă să nu facă coji pe scalp. Credeam că e un capăt de țară, mai ales că în farmacie vin cazuri de toate felurile și unele te înspăimântă. Am găsit un șampon pe bază de germeni de grâu, un gel spumant pentru dermocurățare, în termeni mai de specialitate. Este o formulă fără săpun și am folosit-o și eu ca gel de duș, mai ales în perioadele alăptării. Fetele nu au făcut cruste niciuna și folosim în continuare acest produs. Mie mi-a plăcut tare mult că nu are miros puternic și are extract de nalbă, de bumbac și apă de trandafiri, pe lângă germenii de grâu.

Acum când îmi amintesc, mă bufnește râsul. Înainte să se nască Măriuca, pediatra ne spusese că este extrem de important să monitorizăm greutatea copilului pentru că reflectă starea de sănătate. Ne-am conformat și am luat un cântar care cântărea cu mega precizie. Aveo o grămadă de funcții incorporate: HOLD automat și manual, display LCD, fracțiuni cântărite 5 grame, era ușor de curățat, nu aluneca, o minunăție. În timp însă, ne-am dat seama că această cântărire excesivă și obsesia pentru câte grame a luat în greutate copilul de la o săptămână la alta, este un obicei stresant și inutil atâta timp cât este vizibil că cel mic este cât se poate de vioi, vital, energic, mănâncă ok, are deprinderi noi, doarme normal. Așa că la Julie nu am mai cumpărat niciun cântar, nu am mai avut acest stres. O cântăream la controalele periodice și totul a fost ok.

Un singur produs la fost pe lista noastră încă de când eram însărcinată, am avut încredere în brand și nu l-am schimbat nici până acum. Scutecele Pampers. Am luat pe rând gamele: Premium, Active Baby Dry și Pants. La fel și servețelele umede, însă le preferăm pe cele Sensitive. Nu am avut niciodată niciun motiv să încercăm alt brand. Țin minte că nu mă regăseam deloc acum 5 ani în postura de a purta genți de fâș doldora cu Pampers, biberon, șervețele umede sau borcănele cu mâncare de bebeluș. Așa că le-am mutat pe toate într-o geantă oversized de piele roșie și m-am simțit extrem de chic. La unele întâlniri, când scoteam agenda, ieșea din geantă și câte un Pampers. Iar eu obțineam zâmbete empatice de la cei cu care mă întâlneam. Îmi plăcea postura asta și mi se făcea dor instantaneu de Măriuca.

La Julie, cum ea este mai independentă, vrea să își ducă singură Pampersul, șervețelele umede, gelul antibacterian și gustarea în rucsacul ei. Și mă bucur că vrea și face asta. Îmi zic de fiecare data că ea o să se descurce de minune în viață.

Bunica și mama mă întreabă de ce nu o dezvăț mai repede pe Julie de Pampers că doar are 3 ani. Iar eu le spun că îmi este atât de comod și că la 20 de ani nu va fi nicio diferență între tinerii care au purtat Pampers până la 3 ani și cei care au purtat până la 4 ani. În plus, mă scutește de spălatul hainelor și cearșafurilor udate accidental și așa câștigăm timp împreună, economisim detergent, apă și curent electric :). Iar ca produs, sunt mulțumită.

Produsul pe care l-am folosit cel mai mult timp, la fete, din gama lor, a fost Pampers Active-Dry. Așa cum îi spune și numele, scutecul este flexibil și lejer și face față și celor mai activi copii. Umezeala rămâne în interior datorită unui strat absorbant cu o textură specială, iar benzile elastice confortabile oferă protecție împotriva scurgerilor. Pentru că le-am alăptat pe amândouă fetele și pe timpul nopții, de multe ori verificam dacă Pampersul e plin, dacă dă pe-afară, dacă este nevoie să le pun unul uscat. Însă au fost nopți și cu 12 ore dormite buștean cu același scutec de la culcare până la trezire. Acelea erau preferatele mele, când prindeam și eu ore bune de somn, legate.

pampers-active-babydry_355x215_old

Pe lângă textura fină a materialului care intră în contact cu pielea și microporii care lasă aerul să circule și să protejeze zona intimă de iritații, eu am apreciat mereu scutecele Pampers pentru că sunt slim. Nu mi-a plăcut niciodată ca fetelor mele să le iasă de sub rochii un ditamai scutecul ca o minge de baschet.

160603ceeroux-opt-active-baby-dry-open-himg2545x420

Așa că mulțumesc Pampers, pentru o experiența de neînlocuit oferită copiilor mei!

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.