Cum alegem ținuta de școală pentru clasele primare? Consilier vestimentar Gabi Urdă

Când eram mică, mama ne lua haine la fel mie și surorii mele. Eu eram clar nemulțumită, sora mea, în culmea fericirii. Așa că mi-am promis că eu nu le voi îmbrăca pe fetele mele la fel niciodată. Dar, ce să vezi, ele vor să aibă haine la fel pentru că altfel, ce are cealaltă e mereu mai bun. Am acceptat asta până la urmă, doar în anumite contexte pentru că ele sunt firi diferite, au gusturi diferite, culori preferate, pe una o deranjează elasticul lat de la fuste, cealaltă nu suportă bluzele pe gât, uneia îi plac fustele, alteia colanții. Plus că e ok să-și exprime individualitatea și prin haine.

Provocarea noastră acum sunt hainele pentru școală. Măriuca intră în clasa a II-a și nu a fost fan cămăși pentru că ea preferă materiale moi, tricouri lejere cu mânecă scurtă, inclusiv iarna. Nu s-a împrietenit nici cu fustele plisate sau cu sarafanele, ci exclusiv cu colanții negri sau bleumarin. Este un mare chin iarna să poarte blugi sau pantaloni mai groși. Julie începe acum clasa pregătitoare și inițial mă gândisem că i-au rămas câteva tricouri de la Măriuca, unele cămăși nepurtate și fuste noi, doar că nu știu deocamdată care este stilul ei vestimentar, ce tip de uniformă preferă, din ce să fie alcătuită, care obiecte vestimentare îi sunt practice, comode și pe tipul ei de conformație, care desigur, diferă de cel al surorii ei.

Cine ne este aliat?

Ca să ne lămurim am dat o fugă la SMYK All for Kids să testăm variante de ținute pentru școală, pornind de la regulile de bază ale școlii: ceva alb sus și ceva închis la culoare în partea de jos. Ajutor ne-a fost Gabi Urdă, consilier vestimentar, și catalogul de reduceri la produsele pentru școală.

 

Ce le propune Gabi Urdă, consilier vestimentar, fetelor

– să iasă din rigori și să fie creative

– să aleagă cardigan în loc de sacou la o ținută sobră și sacou la o ținută veselă

– să se încalțe cu balerini roz ca să înveselească uniforma

– să poarte curele și pantofi sport cu paiete reversibile sau cu irizații curcubeice

– să probeze chiar dacă nu le place din prima

 

Gabi pentru Măriuca

 

Gabi pentru Julie

 

Gabi le propune părinților
  • Să țină cont în primul rând de câtă libertate de mișcare le oferă copiilor uniformele
  • Să îi încurajeze pe copii să își exprime opțiunile respectând regulile de bază impuse de școală
  • Să îi ghideze pe copii, nu să își impună forțat punctul de vedere și să îi observe cu curiozitate
Ce a ales Julie

Adevărul este că m-au cuprins toate emoțiile când am văzut-o pe Julie îmbrăcată ca o școlăriță și m-am topit la ținuta cu fustă, cămașă, sacou și pantofi argintii. M-am simțit împlinită și pregătită să o susțin pe noul drum care se deschide în fața ei peste 10 zile când începe clasa pregătitoare. Nu știam ce stil școlăresc preferă și m-am bucurat odată cu ea când a încercat diferite ținute. Se pare că îi plac cam toate, dar preferata rămâne ținuta sport, deși ea nu practică momentan niciun sport.

 

Ce a ales Măriuca

Pe de altă parte, Măriuca a fost încântată de rochia cadrilată combinată cu ghete cu bot metalic și de pantofii cu paiete care par de oameni mari și zici că sunt Michael Jackson. Deși ea chiar face sport a fost atrasă cel mai mult de aceste două ținute.

Sigur că a făcut și o săritură în ținuta sport. De fapt voia să facă roata, dar nu se găsesc bustiere pentru 8 ani, așa că nu putea să riște să i se vadă totul pe dedesubt.

Măriuca a probat un ghiozdan ergonomic, iar Julie unul mai mic. Penarul cu paiete reversibile a făcut senzație și m-au bombănit până acasă că nu le-am luat și câte un penar.

Ce am ales și cât am dat

Am ales în total 19 piese vestimentare și două perechi de încălțări, care se pot combina în peste 30 de ținute. Am lăsat în total 570 lei și am plecat repede ca să nu fiu tentată să le iau și pe celelalte 5.

Oferta de back to school puteți să o vedeți aici. Eu trag aer în piept, îmi pun un pahar de vin și zâmbesc împlinită cu tot sufletul că ne cresc copiii și încep să aibă lecțiile lor. Mă simt binecuvântată că am fost aleasă să le fiu mamă.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.