Cum alegi cea mai potrivită jucărie pentru copilul tău? (P)

Zilele trecute, în discuția Ce le luăm fetelor de Moș Nicolae?, încercam să îmi susțin punctul de vedere. Este important ca ele să simtă sărbătorile, ziceam eu, nu doar prin cadouri, care ar trebui să fie simbolice. Trebuie să învețe să dăruiască, să împartă din prea plinul lor, să aleagă cadouri în funcție de preferințele celor cărora le oferă, nu în funcție de preferințele lor. În plus, toată atmosfera ar trebui să fie de sărbătoare. Degeaba avem cadouri în toate cizmele dacă ne certăm întruna.

Sigur că am fost cu toții de acord cu treaba asta. Doar că, în fața cumpărăturilor, se activează amintiri din copilărie, rămase nemângâiate, și desaga Moșului se umple. Ok, mi-am zis. Dar măcar să alegem cu cap. Provocarea a fost să îi găsim Sarei, verișoara Măriucăi și a lui Julie, câte un cadou de ziua ei și de cei doi Moși.

Dintotdeauna am zis că fetele noastre și toți copiii din familie vor primi de la mine jucării educative, jucării care să le dezvolte motricitatea fină sau grosieră, perspicacitatea, îndemânarea și logica. Un alt criteriu în alegerea jucăriilor este din ce material sunt făcute, cât de bine sunt finisate, ce culori au și cât de intuitive sunt. Criteriul adecvat vârstei este de la sine înțeles.

Așa că pentru Sara care tocmai ce a împlinit 2 ani în weekend am ales de la brand-ul K’S KIDS așa:

 • O valiză Știm că toate fetele din familie sunt înnebunite să își sorteze hainele, să le așeze apoi în valiză și să plece într-o călătorie. Așa că valiza 3 în 1 mi s-a părut o variantă excelentă pentru Sara. Până să descopere că acolo își va pune hainele de plecat în vacanță, a folosit-o pe post de bicicletă și nu a coborât de pe ea timp de 30 de minute.

kskids_valiza

 • Un set de popice minunat pentru a învăța animalele, culorile și pentru motricitatea fină și grosieră. De asemenea, util pentru socializare pentru că se poate juca în mai mulți. Măriuca e fan popice și o ajută tare mult, pentru că și ea, la fel ca mine, nu este foarte îndemânatică atunci când vine vorba să țintim ceva. Doar că ea nu se frustrează, nu renunță și este perseverentă. Happy me :).

kskids_popice_mariuca

 • Un set de pescuit excelent pentru îndemânare. Obiectele de pescuit au două fețe. Doar pe una se poate prinde undița pentru a trage obiectul din piscină. Deci copilul va trebui să fie destul de atent. Deși cadoul a fost pentru verișoara ei, Julie a fost fascinată de pescuit. A combinat formele, culorile, le-a potrivit și pe spatele piscinei, unde este încă un joc de atenție, a denumit toate culorile, formele și animalele.

kskids_pescuit_julie

Obiectivul declarat al brand-ului K’S KIDS este să se dedice creării jucariilor care îi dezvoltă și îi stimulează pe copii. Astfel, echipa K’s Kids a creat un TRIUNGHI AL învățării care explică beneficiile fiecărei jucării în dezvoltarea aptitudinilor fizice, cognitive și sociale ale micuților. Triunghiul de Invaţare K’s Kids este fundamentul tuturor produselor K’s Kids. De la concept la structură şi de la culoarea unui buton la poziţionarea unei oglinzi, toate detaliile produselor sunt proiectate în baza celor 9 abordări de dezvoltare ale triunghiului de învățare K’s Kids.

Cele 9 embleme, care reprezintă arii de dezvoltare complexe, vor explica părinţilor detaliile fiecărui beneficiu de dezvoltare. 

Dezvoltarea Fizică

 • Senzorial
 • Motricitatea fină
 • Motricitatea grosieră

Dezvoltarea Cognitivă

 • Inteligența logică
 • Inteligența creativă
 • Inteligenţa lingvistică

Dezvoltarea Socială

 • Emoțional
 • Abilități de comunicare
 • Încrederea în sine

Există și un chestionar care ajută părinții să aleagă cea mai potrivită jucărie, în funcție de abilitățile copilului.

Așa că acum veți ști ce jucărie se potrivește copilului tău.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.