Cum desfundăm nasul copiilor mici?

Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare seară că mi-a dat copii sănătoși și că i-a ferit de boli, de spitale, de intervenții, de tratamente dureroase. Până acum, cele mai neplăcute perioade au fost cele cu viroze respiratorii, când nu reușeam să le desfund nările mici și ele nu puteau să doarmă resiprând, neobișnuit, pe gură. Până la un an, am folosit, când erau răcite, Colargol, o substanță preparată în farmacie care să dezinfecteze căile respiratorii, apă de mare și aspiratorul nazal. Mi se părea, de fiecare dată, un chin atât pentru ele cât și pentru noi. Eu am fost mereu speriată de gândul că dacă nu desfundăm nasul copiilor, ei vor face otite sau alte infecții din zona ORL.

Apoi am învățat că mucozitățile apar ca formă de protecție a organismului atunci când mucoasa nazală este uscată și am încercat să previn dezhidratarea ei, ungând, cu mare grijă, pe interior, nările fetelor, cu ulei de cocos, în sezonul rece.

Iuliei nu i-au plăcut niciodată picăturile,  o gâdilau enervant pe nări. Soluția a venit simplu, am ales un produs cu pulverizator. Însă se speria când jetul puternic îi țâșnea în nas. Am căutat apoi ale variante care să pulverizeze cât mai fin și mai uniform soluția și să aibă un vârf cât mai sigur și ușor de manevrat, iar compresia lichidului din spray să se facă cu aer comprimat, nu cu gaz.

O altă provocare mi s-a părut să se trezească noaptea și să le ridic în fund ca să le pulverizez apa de mare în nas. Mi-ar fi fost mult mai comod pentru mine și mai puțin deranjant pentru ele să găsesc un produs care să fie administrat în orice poziție. În plus, am căutat produse care să nu usture, să nu doară și să nu aibă un gust neplăcut. Pe fiecare le-am testat eu înainte.

Un alt criteriu după care m-am orientat în alegerea soluției nazale pentru fetele mele a fost, desigur, să nu conțină substanțe dăunătoare, să fie bogată în săruri și oligoelemente marine să fie din apă de mare cât mai puțin poluată, să fie sterilizată fără radiații și să nu conțină conservanți.

Și ultimul criteriu, dar deloc lipsit de importanță, să nu dea dependență și să îl pot administra de câte ori au nevoie. După multe încercări, testări și căutari, produsul cu care ne înțelegem cel mai bine, atât noi ca părinți când îl administrăm copiilor, cât și Măriuca și Iulia, este Marimer Baby. Îl folosim nu doar când sunt răcite, dar și pentru curățarea crustelor, în special la Iulia care nu știe încă să își sufle nasul.

spray_isotonique_zoom

În plus, pentru sănătatea lor respiratorie, vara mergem cât mai mult pe malul mării să facem aerosoli și anul acesta am făcut primul drum la salină cu fetele. Voi cum vă descurcați când copiii au nasul înfundat?

Vă doresc sărbători cu sănătate, cu alegeri inteligente și conștiente.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. Imi aduc aminte de zilele acealea. Am avut mare noroc cand cea mare a fost bebe. Am incercat tot ce era pe piata pentru nas si nimic nu functiona mai mult de cateva ore, uneori prea putine ore si niciodata toata noaptea. Ma lasa sa ii pun orice in nas sau sa ii extrag mucozitatile cu o pompa manuala dar asta insemna nopti nedormite….Medicul respectiv ne-a recomandat sa cumparam un vaporizator. Lasam aparatul respectiv peste noapte in camera si inchideam usa ca sa se faca aburi in camera. Nu a trebuit sa folosesc nimic altceva, nu se trezeau si nu se mai chinuia nimeni. Acum ca sunt mari folosesc spray.

    1. Mulțumesc Adela ca ai împărtășit aici trucuriel voastre. Da, am uitat să menționez că și noi avem un aparat salin în camera fetelor pe care îl lăsăm pornit noaptea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.