Eu ca mamă
Leave a comment

Cum m-am indragostit de Iulia

Azi, Iulia implineste o luna. Pentru ea, a fost o luna in care a stat 5 zile la spital, doua zile la munte, restul acasa. 3 saptamani in patut, in casa. De o saptamana, si in wrap, la plimbare. A dormit si a mancat bine pana a inceput sa aiba colici. Pentru mine, a fost o luna plina de intrebari, de remuscari, de incercari, de adaptare, de mandrie, de iubire, de nopti nedormite.

Intr-o noapte, cand nu dormea din cauza colicilor, am pus-o la mine pe burta. Dupa vreo 5 minute in care s-a zbatut, s-a chircit si a scos ce era de scos, a adormit linistita. Eu ii simteam respiratia calda si sacadata pe gatul meu. Atunci am inceput sa ma indragostesc de ea.

Intr-o dimineata, am iesit cu ea la plimbare in wrap. Era atat de lipita de mine, incat simteam cum ii bate inima mica. Iar obrazul ei era atat de fin, incat nu ma mai saturam sa-l mangai.

Zilele trecute, in incercarea ei de a distinge culorile, formele si obiectele din casa, cauta, curioasa, cu privirea ceva, numai ea stie ce. S-a oprit din cautare si s-a uitat putin sasiu, cu ochii ei sticlosi, cu o culoare inca incerta, direct in ochii mei. Iar mie mi s-a taiat respiratia.

Si tot asa, pe zi ce trece, incep sa ma indragostesc de Iulia.

DSC_0677

IMG_20130904_104149

Text: Ana Nicolescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree