Cum să faci video? Digital Parents Talks, ediția a 19-a

Din ce simt eu pe propriul blog, oamenii devin din ce în ce mai interesați de video-uri și de podcast-rui, ori de articole scurte, de cel mult 500 de semne. Sigur că știam trendul, însă una e să citești o statistică, și alta e să se și adeverească. Pentru podcast-uri m-am pregătit cu echipament și cu idei de anul trecut. Mai este nevoie doar să pun strategia în practică. Dacă acolo mi se pare că pot să învăț destul de repede să montez un material audio, pe partea de video, pare o muncă mai complexă decât sunt pregătită să fac în acest moment.

Asta a devenit oarecum o certitudine sâmbătă, la cea de-a 19-a ediție Digital Parentas Talks, unde specialiștii de la Explicat: Studio Video, ne-au povestit cum se face un video profesional. Andrei Stoleriu și Gabriela Hirlea (prin skype) au vorbit despre:

– programe de editare cu licență,

– cursuri și tutoriale de unde putem să învățăm

– aparatura necesară pentru un video profi. De exemplu, dacă folosești telefonul în loc de o cameră de filmat sau un DSLR performant, mereu vei avea o problemă cu zgomotul de fundal. Aici, Andrei și Gabriela ne-au arătat cum să separăm video de audio, cum să curățăm zgomotul de fundal și apoi să sincronizăm din nou video cu audio.

– ce fundal să folosim atunci când filmăm un interviu

– librărie media (free)

 

Se poate trăi din vlogging

În a doua parte a workshop-ului, Ioana Dumitrache, blogger și youtuber, a venit cu soluții concrete pentru cum se face un video și cu experiența ei personală de influencer pe zona de beauty și make-up. Pentru editare video, ea folosește programul iMovie și pentru filmare, un Canon G7X cu autofocus, obiective wide, ecran de selfie. Ioana ne-a arătat cum se indexează un video pe Youtube, ce rol au tag-urile, descrierile, comentariile și mai ales răspunsurile în timp real la întrebările fanilor. A atins și subiectul monetizare și ne-a dat încredere că se poate trăi din vlogging dacă ești serios, profi, perseverent, muncitor, dacă ceri ajutor și te oferi să ajuți cu ce poți, ce știi și ce ai.

 

Evenimentul a fost sponsorizat și găzduit de Cartier Hub, cel mai nou hub comunitar și educațional, primul spațiu pus la dispoziția locuitorilor de către un centru comercial. Partenerii evenimentului au fost: Himalaya, Clineo, Sana Gout și Pizza Bonita.

 

Digital Parents Talks este un concept Parenting PR pentru nișa de bloggeri părinți.

 

Text: Ana Nicolescu

Foto: Mihai Răitaru

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.