Cum sa fiu un parinte de succes?

Conferinta de educatie parentala destinata parintilor copiilor de toate varstele

Sambata 16 noiembrie 2013, Organizatia Salvati Copiii va invita la Conferinta de educatie parentala “Cum sa fiu un parinte de succes?”, destinata parintilor copiilor de toate varstele.

Indiferent daca sunteti parintele unui prescolar sau al unui adolescent, intalniti provocari la orice pas. Copiii nostri nu vin pe lume cu un manual de utilizare, care sa ne ofere instructiuni si solutii pentru fiecare situatie dificila. Adeseori suntem nevoiti sa gasim raspunsuri, singuri sau ghidati de sfaturile binevoitoare dar nu neaparat corecte ale vecinilor, prietenilor, colegilor. Iubirea si buna intentie nu sunt suficiente pentru a ne garanta succesul in job-ul full time pe care il reprezinta cresterea si educarea unui copil.

Stim ce avem de facut la locul de munca pentru a ne atinge obiectivele, pentru a fi eficienti, pentru a fi buni coechipieri si a avea cele mai bune rezultate. Avem reteta succesului. Oare la fel stau lucrurile si in meseria de parinte? Care este reteta succesului? Cum invatam sa fim dedicati, sa alocam timp, sa avem rabdare, sa ne comportam corect, sa acceptam neconditionat tot ceea ce tine de copilul nostru?

Cum sa fiu un parinte de succes pentru copilul meu? Daca doriti sa aflati raspunsuri la aceasta intrebare, Salvati Copiii va invita la o intalnire cu psihologi experti in educatie parentala si dezvoltarea copiilor, care va vor sprijini in identificarea celor mai utile solutii pentru provocarile de zi cu zi ale celei mai frumoase meserii din lume – aceea de a fi parinte. Acestia va vor oferi ateliere de educatie parentala, specializate in functie de nevoile de dezvoltare si cele mai frecvente provocari din diferitele etape de varsta ale copiilor.

Parintii ai caror copii nu au implinit inca trei ani se pot inscrie la ateliere dedicate in care vor afla despre nevoile de dezvoltare ale copiilor foarte mici, despre cele mai importante rutine din viata copilului precum si despre dezvoltarea limbajului si a gandirii copiilor in primii ani de viata.

Daca aveti copii cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani, va puteti inscrie in ateliere in care veti invata cum sa construiti stima de sine a copiilor prescolati si scolari, care sunt ingredientele unei relatii de calitate parinte – copil la aceasta varsta, cum gestionam crizele de furie si cat este de important sa ne adaptam strategiile de educatie parentala in functie de temperamentul copiilor.

Nici parintii de (pre)adolescenti nu sunt uitati – pentru ei am pregatit ateliere in care parintii vor fi pregatiti sa intampine aceasta varsta atat de dificila si plina de provocari, vor invata sa recunoasca riscurile asociate adolescentei precum si semnele timpurii ale tulburarilor emotionale si comportamentale ce ar putea debuta in aceasta perioada.

Participarea la atelierele conferintei este gratuita.

Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti formularul de inscriere.

Pentru informatii suplimentare: Denisa Nita, telefon 021 321 00 50, e-mail ceecc@salvaticopiii.ro

Eveniment realizat cu sprijinul financiar al IKEA Foundation.

 

Comunicat de presa

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.