Cum se modifică tenul după sarcină? O conversație despre piele

Până la 33 de ani nu am folosit fond de ten, cu excepția evenimentelor ca nunți și botezuri. Am avut un ten impecabil inclusiv în adolescență. Însă nu îmi dădeam seama atunci de cât de prețioasă era această comoară. După prima sarcină, am început să văd schimbări la tenul meu: din ten normal, m-am trezit cu ten mixt (uscat și gras), luminozitatea a mai scăzut în intensitate și am început să folosesc o pudră fond de ten translucidă.

După a doua sarcină, am rămas cu tenul sensibil, iritabil, piele deshidratată, riduri de expresie, mi-a mai scăzut din fermitate și folosesc fond de ten sau CC cream aproape zilnic.

De-a lungul vieții, tenul nostru suferă diferite schimbări în funcție de anotimp, de ceea ce consumăm, de nivelul de stres, factori hormonali și alte variabile. De aceea este indicat ca înainte de a face un anumit tip de tratament facial (care ne mergea foarte bine acum 5 ani, de exemplu) sau când vrem să schimbăm gama de produse cosmetice faciale să facem o diagnoză pentru piele.

Eu am mers la unul dintre saloanele Getts și mi-am testat tenul cu Skin Diagnosis de la Skeyndor. Aceasta identifică tipul de piele, problemele sale și cele mai potrivite tratamente.

Pentru că eram pe fugă, am ales varianta rapidă, de 10 minute. Există și varianta de 20 de minute. Aparatul poate spune dacă tenul este normal/mix, atipic sau uscat, gras, cu acne, sensibil sau cuperotic, dar și condiția sa: deshidratat, sensibil, îmbătrânit, pigmentat, comedonic. Zonele testate au fost: fruntea, nasul, bărbia, pomeții, gâtul, colțul extern al ochilor. Nu doare deloc, iar cosmeticienii urmează un curs special de lucru cu acest aparat.

Skin Diagnosis de la Skeyndor a detectat următoarele probleme la tenul meu:

skin

Produsele recomandate sunt fiole cu vitamina C și cremă hidratantă. Deocamdată am început cu crema.

14797336_10153978402727043_2086484076_n

Voi ce modificări ați observat la tenul vostru după ce ați născut?

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.