Cumpara un body ”Bun venit pe lume” ca sa ajuti un copil sa traiasca. Campanie Salvati Copiii Romania

Niciun copil nu trebuie sa moara, totusi, la noi in tara, o medie de 1 900 de copii, mai mici de un an, mor anual. Adica, un copil la cinci ore, majoritatea dintre ei nascuti prematuri. Salvati Copiii deruleaza din 2010 proiectul „Fiecare copil conteaza” prin care isi propune sa reduca mortalitatea infantila si numarul de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de 5 ani.

Astazi, la ora 11, in Bucuresti Mall, a avut loc lansarea campaniei de strangere de fonduri “Bun venit pe lume!”. Scopul campaniei este dotarea a 15 maternitati din tara cu incubatoare performante. Campania, dezvoltata impreuna cu McCann Erickson, in parteneriat cu Anchor Grup si Primaria Bucuresti, va avea sustinerea Amaliei Nastase si a lui Andi Moisescu.

Pana in acest moment, prin programul “Fiecare Copil Conteaza”, Organizatia Salvati Copiii a donat echipamente medicale maternitatii Cantacuzino din Bucuresti si maternitatii din Adjud (judetul Vrancea) in valoare de 172.500 de lei, iar in comunitatile in care s-a desfasurat programul in 2011 nu s-au mai inregistrat cazuri de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de un an.

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2011, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, 8471 de decese in 1990, 2250 in 2009 si, respectiv, 1850 in 2011, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9.4 la 1000 de copii nascuti vii in 2011 (conform Institutului National de Statistica). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi in tara un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principala a mortalitatii infantile sunt nasterile premature. Mortalitatea, precum si speranta de viata reflecta nivelul de trai si de educatie al unei populatii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei si al sanatatii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti. Parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la cinci ani, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania si sustinut de GSK (GlaxoSmithKline Romania) si de Dettol – Reckitt Benckiser Romania – ‘Fiecare copil conteaza’ – isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani, in perioada  2010 – 2015.

Vino pe 6 si 7 octombrie la Bucuresti Mall, Plaza Romania, Parcul Herastrau si doneaza pentru ca un body sa ajunga la copilul pe care tu il ajuti sa traiasca.

6 octombrie:
Bucuresti Mall: 11.00 – 22.00;
Plaza Romania: 11.00 – 22.00;
Parcul Herastrau: 11.00 -18.00

7 octombrie:
Bucuresti Mall: 10.00 – 22.00;
Plaza Romania: 10.00 – 22.00;
Parcul Herastrau: 10.00 -18.00.

 

Comunicat de presa

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.