De la ce vârstă ducem copiii la cursuri de engleză ca să-i ajute la admiterea dintr-a V-a (p)

cursuri engleză copii

Am dat-o pe Măriuca la cursuri de engleză de când avea 7 luni. Mergeam cu ea la engleză prin muzică și acela a fost primul articol de pe blogul Mămica Urbană. Și iată cum, articolul cu care aniversez 10 ani de blogging, este tot despre cursuri de engleză pentru copii.

Poate te întrebi de ce de la 7 luni și dacă mai știe ceva. Hai să îți zic o poveste. De fapt o realitate. Eram în clasa a VI-a când am început să învăț la școală engleza. Venisem cu un an în urmă de la o școală de cartier la cea din Centru și încă mă mai adaptam. Când profesoara de engleză a întrebat cine știe măcar câteva cuvinte în engleză, toată clasa a ridicat mâna. M-am uitat de jur împrejur și m-am simțit mică. Și cum nu am putut să duc faptul că eram diferită și necunoscătoare, am ridicat și eu mâna. Așa că profesoara nu a început chiar cu începutul. Sau așa am perceput eu atunci. Cert este că am simțit că toată lumea este cu un pas înaintea mea și nu înțelegeam pronumele, verbele, conjugările și toate cuvintele noi.

Cursuri engleză copii. Cum ne influențează experiențele din copilărie

Părinții mei știau franceză, nu aveau cu ce să mă ajute și n-am reușit să recuperez diferența dintre mine și colegii mei nici în anii următori. Prinsesem o aversiune față de engleză și, cu toate că prietenele mele se perfecționau uitându-se la Cartoon Network sau traducând versurile de la Take That și Nirvana, eu eram lipsită de speranță că vreodată o să pot să mă descurc în engleză. Apoi mama a găsit cursuri de engleză la Clubul Copiilor, dar nici acolo nu-mi plăcea. Aș fi făcut orice ca să nu ajung la ele. Odată mama mi-a reproșat că am pierdut metroul pentru că nu am vrut să merg la curs. Cu toate că se înfuriase destul de tare, eu m-am simțit puternică. Deci am puterea să creez un context favorabil mie doar prin simplul fapt că nu-mi doresc ceva? Pot să influențez realitatea. Asta suna magic la 13 ani.

Cursuri engleză adulți. Nicio diplomă nu-mi șterge senzația că nu sunt suficient de bună la engleză

Prin liceu, am făcut cursuri de engleză pentru adolescenți la Universitate. Mi-a plăcut, am înțeles atunci gramatica, dar tot nu mă simțeam confortabil să port o conversație. Când m-am angajat am făcut cursuri de engleză pentru adulți de comunicare managerială și cu toate că am multe diplome, eu tot mă simt în clasa a VI-a, în urma colegilor mei. Așa că acum poate are mai mult sens de ce am vrut ca Măriuca să ia contact cu engleza dinainte să vorbească în română.

cursuri engleză copii

Cursuri de engleză pentru copiii din era digitală

Ce este ușor de observant la copiii de acum este că sunt atrași să învețe o limbă străină folosind aplicații sau tot felul de platforme. Acum profesorii sunt prietenoși, lucrează interactiv și predarea nu se face doar pe manual. Însă ce apreciez cel mai mult la unele cursuri este că profesorii au înțeles că este mai eficient să te conectezi întâi cu copilul și apoi să-l corectezi.

Ai putea să crezi că Măriuca vorbește acum fluent limba engleză. Ei bine, nu. După ce a învățat câte ceva la grădiniță, apoi în primii 3 ani de școală, din momentul în care a întrerupt ca să învețe spaniolă la școala nouă, nu a mai exersat deloc și a uitat cam tot ce a știut.

Cursuri engleză copii: Testare la Flying Colors

Vom relua cursurile de engleză pentru că acum engleza este un must have atât în călătorii , cât și pentru viitor. În plus, dacă într-a V-a o să vrea la altă școală, are nevoie să dea Examen Cambridge ca să o ajute la admitere.

De aceea, Măriuca a avut o testare la Flying Colors să vedem la ce grupă se încadrează. Evaluarea a fost online și, Doamne, ce mi-ar mai fi plăcut să am și eu o profesoară ca cea cu care a vorbit Măriuca: veselă, răbdătoare, comunicativă și care întâi s-a conectat cu ea în primele două minute de parcă se cunoșteau de doi ani. A avut o probă orală și una scrisă și o să poată să înceapă cursurile Cambridge la Flying Colors din toamnă când se vor forma grupe noi.

Până atunci, o să traducem versurile de la Descendenții, K.S sub acoperire și orice film îi mai place și o să-și facă prieteni în Grecia cu care o să vorbească ceva amestecat cu engleză, spaniolă, română, puțină greacă și un zâmbet larg.

Examene Cambridge care pot ajuta la Admiterea în clasa a V-a

Cu toate că nu există o vârstă ideală, la Flying Colors copiii vin de la 4 ani pentru că vor să își facă prieteni din toată lumea atunci când merg în călătorii. Iar părinții se gândesc că engleza o să-i ajute la școală și mai târziu la job sau în business. Și chiar dacă învățarea se face prin joacă, Flying Colors îi ajută pe elevi:

  • Să se exprime cu dezinvoltură în limba engleză în situații reale din viață
  • Să echivaleze testul de engleza la admiterea în clasa a 5-a intensiv Engleză
  • Să obțină certificatul Cambridge
  • asimileze englezala vârsta la care învățarea este posibilă distractiv, fără eforturi

Flying Colors, Centru de Engleza premiat Cambridge în cadrul competiției naționale Preparation Centre Awards 2020

În 12 ani de activitate, la Flying Colors au venit 5270 de cursanți și au fost predate 200 000 de ore și cifrele vorbesc de la sine.

  • Rata de promovabilitate de 100% la examenele Cambridge
  • 12 ani de experiență în dezvoltarea cursurilor interactive
  • 20 de ani de experiență în educație
  • Maximum 10 cursanți în fiecare grupă

 

Și cireașa de pe tort, Flying Colors returnează taxa de examen dacă nu reușești să promovezi examenul pe care ți-l recomandă.

Cursuri de vară de engleză pentru copii

Știu că engleza o să o ajute și deja știe multe cuvinte și expresii de la aplicațiile și platformele pe care le folosește. Unele sunt atât de uzuale încât nici nu mai par o limbă străină. Plus video-urile de pe Likee sau TikTok, unde nu există farsă, ci prank. Dacă zic sclipici, sunt din altă eră. Glitter și sunt acceptată în gașca de fete de 10 ani. Meeting, Classroom, Search 🙂. Poate totuși până la toamnă, o să vrea să meargă și la cursurile de vară.

cursuri engleză copii

Tu ce experiențe ai cu engleza? M-aș bucura să conștientizăm împreună cât de mult ne influențează întâmplările din copilărie alegerile pentru copiii noștri.

Foto: Cristina Nichituș Roncea

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.