Cuvantul anului: sanatate

Dupa o luna de cand am inceput o dieta sanatoasa, care sper sa se transforme in stil de viata, mi-am facut analizele si am mers cu ele la Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie si reflexoterapie. Am facut analize de sange, cam tot ce se putea, si evaluare cu ajutorul biorezonantei si iridologie (examinarea irisului), plus evaluarea aparatului osteo-articular.

Ca de obicei, mie mi se parea ca tin totul sub control. Simteam oboseala, anxietate usoara si uneori dureri de coloana, dar le puneam pe seama dusului fetelor in brate, a somnului fragmentat in timpul noptii, a frustrarilor. Analizele de sange sunt in parametri normali, ceea ce ma bucura foarte mult si ma motiveaza sa merg mai departe cu „lucerna si cu maiaua”, cum le spune taticul urban. Fierul sanguin este insa la limita inferioara a normalului.

Surpriza a venit la evaluarea cu ajutorul biorezonantei si examinarea irisului care au indicat o circulatie periferica deficitara, cu hipo-oxigenare cerebrala, oboseala mentala, nivel ridicat de stres, hiperactivitate cardiaca (palpitatii, ameteli, aritmie usoara). Acum daca stau sa ma gandesc bine, da, am palpitatii din cand in cand, am ameteli daca ma ridic brusc din pat sau daca ma dau peste cap, la propriu, cand ma joc cu fetele. Cine nu are? Da, uit anumite chestii, dar credeam ca le uit pentru ca nu le dau eu atentie si creierul nu se mai oboseste sa le stocheze, le da delete din start. Insa nu, se pare ca slaba oxigenare a celulelor cerebrale ma face sa uit unde i-am pus maoiurile lui Bogdan, balsamul de buze, cardul de la aparatul de fotografiat si multe altele.

Cand a venit vorba despre coloana vertebrala, surpriza m-a lasat cu gura cascata. Iarasi, credeam ca am avut in vara un torticolis si prin toaman inca unul, pentru ca am dormit eu stramb noaptea, contorsionata intre Mariuca si Iulia, pe una mangaind-o si pe cealalta alaptand-o, cu mare grija sa nu le strivesc, sa nu le trezesc, sa nu le deranjez in vreun fel. Simt ca am uneori ceafa intepenita, dar iarasi, cine nu o are? Ce mama nu o are?

Cand kinetotrapeutul Marcel Dragus de la Sanavit mi-a luat fiercare vertebra la pipait, masat, evaluat, apasat, verdictul a fost: scolioza, hiperlordoza cervicala, torticolis, deshidratare discala, bazin deplasat. Whaaat? Bazin deplasat? Stiam despre el ca e lat, dar acum e si deplasat? Se pare ca din cauza ca obisnuiesc sa dorm pe burta, aviz amatorilor!

Asa ca am invatat acolo, la cabinet, cateva exercitii, un fel de stretchingo-pilates-yoga numai bune pentru a debloca vertebrele si de a intari muschii ce sustin coloana. Dureaza 3 minute si trebuie sa le fac in fiecare zi. In plus, ar fi ideal daca as gasi un spalier de care sa ma agat inca 3 minute pe zi.

Kinetoterapeutul mi-a facut masaj terapeutic si chiropraxie, cu rezultate relaxante imediate si decontracturare musculara, plus rearanjarea vertebrelor. Mai sunt necesare in 5 – 10 sedinte, de doua – trei ori pe saptamana. Mi-a recomandat 8 sedinte de fizioterapie cu ultrasunete si laser, una la doua zile. Sper sa am timp sa ajung.

DSCN1017

M-a uns pe suflet sedinta de reflexoterapie polarizata care m-a echilibrat energetic si mi-a restabilit fluxul energetic normal, mi-a crescut tonusului fizic si psihic si m-a relaxat asa de bine incat nu m-am mai suparat pe Bogdan ca a intarziat 15 minute. As veni o data pe saptamana la destresare. De fapt, as veni in fiecare zi.

Pentru toate afectiunile de mama, Dr. Ruxandra Constantina recomanda:

„Alimentatie care sa suplimenteze usoara anemie: legume cu frunze verzi, sucuri naturale de catina, macese, afine, spanac, sfecla rosie, morcov, telina; fructe proaspete si deshidratate, fructe si seminte oleaginoase; ficat de vita, ficatei de pui.

Gemoterapie:  Extract mladite de Tamarix, Extract mladite de Rozmarin, Extract muguri de tei argintiu; 1-2 luni, intern. Extract de Rhodiola rosea, ulei lavanda (intern si extern – in lampa de aromoterapie). Pentru ca este sezonul infectiilor respiratorii, facem o cura de imunizare cu ulei chimen negru.”

Asadar, draga mea, poate ai impresia ca suntem imbatabile, ca suntem Superwoman, ca oboseala nu ne atinge, ca facem mereu alegerile corecte, ca suntem barbate, ca suntem Agripine. Insa nu este asa, suntem vulnerabile, fara ca asta sa fie vreun defect. E doar uman. Mergi la analize o data pe an, daca nu ai alte indicatii si alege sanatatea. Alege sa fii intreaga pentru copiii tai. Alege dieta care ti se potriveste cel mai bine in functie tot ce e al tau. Alege medicul si metodele de investigare in care ai cea mai mare incredere. Alege terapiile care se dovedesc a fi eficiente la tine, nu la altii.

Esti unica. Alege personalizat. Un concept Parenting PR.

Mamica urbana_Dr. Ruxandra ConstantinaText: Ana Nicolescu

Consultant: Dr. Ruxandra Constantina

 Medic medicina de familie, competenta apifitoterapie,

reflexoterapie, biorezonanta, iridologie

Centrul de terapii naturiste Sanavit Consult

0733 299 355

S-ar putea să-ți placă și

3 comentarii

    1. Tot ce este posibil, Maria, important e sa fie macar valori apropiate :). Pe de alta parte, e necesar sa ne facem un set de analize, anual. Multa sanatate si multumesc ca citesti.

  1. […] Ruxandra Constantina va fi “Doctor pentru supermame” si va avea grija de sanatatea mamelor, alegand impreuna metode personalizate si minim invazive de […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.