Daca nu as vedea…

Intr-o zi, primesc de la Claudia, un mail cu rugamintea de a ma implica in promovarea unui caz umanitar. Cateva zile nu m-am uitat pe pagina de Facebook creata pentru caz, stiam doar ca este vorba de un copil de 5 ani care sufera de retinopatia prematuritatii, adica nu vede si are nevoie de operatie. Nu m-am uitat pentru ca am ales, ca in ultima etapa a sarcinii, sa nu ma mai implic in cazuri care ma pot afecta si ma pot dezechilibra emotional. Vreau sa vad doar partea frumoasa a vietii pentru mine si pentru copilul meu.

Insa Claudia a revenit cu un mesaj, pentru acelasi caz, despre o campanie foto tare interesanta, in colaborare cu Foto Union. Bloggeri, persoane publice, ziaristi… urmau sa fie fotografiati, pe rand, cu ochii inchisi si cu un mesaj scris cu ce le-ar lipsi daca nu ar vedea. Am zis ca asta pot face, fara a ma lasa afectata de caz, pe cat posibil.

In timp ce ma mergeam spre sedinta foto, ma gandeam ca daca nu as vedea….

…lumea s-ar uita cu mila la mine.

… nu as putea merge cu bicicleta si mi-ar lipsi senzatia de libertate.

… nu as stii cum arata Londra privita din London Eye.

… nu m-as putea pierde in ochii albastri ai Mariucai.

… nu m-as putea indragosti la prima vedere.

ana nicolescu

Am facut aceasta poza cu gandul la Dorinel. Pentru mine a fost un exercitiu de imaginatie, pentru el e o realitate. Copilul are 5 ani, sufera de retinopatia prematuritatii si are nevoie de ajutorul nostru urgent pentru a vedea, pentru putea iubi culorile. Daca fiecare dintre noi ar dona o suma oricat de mica, Dorinel ar putea intr-o zi sa scrie un astfel de mesaj.

Pentru a vedea minunile vietii, Dorinel are nevoie urgent (maxim o luna) de o operatie in SUA care costa 35.000 euro. Donatiile pot fi facute online sau direct in cont folosind datele: Titular cont Tilica Mariana (mama copilului); RO68RNCB0579040596800001 (cont Lei); RO41RNCB0579040596800002 (cont in EURO, Cod SWIFT:RNCB ROBU), Banca Comerciala Romana, Sucursala Stefan Luchian Botoșani

O campanie derulata de Asociatia DeVision, in parteneriat cu Foto Union si Arta nu musca.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Cristian Sutu – Foto Union

 

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. Multumim din suflet, Ana, pentru tot sprijinul oferit. Datorita oamenilor frumosi ca tine, Dorinel si familia sa mai pot inca spera.

  2. […] arat ca parerea ei conteaza. Plus ca stiam ca voi ajunge la Foto Union  sa fac o poza pentru o campanie umanitara pentru un copil si tricoul mi s-a parut cat se poate de […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.