De cand sunt mama, lucrurile au suflet

Zilele trecute faceam curat pe balcon cand am dat de un scaun cu inaltator pentru bebelusi. A fost al Mariucai, apoi al Iuliei si l-a luat Bogdan intr-o zi de februrie, cu doua luni inainte ca Maru sa se nasca, acum 4 ani. A dat o gramada de bani pe el pentru ca se putea transforma in leagan, avea optiune pentru masa de doua tipuri, scaunul era reglabili pe diferite inaltimi si uneori il folosim si acum, tot pentru Mariuca, atunci cand vrem sa o punem pe Iulia in el si apare gelozia intre surori.

M-am asezat nostalgica, in mijlocul balconului, cu un nod in gat si cu lacrimi care tipau sa-mi iasa din ochi si mi-am dat seama, a suta mia oara, ca fetele mele cresc cu viteza luminii. Si nu asta ar fi problema, caci acesta este mersul firesc al lucrurilor, ci faptul ca nu am rabdare, liniste si pace in suflet, sa ma uit la cele doua copile pe-ndelete, cu bucurie, cu adoratie si admiratie in fiecare secunda a vietii lor, a vietii mele, a vietii noastre…

Am vazut apoi bicicleta mov pe care inca Mariuca nu a invatat sa mearga. E putin mare de ea. Insa m-a intors in timp si mi-au trecut prin fata toate agregatele cu roti care au contribuit la deplasarea ei, la joaca, la joc, de dezvoltarea motrica, la testarea limitelor, la entuziasm, la bucuria unei reusite, la increderea pe care o avea dupa ce reusea sa mearga pe prima bicicleta minuscula care avea cap si urechi de iepure. Apoi iepurele a disparut, culoarea rosie a ramas, bicicleta s-a inaltat si fata mea a crescut. Mergeam in parc si imprumutam noi bicicletele de la alti copii, iar ceilalti o imprumutau pe a noastra. Asa am invatat eu lectia rabdarii si a increderii ca Mariuca poate avea relatii cu alti copii si ca si le poate gestiona singura. Iar ea a invatat ca lumea nu se rezuma doar la mama si la casa, ca lumea inseamna a imparti, a te bucura, a rade, a testa, a sta pana la 9 seara in parc, cand luminile se aprind si culorile capata noi nuante, intelesuri si senzatii.

Mi-am tras sufletul, mi l-am respirat abdominal, l-am lasat, cu greu sa iasa, si am dat peste o punga cu un carusel care se pune deasupra patului de bebe. Mariuca nu a fost incantata niciodata de carusele, insa pe Iulia o amuzau. Punga este pregatita sa mearga la verisoara lor, la Sara, care acum are 3 luni. Tot la ea au ajuns sterilizatorul, monitorul video care transmite in timp real imagini si pe mail, steamerul, pompa de san, cadita de baie, cea de voiaj, care se pliaza pentru ca are colturile de cauciuc (utila inventie), caruciorul, scaunul de masina, covorul de joaca cu bolta… Toate poarta o parte din sufletul meu, o parte din sufletul fetelor, multe amintiri, emotii, rasete, lacrimi, oboseala, neputinta, frustrare, razvratire, implinire, bucurie, devotement, respect, admiratie, adoratie… Toate sunt mai mult decat simple obiecte care ne-au facut viata mai usoara. La unele am fi putut renunta, la altele ne-am felicitat ca le-am avut de la primul copil, insa toate poarta amprenta unei parti din viata mea, unui moment in care am inceput sa ma descopar, sa ma redefinesc, sa ma re-creez, sa ma vad, sa ma uit in interiorul meu, sa renasc, sa devin un om nou… momentul in care am devenit, pentru prima oara mama.

Si ma bucur ca Bogdan a ales doar produse de top, produse inovatoare, de foarte buna calitate pentru ca, iata, ele sunt deja la a treia generatie de copii si inca rezista. Daca urmeaza sa aveti un copil, va sugerez sa mergeti la Mothercare, unde veti gasi tot ce aveti nevoie. In plus, pana pe 26 martie, cei care achizitioneaza articole pentru casa si calatorie (mobilier, carucioare, scaune auto, baie, hranire, siguranta casei sau joaca)  pot beneficia de discounturi intre 10%-20%, in functie de suma cheltuita.

CONCURS

Special pentru voi, am pregatit un concurs. Castigatorul va primi un voucher cu un discount de 20% pentru articolele achizitionate, indiferent de suma cheltuita in magazinul Mothercare. Ca sa intrati in concurs, este suficient sa imi povestiti care a fost primul obiect achizitionat pentru copil cand ati aflat ca veti fi mame si ce amintiri va trezeste? De data aceasta, va rog sa imi povestiti despre obiectele de casa si calatorie, nu despre articolele vestimentare. Data pana la care se primesc comentariile este 20 martie. Castigatorul va fi desemnat pe data de 20 martie, seara, in functie de comentariul care rezoneaza cel mai mult cu mine. Succes tuturor!

Text: Ana Nicolescu

Foto: Cristian Sutu

 

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. […] Mamica Urbana : De cand sunt mama, lucrurile au suflet > http://mamicaurbana.ro/de-cand-sunt-mama-lucrurile-au-suflet/ […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.