Descopera Natura cu Dacia Plant si Foto Union. 1-6 aprilie 2013

Program destinat elevilor in Saptamana Altfel

Cat de fericita am fost prin clasa a V-a, cand tata a venit acasa cu un microscop. Tocmai studiam la scoala, la botanica, diferite plante si seminte, asa ca am sarit in sus de bucurie cand a dat norocul peste mine. Primul obiect studiat la domiciliu: un fir de par. Stiu ca in perioada aia, inca mai mergeam cu clasa in Cismigiu, culegeam castane si tot felul de frunze si le puneam la microscop. De ce va povestesc toate astea? Pentru ca am avut un flashback cand am aflat despre un program educativ, destinat elevilor in cadrul Saptamanii Altfel, pus la cale de catre asociatia Descopera natura si Dacia Plant, cu sprijinul Foto Union.

Ce se intampla concret? In saptamana 1-6 aprilie 2013, elevii sunt invitati in parcul Herastrau (gradina cafenelei Tete-a-Tete) pentru a afla o serie de informatii despre natura si lumea verde a plantelor. Prin intermediul unor activitati iteractive in natura, copiii vor afla lucruri interesante, insuficient dezvoltate sau neatinse chiar de programele scolare.

Elevii vor fi primiti de personalul asociatiei Descopera Natura. Programul va fi supervizat si derulat de Mugur Pop, absolvent de USAMV (Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara) Cluj, inginer horticol, ghid ecvestru si crescator de cai. Acesta detine cunostinte vaste despre plantele medicinale si intreg ciclul naturii si va intreprinde cu elevii o serie de activitati in care acestia vor:

 • afla mai multe despre botanizare
 • cerceta diferite tipuri de plante si caracteristicile anumitor clase
 • examina scoarta copacilor si vor invata cum sa descifreze informatii despre acestia
 • studia la microscop diferite seminte
 • compara diferite rasaduri de plante medicinale si vor invata sa le identifice

Sesiunile vor avea 1h si 30 de minute. In timpul desfasurarii activitatilor copiii vor fi beneficia de mici sesiuni foto sustinute de fotografii profesionisti de la Foto Union.

Numarul de participanti per sesiune de activitate va oscila intre 30 si 40 de copii. Numarul total de participanti este estimat la 800 de elevi plus cadre didactice.

Afis-Descopera-natur_art

Daca ti-am starnit interesul si vrei ca si copilul tau sa Descopere Natura, inscrierile pentru acest program se fac la telefon: 0733 243 784.

Acum chiar ca mi-am adus aminte de vremurile cand duceam frunze de dud la scoala pentru viermii de matase si mergem in parc cu invatatoarea sa descoperim secretele naturii. Sa fiu oare nostalgica dupa perioada ceausista? Probabil ca tanjesc doar dupa voie buna, soare, ras cu gura pana la urechi, socializare si inocenta.

Text: Ana Nicolescu

 

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

 1. Microscopul era magic, mama mi l-a adus cu imprumut de la scoala, ca era profesoara. Am prins cu fratele meu tot ce misca prin casa, banala foita de ceapa era o nimica toata… picioare de tantari, aripi de muste, ne-am intepat si in deget sa ne uitam la sange!

  Acum as vrea tare mult sa le iau copiilor unul, cu usb, dar imi cam sare din buget.

  PS. viermii de matase erau minunati! moi, reci, si la final mama ma lasa sa adun gogosile galbene, erau atat de rare!

 2. […] spuneam aici ca in saptamana 1 -6 aprilie urma sa se desfasoare un program educativ, destinat elevilor in cadrul […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.