Știri
Leave a comment

Digital Zoo, singura gradina zoologica virtuala din Romania

UPC Romania, in parteneriat cu Gradina Zoologica Bucuresti, relanseaza platforma Digital Zoo, singura gradina zoologica virtuala din tara noastra. Vizitatorii platformei se pot bucura acum de o noua interfata, mai prietenoasa, cu un design inedit, dar si de functionalitati noi. Toate aceste noutati completeaza continutul bogat si aplicatiile deja existente si contribuie la o experienta uimitoare a vizitatorilor.

Relansarea Digital Zoo, un concept educational unic in Romania, a presupus dezvoltarea unei noi structuri si a unui nou design pentru website-ul proiectului, https://digitalzoo.kappa.ro/, dar si investitii in partea de logistica din spatele platformei – noi camere, mai performante, care transmit imagini de detaliu din amplasamentele animalelor de la Zoo Baneasa.

Totodata, familia VIP Digital Zoo se mareste, iar noile vedete, care pot fi urmarite 24/7 prin live streaming, sunt cei doi coati de la Gradina Zoologica Bucuresti. Incepand de astazi, cei doi coati pot fi adoptati, virtual, de vizitatorii Digital Zoo. Numarul de specii care isi dezvaluie secretele in fata camerelor Digital Zoo creste astfel la 6 – lei, tigru siberian, pelicani, tamarini, lemurieni, coati.

Structura intregului website a fost regandita iar continutul actualizat. Noul website Digital Zoo vine in ajutorul utilizatorilor cu o structura mult mai simpla, care faciliteaza navigarea si accesul in zonele de interes. Galeria multimedia, ce include imagini si clipuri video cu animalele de la Zoo, este mult mai bine evidentiata. Suportul video si fotografiile din aceasta galerie completeaza continutul si ii ajuta pe exploratorii website-ului sa inteleaga mai bine secretele vietii animalelor salbatice.

Relansarea platformei Digital Zoo este sustinuta printr-o campanie outdoor care va dura doua luni – este vorba de BuZoo – un autobuz RATB de pe traseul liniei 301 a fost transformat complet, pentru a-si transporta calatorii in universul Digital Zoo.

 Digital Zoo este o platforma inovatoare care ofera acces nelimitat ȋn amplasamentele animalelor VIP de la Zoo, galerii multimedia impresionante si continut relevant pentru iubitorii de animale, mici si mari. Portalul completeaza proiectul educational initiat de UPC Romania in 2009 si le propune iubitorilor de animale o aventura in lumea acestora, pe parcursul careia pot descoperi detalii despre rezidentii de la Zoo Baneasa si despre alte specii.

Experienta multimedia oferita de website-ul Digital Zoo s-a imbogatit in aceasta vara prin lansarea hartii interactive, care ofera o imagine de ansamblu asupra Gradinii Zoologice Bucuresti. Harta interactiva este un suport util pentru cei care isi doresc sa viziteze gradina, sa se orienteze mai bine si sa afle informatii despre fiecare specie gazduita la Zoo. Aplicatia interactiva Digital Zoo, disponibila pe https://digitalzoo.kappa.ro/zoo/, include in acest moment peste 100 de specii – de la coloratii Flamingo si jucausele suricate, pana la impunatoarele feline – lei, tigrii, jaguarul, rasul sau pisica salbatica.

 Informatii suplimentare despre Gradina Zoologica Bucuresti

 Gradina Zoologica Bucuresti a fost infiintata in anul 1955, insa nu sub forma actuala, ci a unui mic “colt zoologic”. Pana in anul 1959, efectivele de animale s-au concentrat progesiv in coltul zoologic Baneasa, care, mai tarziu, a devenit Gradina Zoologica Bucuresti. Zoo Bucuresti acopera o suprafata de 5.85 ha si detine in jur de 150 de specii si subspecii, apartinand atat faunei exotice, cat si faunei autohtone. Zoo Bucuresti te asteapta in fiecare zi incepand de la 9.00 dimineata cu povesti despre anaconde, cinteze, struti si tigri, oi berbere si alte animale pe care le-ai mai vazut doar la Animal Planet. Plimba-te pe aleea tigrilor si opreste-te apoi la familia leilor, ce locuieste intr-o cusca transparenta, noua, care-ti va da impresia ca te afli chiar langa ei. Urmareste joaca maimutelor si asculta cum gainusele de balta vorbesc pe limba lor. Nici nu-ti vei da seama cand a trecut o zi intreaga in care vei face cunostinta cu sute de noi prieteni.

 

Comunicat de presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree