Disney Dance Class, cursuri de dans pentru copii

La Miko Kids primavara vine cu un nou curs, Disney dance class. Copiii vor invata de la personajele lui Disney mai multe stiluri de dans si de miscari. In cadrul orelor, dansurile din 5 filme de desene animate vor fi proiectate pe un perete, iar copiii vor invata prin imitatie sa danseze cu si asemenea personajelor. Care sunt filmele de animatie alese si dansurile lor?

1. Cartea junglei – quickstep, charleston

2. Mary Poppins – jive, step, vals lent, polka

3. Madagascar – disco, samba, vals vienez

4. Mica sirena – cha cha

5. Frumoasa si bestia – vals lent

Profesoara Alina Petrisan, cea care ii va ajuta pe copii sa paseasca in lumea dansului, ne-a raspuns la cateva intrebari.

De la ce varsta este indicat cursul?
Prof. Alina Petrisan: Ca limita inferioara, cursul se adreseaza copiilor care au invatat sa mearga. Aceasta este singura conditie pentru ca oricine sa poata dansa. Daca poti merge, poti dansa. E valabil pentru oricine, nu numai pentru copii (aviz adultilor care se priveaza de fericirea de a dansa pe motiv ca au 2 piciore stangi). Cursul este o introducere in dansul sportiv si isi propune sa atraga copiii in aceasta directie prin miscari si pasi dintre cei mai simpli pe care sa ii invete alaturi de personaje si melodii cunoscute din desenele animate preferate. Nu ne-am propus o varsta maxima. Orice copil doreste sa participe la acest curs este bine venit. Ca reper, putem spune ca in general nu avem cursanti mai mari de 7 ani.

Care este importanta invatarii prin copierea unui model?
Prof. Alina Petrisan: Cea mai la indemana metoda de invatare pentru cei mai mici dansatori este imitatia. Cursul se bazeaza in cea mai mare parte pe instructia “Fa ca mine!” si nu pe explicatii verbale ca sa nu pierdem atentia copiilor si ca sa pastram dinamica pe tot parcursul timpului petrecut impreuna.

Care este criteriul dupa care au fost selectate cele 5 desene animate?

Prof. Alina Petrisan: Am ales desenele dupa popularitate si dupa muzica existenta pe coloana lor sonora. Folosim ritmuri pe care se pot invata dansurile incluse in dansul sportiv (samba, cha cha, jive, vals lent, vals vienez) sau ritmurile din care s-au dezvoltat ele (charleston, mambo, swing, jazz).

Ce vor fi copiii capabili sa faca la terminarea cursului?

Prof. Alina Petrisan: Prin identificarea unor dansuri cu un anumit desen preferat, va fi mai usor ca ei sa retina numele dansurilor si pasul de baza. Vor face corelatii intre personaje si anumite miscari, vor accepta mai usor exercitiile fizice prin imitarea miscarilor tipice ale animalelor.  Se urmareste dezvoltarea coordonarii, a abilitatilor motrice, a atentiei si a lucrului in echipa. Interactiunea cu alti copii va spori sociabilitatea si ii va pregati pentru momentul in care se vor desprinde de parinti sa mearga la gradinita (in cazul in care nu au facut-o deja). La sfarsitul cursului vor avea capacitatea sa distinga stanga de dreapta, sa invete sa raspunda la instructiuni simple, sa se adapteze la regulile jocurilor, sa inteleaga competitia in sens pozitiv, sa indrageasca sportul si miscarea, muzica si arta.

 

Text: Ana Nicolescu

 

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.