Dr. Ruxandra Constantina: Copilul tau are nevoie de o mama sanatoasa!

As vrea sa ne amintim de vorbele marelui nostru Octavian Paler care a spus, evidentiind „Paradoxul vremurilor noastre”, ca „Avem mai multa medicina, dar mai putina sanatate”. Asa este. Cu toate progresele reale extraordinare ale medicinii alopate, descoperirea continua de noi terapii medicamentoase si chirurgicale, prelungirea duratei de viata, ameliorarea unor boli grave, fertilizare in vitro…, incidenta unor boli creste in mod constant, ele aparand chiar la femei cu varste nefiresc de tinere.

Una dintre cauzele principale ramane un stil de viata nesanatos: alimentatie ce contine mai multi aditivi sintetici decat principii nutritive, lipsa miscarii, odihna insuficienta, suprasolicitarile fizice si psihice. In acest moment a aparut necesitatea unei terapii naturiste care sa previna in primul rand aparitia acestor afectiuni si care, asociata tratamentului alopat, sa imbunatateasca calitatea vietii pacientilor.

Degeaba tratam fizicul, daca nu tratam si psihicul

De fapt am ales sa practic o medicina holistica si, „profitand” de faptul ca am dubla specializare (alopata si naturista – apifitoterapie, adica tratamentul cu plante si produse ale stupului). Astfel, incerc sa preiau cele mai bune tratamente din ambele domenii, cu actiune sinergica si cu minim de reactii adverse. Pentru ca medicul, fie el alopat sau  naturist,  trebuie sa considere si sa trateze pe orice pacient ca pe un intreg, fizic, psihic si emotional. Bolile sunt acelasi, fiecare pacient este insa o entitate aparte, cu caracteristicile si suferintele lui. Degeaba tratam fizicul daca neglijam celelalte aspecte foarte importante in vindecare.

Preventia este in mainile tale

De aceea sa nu uita niciodata sa-ti gasesti timp pentru tine, pentru relaxare fizica si mentala, pentru detasare de stresul cotidian. Nu uita sa faci lucruri care iti ofera placere si destindere…. timp exista, trebuie doar sa te gandesti si la tine! Trebuie sa fii propriul doctor, pentru ca preventia, mentinerea sanatatii si a tineretii, este in mainile tale. Pe acest blog, vreau sa-ti impartasesc sugestii pentru un mod de viata echilibrat, bazat pe produse naturale. Nu uita ca sanatatea ta este la fel de importanta ca sanatatea copilului tau. Nu te neglija, copilul tau are nevoie de o mama sanatoasa in primul rand, fericita si corect informata.

Astept intrebarile tale pe adresa ruxandra.constantina@mamicaurbana.ro.

Text: Dr. Ruxandra Constantina

Medic specialist medicina de familie

Competenta apifitoterapie, reflexoterapie

 


S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.