Echipamente de protecție și aparatură contra Covid 19 în 5 maternități

asociația prematurilor

A fost o perioadă de câțiva ani în traseul meu ca blogger când m-am implicat în cauze umanitare și am ajutat copiii născuți prematur prin mai multe asociații și fie am înotat pentru fonduri alături de Bogdana Dobre, Ana Maria Mitruș, Tily Niculae și Silviu Alecu, fie am scris povești împreună cu Laura Frunză, Miruna Mărgărit, Monica Popescu și Tily Niculae, fie am alergat pe bandă, ori am scris mesaje pe body-uri pentru copii de nici un kilogram. Toate au venit cu emoție și cu speranță și cu confirmarea că orice e posibil prin implicare și asumare.

Prin participarea la aceste acțiuni, am descoperit multe lucruri despre mine, am învățat, am văzut, am plâns și m-am bucurat că am putut să dau o șansă la viață copiilor născuți prematur, ceea ce vă încurajez și pe voi să faceți. Și dacă nu sunteți convinși că vreți să ajutați, vă propun să vă puneți în pielea unui bebeluș abia născut prematur și să vă imaginați ce ați simți? Care ar fi traseul senzorial, emoțional, fizic pe care l-ați simți până ați ajunge acasă? După asta, puneți-vă în pielea mamei, cu toate durerile și neliniștile și adăugați ceva risc și incertitudine de pandemie.

Azi vreau să vă povestesc despre Asociația Prematurilor care dezvoltă programe dedicate copiilor născuți prematur, părinților și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinți, reprezentanți din mass-media și persoane publice, pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

asociația prematurilor

 

Sprijin pentru personalul medical și nou-născuții din maternități

În vară, Asociația Prematurilor a donat echipamente de protecție și aparatură contra Covid 19 în 5 maternități. În cifre concrete, lucurile arată așa:

 • 30 lămpi biocide UV pentru dezinfecția aerului, cu utilizare în prezența persoanelor
 • 2000 perechi mănuși chirurgicale
 • 2000 halate unică folosință
 • 2000 măști chirurgicale simple
 • 500 combinezoane de unică folosință
 • 250 de viziere
 • 5000 botoși protecție încălțăminte
 • 1 aparat de aer condiționat
 • 550 măști medicale FFP2
 • 150 litri dezinfectant suprafețe cu biocid avizat de M.S.
 • 150 litri săpun dezinfectant

Donațiile au ajuns deja și sunt utilizate în Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București. Produsele livrate prin acest proiect sunt utile pentru peste 100 de cadre medicale, peste 2.000 de părinți și aproximativ 2.000 de nou-născuți care au venit pe lume începând cu luna iulie sau urmează să vină pe lume în maternitățile mai sus menționate în următoarele luni.

https://asociatiaprematurilor.ro/

 

Cum a fost posibilă minunea?

Valoarea totală a proiectului ”Sprijin pentru personalul medical și nou-născuții din maternități – echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID 19” atinge 150.000 lei și a fost finanțat prin programul „În stare de bine” 2020, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Cum a fost posibilă minunea?  Ei bine, prin devotametul echipei Asociatiei, a medicilor devotați implicați în tot acest proces. Chiar există oameni care se luptă pentru binele celor din jur. Iar Diana Gămulescu, fondatoarea Asociației Prematurilor, a adus  de-a lungul timpului sprijin, mângâiere, aparatură, susținere în viețile părinților de copii prematuri. De-a lungul anilor, nu mi-am schimbat părerea despre Diana, în continuare o văd om delicat, cu suflet de înger, dar cu determinarea si puterea celui mai performant robot. Așa se face că Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants – singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou-născuților, și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii. How cool is that?

Felicitări, Diana, și felicitări tuturor celor care donați și vă implicați, branduri sau persoane fizice, celor care sunteți conștienți că puteți să ajutați și că orice leu contează și poate să salveze viața unui copil născut prematur. Implicarea face diferența!

Text: Ana Nicolescu

Foto: Dragoș Fînaru

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.