Educație muzicala Dalcroze: joc, ritm si miscare

Ateliere de educație muzicala organizate, in premiera, in Romania, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

In perioada 31 mai-2 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, vor avea loc, in premiera, in Romania, o serie de ateliere de educație muzicala susținute de un specialist elvețian, Anne-Claire Rey-Bellet. Evenimentul este organizat de Asociația De dragul artei, in parteneriat cu Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elveția, cu sprijinul ARCUB si va avea loc la sala Studio Alfred Alessandrescu din cadrul Societații Romane de Radiodifuziune, str. General Berthelot nr. 60.

Atelierele Dalcroze sunt dedicate copiilor  incadrați in mai multe categorii de varsta, de la 1 la 8 ani, precum si adulţilor, iar in cadrul programului, un atelier special va fi destinat muzicienilor/profesorilor de muzica/studenților la Conservator care doresc sa cunoasca aceasta forma de educație muzicala.

Metoda de invațare a muzicii,  bazata pe ritm si miscare, este foarte apreciata si practicata in intreaga lume si urmareste atat dezvoltarea personalitații participanţilor, cat si crearea unei culturi si practici muzicale de inalta calitate. In acest sens, organizatorii promit ca daca va exista un interes crescut asupra acestei sesiuni de ateliere, vor incerca sa continue programarea lor, din toamna, sub indrumarea unui profesor specializat, astfel incat sa ofere sansa cat mai multor persoane de a accesa aceasta forma de educație muzicala renumita in intreaga lume.

Foto_Dalcroze_1

Evenimentul a atras deja atenția mai multor persoane publice si bloggeri care si-au manifestat susținerea. Dintre acestea, ii amintim pe: Marius Constantinescu (realizator si prezentator pentru o serie de emisiuni culturale, in prezent moderator “Romania frumoasa”, TVR 2), Anca Cristina Ilie (blogger, “B24Kids – Gazeta culturala pentru copii”),  Anca Nicolescu (blogger, “Mamica Urbana”), Ruxandra Mateescu (redactor “Totul despre mame”).

 Este o onoare pentru mine sa fiu asociat, in orice fel, cu o forma de educaţie muzicala. Am fost un copil care a crescut, literalmente, in opera sau pe platoul de televiziune, unde se filma… tot opera. Am muzica in mine inca din primii ani de viaţa si as fi un om sarac, uscat si searbad fara ea. Cred ca muzica il face pe un copil mai sensibil, mai vesel, mai receptiv la nuanţe, mai sociabil si, in final, mai frumos. Exista un proverb german care spune “acolo unde oamenii canta, acolo sa iţi faci casa. Oamenii rai nu stiu cantece.” Un copil care iubeste muzica are toate sansele sa fie un adult care sa iubeasca viaţa. Si invers. Declara Marius Constantinescu, “Romania frumoasa”, TVR 2.                                                     

Pentru mai multe detalii despre programul evenimentului, tarife si modalitatea de plata, sunteți invitați sa accesați: http://www.dedragulartei.ro/program/dalcroze/ sau pagina de Facebook/Dedragulartei.        

Inscrierile se fac la adresa de e-mail dalcroze@dedragulartei.ro si sunt deschise pana vineri, 31 mai a.c.     

Program_Dalcroze          

Asociaţia De dragul artei va asteapta sa realizaţi, impreuna, in cadrul atelierelor Dalcroze, conexiunea rafinata intre muzica, miscare, minte si corp!

Logo_de_dragul_artei

Comunicat de presa

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.