Educație pentru succes. Mămica Urbană în dialog cu Vlad Voiculescu

Cine are grijă să implanteze în noi simțiul civic, implicarea în cauze umanitare? Cu cât ne naștem și cât vine din exterior? Cu siguranță mulți părinți avem simț civic. Mulți am mers la vot și am vrut schimbarea, mulți am ieșit la proteste, mulți am rămas în țară deși alte țări ne ofereau mai mult respect.

Însă dezamăgire după dezamăgire uneori duce la pasivitate și la oricum nu se schimbă nimic în țara asta; oricum jocurile sunt deja făcute; cine să mă audă pe mine?; eu nu am putere, sunt un șantierist/taximetrist/vânzătoare de rând. Care sunt oamenii care pot să facă diferența? De ce e nevoie ca să ne mobilizăm? Cum implantăm în copiii noștri curajul și determinarea să se implice? Ce ne mișcă să ne unim pentru anumite cauze? Ce ne aduce împreună? Ce responsabilitate avem pentru copiii noștri și pentru semenii noștri? Ne mai pasă?

 

De unde începem?

I-am pus toate aceste întrebări, dar și altele, lui Vlad Voiculescu, în emisiunea Antreprenoriat&Parenting la BiziLive. Vă invit să vedeți ce a răspuns el și ce mesaj are pentru părinții care vor să le lase o țară mai bună copiilor lor, dar nu știu de unde să înceapă? Ceva concret, mic, care poate fi făcut zilnic/săptămânal și care să nu ne sperie, iar pe termen lung să schimbe ceva în bine.

Acestea au fost întrebările mele, dar poate voi aveți și altele. Pe Vlad Voiculescu puteți să-l ascultați și să-i adresați întrebări, pe 6 aprilie la conferința conferința Educație pentru succes. Acolo va vorbi despre ce înseamnă să îți educi copilul pentru performanță și succes? Ce putem să punem în copiii noștri astfel încât să fie adaptabili vremurilor pe care le vor trăi și pe care noi doar le intuim acum? Alături de el, pe scenă, vor fi alți 3 speakeri: Gáspár György, psiholog, Ana Maria Brânză, sportivă de performanță și Oana Moraru, consultant educațional. Moderatorul evenimentului este Alex Zamfir, realizatorul emisiunii “Tati in dialog” de la Itsy Bitsy si blogger la Cel Mai Bun Tata.

 

Educație pentru succes

Dincolo de rapoarte, estimări și cifre, realitatea este că simpla acumulare de cunoștințe nu mai este suficientă pentru a pregăti noile generații pentru viitor. Când inteligența artificială avansează în ritm alert, când mașinile din ce în ce mai performante preiau joburi făcute cândva doar de oameni, cultivarea inteligenței emoționale și a empatiei este mai importantă decât oricând. Iar comunicarea, creativitatea și colaborarea nu mai sunt doar ”materii opționale” în educația copiilor noștri. Pentru detalii și înscrieri, vă invit aici. Oraganizatorul evenimentului este Mozaic Media.

 

Ne vedem acolo!

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.