Dacia Plant a lansat Enciclopedia Plantelor, lucrările artistei italiene Angiolina Santocono

bujor

Enciclopedia Plantelor readuce la lumină lucrările artistei italiene Angiolina Santocono

Dacia Plant a lansat Enciclopedia Plantelor, un album de artă care reuneşte 312 de lucrări cu plante ale pictoriţei Angiolina Santocono, însoţite de scurte poveşti documentate ştiinţific despre fiecare plantă ilustrată. 

Enciclopedia Plantelor conţine 312 de reproduceri după lucrările pictoriţei Angiolina Santocono (1889 – 1969) şi introduce privitorul într-o lume fascinantă, înconjurată de culoare şi poveşti despre plante. Fiecare planşă este însoţită de o scurtă descriere-poveste a plantei, în care accentul cade pe crâmpeie de istorie, tradiţie şi medicină tradiţională.

Majoritatea lucrărilor din Enciclopedia Plantelor ilustrează plante medicinale existente pe arealul României şi sunt reflexia unui talent artistic deosebit şi a unei atenţii uluitoare pentru detalii. Enciclopedia Plantelor reprezintă atât un album de artă, cât şi un ghid de recunoaştere a plantelor.

Angiolina Santocono a trăit între anii 1889 – 1969 şi a pictat cu cu frenezie toate faţetele bogatei flore din România. De la gingaşele flori de colţ şi până la falnicii stejari, de la ferigile din pădurile umbrite până la ciulinii arşi de soare, de la ciuperci delicate şi până la fructele în pârg, a cartografiat o bună parte din flora spontană a României. Ea a pictat câteva numeroase lucrări cu plante, dintre care o parte sunt expuse în colecţia Grădinii Botanice din Bucureşti „Dimitrie Brândză”. Restul lucrărilor se află în colecţii particulare şi în colecţia Dacia Plant.

Povestea Enciclopediei Plantelor a început cu o întâlnire dintre domnul Acad. Farm. Dr. Ovidiu Bojor şi acţionarii companiei Dacia Plant. Donând o parte dintre planşele Angiolinei din colecţia personală către Dacia Plant, domnul Bojor şi-a arătat astfel încă o dată aprecierea şi susţinerea pentru toate demersurile Dacia Plant de a determina oamenii să iubească natura şi să îşi păstreze sănătatea cu ajutorul produselor naturale şi şi-a exprimat convingerea că nu există un mijloc mai bun pentru ca acuarelele să îşi găsească drumul către publicul larg.

 „Enciclopedia Plantelor este unul dintre cele mai frumoase proiecte realizate de Dacia Plant. Un mix între artă, dragoste pentru natură şi ştiinţă, menit să starnească admiraţia şi emoţia tuturor iubitorilor de natură.

Punerea în valoare a lucrărilor doamnei Angiolina Santocono a fost un efort de durată, în care a fost implicată o întreagă echipă. Ne bucurăm că Enciclopedia Plantelor este acum în librării şi sperăm să îi facă pe cât mai mulţi oameni să redescopere frumuseţea naturii şi beneficiile acesteia.” a declarat Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant.

Dacia Plant îşi demonstrează încă o dată, prin lansarea acestei lucrări, dragostea pentru pentru oameni şi natură. Albumul Enciclopedia Plantelor este un dar făcut oamenilor îndrăgostiţi de natură, de artă şi de puterea binefăcătoare a plantelor.

Albumul Enciclopedia Plantelor a beneficiat de un tipar de înaltă calitate, specific albumelor de artă, care să redea cât mai fidel coloritul şi detaliile lucrărilor. Enciclopedia Plantelor poate fi găsită acum pe site-urile www.libris.ro, www.daciaplant.ro şi la librăria Şt.O.Iosif in Braşov.

Comunicat de presă

S-ar putea să-ți placă și

4 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.