Evenimentul caritabil ‘Alergam pentru copii!’ atrage tot mai multe vedete

 

In premiera absoluta pentru Romania, ultramaratonistul Gabriel Solomon, membru al Ro Club Maraton, va alerga timp de 24 de ore pe banda in cadrul evenimentului caritabil ‘Alergam pentru copii!.‘ Actiunea se va desfasura in Baneasa Shopping City, zona Starbucks, incepand de sambata, 26 mai, de la ora 14:00 si se va incheia pe 27 mai la ora 14:00.

 

In cadrul acestui eveniment, in beneficiul programului de reducere a mortalitatii ‘Fiecare copil conteaza’, desfasurat de catre Organizatia Salvati Copiii, Daciana Sarbu, Andi Moisescu, Amalia Nastase, Dana Razboiu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Steven van Groningen si Valeria Racila si-au anuntat participarea la cursa de 15 minute, King of Speed.

 

King of Speed este o cursa contra cronometru, in cadrul careia oricine se poate inscrie pentru a alerga pe o durata de 15 minute, contra unei sume minime de 50 de lei. Inscrierile se fac la fata locului, iar persoana care va parcurge cea mai lunga distanta in acest interval va fi premiata.

 

Alaturi de Gabriel Solomon, care va alerga continuu timp de 24 de ore pentru a include Romania in topul celor mai bune 25 de rezultate inregistrate in lume in curse similare, 12 sportivi amatori vor organiza o stafeta astfel incat sa alerge cumulat cele 24 de ore. Acestia sunt: Stefan Oprina, Victor Vlad, Ioan Bocancea, Florin Szomyu, Mihai Orleanu, Cirpian Balanescu, Alex Diaconu, Florin Precup, Serban Chiurlea, Andrei Gligor, Razvan Staicu, Marian Chiriac.

 

Cei care isi doresc sa contribuie la cauza umanitara se pot inscrie in concursul ‚Ghiceste numarul de kilometri’ pe care Gabriel Solomon ii va alerga in cele 24 de ore. Pentru a se inscrie la concurs, orice persoana interesata poate dona online, pana sambata, 26 mai, ora 14:00, o suma minima de 50 RON, pe site-ul http://42pentruosansa.ro/24h. Cel care se va apropia cel mai mult de rezultat va primi marele premiu – un Kindle WiFi 6”.

 

De asemenea, persoanele interesate pot sustine evenimentul care se va desfasura intre 26 si 27 mai prin asistarea si sustinerea alergatorilor care participa la maraton, prin donatii in urna special amenajata sau chiar prin implicarea directa in proba de alergare King of Speed.

 

Companiile care isi doresc sa se implice in proiectul Organizatiei Salvati Copiii, prin incurajarea activitatilor sportive de acest gen, pot contribui prin sponsorizari. Pachetele si detaliile sunt disponibile pe www.42pentruosansa.ro/24h sau pe www.salvaticopiii.ro

 

Programul ‚Fiecare copil conteaza’ este un proiect de suflet pentru noi, cu atat mai mult cu cat anul trecut ne-am bucurat de un real succes in comunitatile in care am actionat: niciun deces inregistrat la copiii mai mici de un an. Speram ca prin atragerea de fonduri sa putem extinde acest program in cat mai multe localitati si comunitati sarace din tara, pentru a reduce, astfel, numarul de decese in randul celor mici. Le multumim celor de la Ro Club Maraton si Baneasa Shopping City pentru sprijinul pe care ni l-au oferi in acest demers, dar si tuturor celor care doresc sa se implice. ”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

 

“Ideea acestui proiect a venit si din dorinta de a sprijini programul ‘Fiecare copil conteaza’. Consider ca ultimele studii date publicitatii privind mortalitatea infantila in Romania, precum si cauzele acesteia care denota o lipsa de educatie si informare, sunt ingrijoratoare si ca fiecare dintre noi ar trebui sa facem ceva, sa ne implicam mai mult. Aceasta cursa este aportul meu intr-o campanie caritabila care sper sa dea mai multa lumina viitorului si o sansa in plus copiilor care se vor naste in Romania, in zone defavorizate”., a declarat Gabriel Solomon.

 

Alaturi de campania ‘Transforma 2% din impozitul tau pe venit in 100% viata pentru copii!’, evenimentul ‘Alergam pentru copii!’ face parte din programul pentru reducerea mortalitatii infantile ‘Fiecare copil conteaza’, desfasurat de catre Organizatia Salvati Copiii Romania in scopul promovarii sanseo primilor pasi in viata pentru fiecare copil care vine pe lume.

 

Despre ‘Fiecare copil conteaza’

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata de 9.8 la 1000 de copii nascuti vii, in 2010 (conform Institutului National de Statistica).

 

Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a numarului de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de cinci ani, in perioada 2010 – 2015.

 

In 2011, un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame si 606 copii din 16 localitati defavorizate din mediul rural, acoperind judetele Brasov, Caras-Severin, Dambovita si Vrancea au primit informatii privind masurile obligatorii pentru prevenirea imbolnavirilor, pastrarea curateniei si respectarea regulilor de crestere a copiilor, dar si suport nutritional, suplimente nutritive si produse igienico-sanitare, iar maternitatile Cantacuzino (Bucuresti) si Adjud (judetul Vrancea) au fost dotate cu echipamente medicale in valoare totala de 172.500 lei.

 

Anul acesta, Salvati Copiii Romania extinde programul ‚Fiecare copil conteaza’ in alte 5 judete din Romania, unde rata mortalitatii infantile inregistreaza valori ridicate: Botosani 13,4%, Suceava 11,2%, Iasi 9,8%, Vaslui 13,2% si Neamt 10%, comunitati in care echipele programului vor lucra direct cu femeile gravide si cu copiii cu varsta intre 0 si 5 ani, pentru imbunatatirea controlului sarcinii si ameliorarea starii de nutritie si sanatate.

 

Beneficiarii programului sustinut si anul acesta de GlaxoSmithKline (GSK) Romania vor fi: 1000 de copii sub 5 ani, mame si gravide si 2500 de adolescenti si parinti. Programele de educare si informare vor fi sustinute de 20 de cadre medicale si lucratori in domeniul asistentei sociale (doctori de familie, asistenti medicali si mediatori sanitari) si 50 de voluntari.

 

Sponsorii evenimentului:

Gold: Star Storage, Terradox Solutions

Silver: CRIsoft, Asics, CProject, Payzone, Mvcom, Mega Image

Sponsor tehnic: Technogym

Bronze: BRD, euplatesc.ro, Musat&Asociatii, Carrefour, Banca Romaneasca, Musette, Preda Publishing

Pepsi Co

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.