Global Wellness Day – 11 iunie 2016. “O singură zi îţi poate schimba întreaga viaţă!”

Global Wellness Day (Ziua Internațională a Wellness-ului) este un fenomen social global, care se desfăşoară anual, în a doua sâmbătă a lunii iunie. Proiectul îşi are originile în Turcia şi a fost demarat pentru prima oară în anul 2012, devenind  de atunci o sărbătoare recunoscută pe plan mondial.

Iată cum au sărbătorit oamenii din întreaga lume Global Wellness Day, în anul 2015:

În 2016, 88 de ţări au spus DA sloganului “O singură zi îţi poate schimba întreaga viaţă!” şi peste 4.000 de locaţii și centre spa & wellness oferă acces gratuit celor care, cu ocazia acestei zile, sunt interesați să încerce diverse terapii, servicii sau produse din gama spa & wellness din cadrul programului special conceput pentru această zi.

Anul acesta, în România, sărbătorim Ziua Internațională a Wellness-ului:

  1. în centrele SPA&wellness din Bucureşti şi alte 9 judeţe (Constanța, Oradea, Prahova, Braşov, Sibiu, Cluj, Iaşi, Harghita, Olt) unde vor fi oferite GRATUIT mini-terapii SPA, workshop-uri wellness, intrări la saune şi piscine, antrenamente cu cele mai performante echipamente de fitness sau şedinţe relaxante de masaj facial şi corporal : Detalii, aici.
  2. în Parcul Herăstrău – zona “Roaba de Cultură” – printr-un eveniment care se va desfăşura între orele 10.00 – 19.00. Şi aici, toate activităţile din programul zilei vor fi GRATUITE: Yoga, Pilates, Tai Chi, Fitness, workshop-uri de nutriţie, masaje şi activităţi speciale pentru cei mici (desen, jocuri de echipă copil-părinte, dans, lecţii de supravieţuire etc.).

Programul complet îl găsiți aici

Principiile Global Wellness Day

Este foarte important ca principiile Global Wellness Day (G.W.D.) să fie cunoscute de către toată lumea şi să facem o promisiune, către noi înșine, că nu ne vom abate niciodată de la acestea:

  1. G.W.D. este un proiect social, creat de voluntari şi nu aparţine niciunei organizaţii şi niciunui individ, ci lumii întregi;
  2. Scopul acestei zile speciale este de a creşte gradul de conştientizare a valorii vieţii. Este un moment unic în care putem să ne oprim din rutina noastră zilnică şi putem să ne concentrăm asupra unui ţel personal: pacea interioara şi o viată mai sănătoasă, mai fericită;
  3. G.W.D. nu este un proiect local. Ţinta este de a schimba lumea pe plan mondial;
  4. G.W.D. este un punct de plecare pentru fiecare dintre noi, este inspiraţia pentru a începe schimbarea pe care ţi-o doreai de mult timp în viaţa ta.

“(…) Astăzi, tânăra generație știe să își alegă cu grijă ce mănâncă și să facă obligatoriu sport pentru a duce o viață sănătoasă. Cu toate acestea, la wellness, foarte multă lume încă se gândește ca la un lux, care nu poate fi accesat ușor. Obiectivul Global Wellness Day este acela de a arăta intregii lumi că wellness-ul nu este sinonim cu banii, ci este un drept al fiecăruia, al tuturor. Așadar, misiunea pe care și-o asumă Global Wellness Day este de a face pe oricine conștient că, de fapt, preţul ce mai mare, trebuie sa fie pus pe propria lui viață ” (Belgin Aksoy, fondatoarea miscarii Global Wellness Day)

 “A fi ambasador Global Wellness Day înseamnă pentru mine şansa extraordinară de a le transmite oamenilor că wellness-ul este o necesitate, nu un moft. Mişcarea, meditaţia, respiraţia corectă, toate acestea sunt condiţii (nu opţiuni!) pentru a ne menţine sănătatea pe termen lung, într-o lume dominată de stres şi emoţii negative. Este timpul să învăţăm pas cu pas cum să avem grijă de noi, pe toate planurile – trup, minte, suflet.” (Ioana Marian, Ambasador Global Wellness Day in Romania)

Comunicat de presă

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.