Eu ca mamă
comments 2

Hârjoană și zburdălnicii la început de vacanță

Luni nu am dus-o pe Julie la creșă. Am vrut să avem o zi doar noi două. În mod ciudat, această dorință o am instinctiv când vine vorba de Măriuca. Cu Julie, probabil că fiind al doilea copil, iar eu neavând doi ani doar cu ea, ca la primul copil, consider că ea se reglează emoțional din mers și are metodele ei de conectare.

În mod cert se conectează diferit față de Măriuca. Julie își cere explicit atenția, iubirea și conectarea: Mami, vreau să mă ții în brațe, vreau să mă mângâi pe păr, vreau să te joci cu degetele mele, vreau să dorm cu capul pe umărul tău, vreau să mă ascund și tu să mă gpsești, vreau să mă gâdili la burtică, vreau să mă pupi pe ochi, pe sprâncene, pe gene, pe nas, pe obraji, pe bărbie, pe gură, vreau să dorm pe perna ta etc. Iar eu îi ofer ce are nevoie atunci când are nevoie.

Măriuca, în schimb, mă testează. Vrea să vadă dacă vin după ea când fuge, dacă mă duc să o caut când se ascunde, parcă vrea să verifice că încă mă are, că încă sunt a ei și că oricând are unde și la cine se întoarce. Cu Măriuca merg des la film doar eu cu ea, noi două, ca fetele sau la înghețată, ori la evenimentele la care particip. Îmi place să o includ în activitățile mele și să înțeleagă ce muncesc eu. Și ei îi place și mă strigă Mămica Urbană. O văd curioasă și mândră. Iar când mergem la film, o văd cum trece prin o multitudine de stări, de la încordare, la nostalgie, la bucurie, la efervescență, la nu vreau să se termine niciodată timpul pentru noi două.

Pentru că primisem o invitație la un eveniment cu hârjoană și zburdălnicii, sub îndrumarea Otiliei Mantelers (eu râd de fiecare dată când scriu numele Otiliei pentru că ea e toată o bucurie și se joacă delicios cu copiii), m-am hotărât să merg cu Julie să ne jughinim nițel :). Invitația venise din partea SlooP FRULi, un brand sub numele căruia stau smuti-uri și freshuri din fructe și legume stoarse și nimic altceva, fără conservanți, concentrat, aditivi, arome sau zahăr adăugat. Le încercasem la evenimentul cu Esther Perel și mi se păruseră delicioase, mai ales că includ sfecla și ghimbirul în joc, preferatele mele. Nu știam că sunt de 3 ani în România și că au 7 smuti-uri, 4 freshuri și 3 VEGI Power Shots.

După ce am lăsat mașina la Cișmigiu, am intrat ținând-o pe Julie de mânuța mică și pufoasă, în Palatul Universul. La etajul 5, cum s-au deschis ușile liftului, o masă lungă plină cu bunătăți se întindea în fața noastră: smuti-uri, freshuri, mini clătite cu zmeură, pahare în miniatură cu iaurt și fructe de pădure, brioșe sărate… Însă noi, am intrat direct în sala de balet, pentru că ora de hârjoană deja începuse.

sloop-9581

O pătură magenta ne aștepta, sub greutatea pernelor portocalii și mov, pe mine și pe Julie. Joaca a început cu prinselea. Mamele erau încurajate să alerge după copiii lor. Apoi, fiecare mamă își lua copilul în spate și începea să îl caute. Julie râdea cu gura până la urechi de nici nu reușea să zică până la final Mami… sunt… aaaaiiici… A urmat jocul de-a avionul. Pe urmă, jocul preferat: cățăratul pe mame. Solicitant și hazliu pentru noi, euforic pentru copii.

sloop-9915

sloop-9652

sloop-9521

sloop-9505

Uitându-mă în jur, sala de balet părea un carusel al copilăriei, al culorilor, al bucuriei și al lipsei de griji. Ce dar minunat pentru copii. Ce dar minunat pentru mame. Conectarea. De-conectarea. Re-conectarea.

sloop-9866

Am făcut o pauză scurtă pentru hidratare și energizare. Julie a băut 3 cutii de SlooP RULi, cu piersică – banană și cu zmeură – căpșuni. Eu, un smuti cu sfeclă, rodie, ghimbir. Am simițit sfecla aromată și proaspătă, mai ales că în ziua aceea sărisem peste sucul de dimineață în care pun zilnic sfeclă, morcov și măr. Așa că a picat la fix.

sloop-9192

Am reluat apoi jocurile sub îndrumarea Otiliei. Am plimbat-o pe Julie cu trenul făcut pătură magenta, ne-am bătut cu pernele (mai mult ea pe mine), a sărit ca broscuța, a făcut ca leul și a stat atârnată ca maimuța de bara de balet, ocazie cu care am observat că are priză bună și rezistență.

sloop-9742

sloop-9888

sloop-9906

Distracția s-a terminat cu promisiunea mea către Julie că ne vom juca zilnic cel puțin unul dintre aceste jocuri și că vom mai veni să ne întâlnim doamna Lotilia. Mulțumim, SlooP și Otilia pentru că ne-ați readus voioșia în suflet.

sloop-9651

Text: Ana Nicolescu

Foto: Bogdan Dincă, Fotografii de familie

2 Comments

  1. Mariana says

    superba zi,poze minunate! Si noi tot bem Sloop-iuri 🙂 Sloopilicios!
    tema de vacanta : sa ma joc mai mult cu fetele!

  2. Sucurile acestea sunt geniale pentru job, parc, calatorie cu masina… Pentru acasa cred ca e mai bine sa le facem noi. Si mie imi plac, chiar m-am inspirat din combinatiile lor si le-am reprodus acasa pentru cel mic pentru ca avem un aparat de facut smoothie 🙂
    Despre ziua petrecuta cu Julie… ce sa zic… e minunat! E de ajuns sa privesti bucuria din privirea ei ca sa iti dai seama cat de mult i-a placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree